r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Rákóczi túrós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Összesen 3219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.8 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6539 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    835 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 3219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. A tésztát előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.
  4. Kivesszük, és a túrótölteléket rásimítva, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik. (15-20 perc)
  5. Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
  6. A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük, és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
  7. Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.
  8. Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.
  9. A lekvárral kitöltjük a hab közti részeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15746
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvencünk a Rákóczi túrós süti, kipróbáltam tortának is a kislányom szülinapjára. Nagyon ízlett neki is!:) A torta tetejét én nem rácsoztam a habbal, de talán úgy mutatósabb.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz és a hab közötti részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...