r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós gluténmentesen

Gluténmentes Séf
Rákóczi túrós gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Túrótöltelék

Továbbá

663
Kalória
17.3g
Fehérje
86.4g
Szénhidrát
27.9g
Zsír
84.1g
Víz
126.1g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
51.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Túrótöltelék

Továbbá

Összesen 663 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Túrótöltelék

Továbbá

Összesen 7982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Túrótöltelék

Továbbá

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.7 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 663 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.2 g

Zsír

  • Összesen
    334.5 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11493 g
  • Cink
    2346 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1730 mg
  • Vas
    1806 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    3651 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    91 mg
  • Mangán
    78 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1036.9 g
  • Cukor
    618 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1008.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    226 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1082 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2310 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 7982 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A töltelék elkészítése: A túrót lecukrozzuk, és fél órát állni hagyjuk, ezután áttörjük, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Folpackkal letakarva 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A sütőforma méretére nyújtjuk, és belesimítjuk. Akkora tepsit válasszunk, hogy a tészta kinyújtva kb. 1 cm vastag legyen.
  4. Megszurkáljuk, és 180 fokon alsó-felső sütési módozaton 15 percig elősütjük.
  5. Kihűtjük, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a túrótölteléket.
  6. A 120 g cukorból és a 0.5 dl vízből szirupot főzünk. Ez azt jelenti, hogy 118 fokig melegítjük. Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban csorgatva adjuk hozzá a félig felvert tojásfehérjéhez, amit ezután addig keverünk tovább, amíg sűrű hab lesz belőle.
  7. Habzsák és csillagcső segítségével rézsútosan, egymástól 5 cm távolságban lévő csíkokat húzunk a túróra, majd keresztirányban is megdíszítjük a habbal.
  8. A süteményt 100 fokos sütőbe téve, alsó-felső sütési módozaton kb. 40 percig szárítjuk a tojáshabot, ügyelve, hogy ne barnuljon meg a tetején.
  9. Ha elkészült és kihűlt, a habcsíkok közötti üres kockákat baracklekvárral kitöltjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Ez a süti az egyik bizonyíték arra, hogy gluténmentesen is ugyanolyan finom lehet egy desszert, mint a búzalisztből készült társa.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...