r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Rákóczi túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Összesen 3219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.8 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6539 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 3219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tésztát előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
  4. Kivesszük, és a túrótölteléket rásimítva, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik. (15-20 perc)
  5. Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
  6. A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük, és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
  7. Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.
  8. Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.
  9. A lekvárral kitöltjük a hab közti részeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15483
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvencünk a Rákóczi túrós süti, kipróbáltam tortának is a kislányom szülinapjára. Nagyon ízlett neki is!:) A torta tetejét én nem rácsoztam a habbal, de talán úgy mutatósabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek