r
Nosalty Logó

Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1344 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 113 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 1344 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 136 Kcal

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz összetevőket, majd jöhet a túró és a tojások sárgája.
  2. A tojásfehérjét verjük fel habbá, így könnyedebb tésztát kapunk.
  3. Keverjük hozzá az áfonyát, majd legvégül a tojásfehérje habot. Szilikonformába vagy sütőpapírral kibélelt formába öntsük a tésztát.
  4. A tetejét megszórhatjuk áfonyával, kókuszcukorral és fahéjjal.
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 percig süssük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 42951
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Ajánló

Mindenkinek, aki egy egyszerű, de nagyszerű sütire vágyik, de viszont vigyáz a vonalaira:-)

Receptkategóriák

Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény
Nihonka 340 recept

Én saját készítésű túróból sütöttem, mert itt sajnos nem lehet kapni. Ezzel egy kicsit tovább tartott elkészíteni, de annál nagyobb sikere lett:-)  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Nihonka! Tényleg csak 40 gramm! zabpehelyliszt kell a tésztába? Csak mert picit kevésnek t?nik. Nem 40 deka, csak elírtad véletlen? Köszi a segítséget!

Nihonka

Szia Jufi! Kevés zabpehely kell bele, mert az útif?maghéj összefogja. Azt tanácsolom, hogy annyit adjál hozzá a tésztához, hogy egy jó állagú sem nem folyós, sem nem túl kemény tésztát kapjál, ugyanis attól is függ, hogy mennyire száraz a túró, nagy vagy kisebb szem?-e a zabpehely. Jó sütögetést kívánok!

tinkamakka

Kedves Nihonka! Az útif? maghéj elhagyásával miben módosítsak a mennyiségeken?

Nihonka

Kedves Tinkamakka! Az útif? maghéj a felesleges nedvességet szívja magába, így ha a túró szárazabb fajta, akkor el is hagyhatod. Ha esetleg van otthon chia magod, akkor azzal is helyettesíthet?, ha nincs, akkor 2 ek darált zabpelyhet tehetsz hozzá. Jó sütögetést kívánok! Nihonka

Törölt felhasználó

Kedves Nihonka! Szeretném megkérdezni,hogy aszalt áfonyával is lehet vagy friss gyümölccsel az igazi?Vagy milyen más gyümölccsel lehet még helyettesíteni?Köszönöm :)

Nihonka

Kedves Ancsi75! Teljesen jó lesz az aszalt áfonya is, csak el?tte jó, ha beáztatod egy kis vízbe vagy rumba esetleg. Bármilyen bogyós gyümölcs megfelel, akár meggy vagy cseresznye bef?tt is. Jó sütögetést kívánok!:-)

Törölt felhasználó

Köszönöm! :)

kazsmerne

Kedves Nihonka! Most sül a süti a recepted szerint, de már 1 órája és még nem sült át. Feljebb vettem a h?fokot, csak kíváncsi lennék, mert senki nem írt, hogy meg is sütötte volna és milyen lett... Amúgy milyen állagúnak kell lennie sütés után? Mert a képen kicsit tömörebbnek látszik mint az enyém. Közben visszaraktam még 190 fokon h?légkeveréssel és így megpirult végre a teteje...megkóstoltam finom! Köszi a választ! Üdv. : Szilvi

Nihonka

Kedves Kazsmerne! Igen, a tészta kicsit tömörebb volt, de nem az a fullasztó...Nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, esetleg a gyümölcs mennyisége, vizessége is befolyásolhatta, vagy kicsit vastagabb lehetett a tésztád, ha mondjuk kisebb tepsiben sütötted. A sütési id? és h?fok azért eléggé süt?függ? is, így ki kell tapasztalni sütés közben. De azért sikerült és ez a fontos, nagyon örülök neki:-))) További jó sütögetést kívánok!

kazsmerne

Szia! Mindent figyelembe vettem amit írtál az áfonya volt kevesebb 12 dkg, de b?ven elég volt bele, az alja így is vizes volt kicsit...22 cm-es volt a tortaforma, a végeredmény nagyon fincsi lett, legközelebb magasabb h?fokon fogom sütni, kipróbálom csokival stb...köszi a receptet!

hangya68

Szia! Elkészítettem én is ezt a sütit. Kókuszreszelékem nem volt, helyette ugyanannyi darált zabpelyhet raktam bele, valamint a kókuszvirág cukor helyett barna cukrot használtam. Az állaga kissé tömör lett, de ez nem ront az ízén egy cseppet sem. Én - saját süt?met megismerve - 175 fokon sütöttem. Így pont jó lett. Köszi a receptet!

Címlapról ajánljuk

További cikkek