Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény

Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény
Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én saját készítésű túróból sütöttem, mert itt sajnos nem lehet kapni. Ezzel egy kicsit tovább tartott elkészíteni, de annál nagyobb sikere lett:-)  

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki egy egyszerű, de nagyszerű sütire vágyik, de viszont vigyáz a vonalaira:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz összetevőket, majd jöhet a túró és a tojások sárgája.
  2. A tojásfehérjét verjük fel habbá, így könnyedebb tésztát kapunk.
  3. Keverjük hozzá az áfonyát, majd legvégül a tojásfehérje habot. Szilikonformába vagy sütőpapírral kibélelt formába öntsük a tésztát.
  4. A tetejét megszórhatjuk áfonyával, kókuszcukorral és fahéjjal.
  5. Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 percig süssük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 35 286
elküldve: 12
receptkönyvben: 498
elkészítve: 30/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyors zabpehely sütemény, diétás süti, áfonyás süti, cukormentes sütemény

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hangya68
hangya68 Wed, 2018-10-10 08:03

Szia!
Elkészítettem én is ezt a sütit. Kókuszreszelékem nem volt, helyette ugyanannyi darált zabpelyhet raktam bele, valamint a kókuszvirág cukor helyett barna cukrot használtam. Az állaga kissé tömör lett, de ez nem ront az ízén egy cseppet sem. Én - saját sütőmet megismerve - 175 fokon sütöttem. Így pont jó lett. Köszi a receptet!

kazsmerne
kazsmerne Sat, 2015-01-24 13:57

Kedves Nihonka!

Most sül a süti a recepted szerint, de már 1 órája és még nem sült át.
Feljebb vettem a hőfokot, csak kíváncsi lennék, mert senki nem írt, hogy meg is sütötte volna és milyen lett... Amúgy milyen állagúnak kell lennie sütés után? Mert a képen kicsit tömörebbnek látszik mint az enyém. Közben visszaraktam még 190 fokon hőlégkeveréssel és így megpirult végre a teteje...megkóstoltam finom! Köszi a választ! Üdv. : Szilvi

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2015-01-25 04:03

Kedves Kazsmerne!

Igen, a tészta kicsit tömörebb volt, de nem az a fullasztó...Nem tudom, hogy mi lehetett a probléma, esetleg a gyümölcs mennyisége, vizessége is befolyásolhatta, vagy kicsit vastagabb lehetett a tésztád, ha mondjuk kisebb tepsiben sütötted. A sütési idő és hőfok azért eléggé sütőfüggő is, így ki kell tapasztalni sütés közben. De azért sikerült és ez a fontos, nagyon örülök neki:-)))
További jó sütögetést kívánok!

kazsmerne
kazsmerne Sun, 2015-01-25 10:40

Szia! Mindent figyelembe vettem amit írtál az áfonya volt kevesebb 12 dkg, de bőven elég volt bele, az alja így is vizes volt kicsit...22 cm-es volt a tortaforma, a végeredmény nagyon fincsi lett, legközelebb magasabb hőfokon fogom sütni, kipróbálom csokival stb...köszi a receptet!

ancsi75
ancsi75 Fri, 2015-01-23 05:26

Kedves Nihonka!
Szeretném megkérdezni,hogy aszalt áfonyával is lehet vagy friss gyümölccsel az igazi?Vagy milyen más gyümölccsel lehet még helyettesíteni?Köszönöm :)

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2015-01-23 13:03

Kedves Ancsi75!
Teljesen jó lesz az aszalt áfonya is, csak előtte jó, ha beáztatod egy kis vízbe vagy rumba esetleg. Bármilyen bogyós gyümölcs megfelel, akár meggy vagy cseresznye befőtt is.
Jó sütögetést kívánok!:-)

tinkamakka
tinkamakka Thu, 2015-01-22 09:31

Kedves Nihonka!
Az útifű maghéj elhagyásával miben módosítsak a mennyiségeken?

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2015-01-23 01:52

Kedves Tinkamakka!
Az útifű maghéj a felesleges nedvességet szívja magába, így ha a túró szárazabb fajta, akkor el is hagyhatod. Ha esetleg van otthon chia magod, akkor azzal is helyettesíthető, ha nincs, akkor 2 ek darált zabpelyhet tehetsz hozzá. Jó sütögetést kívánok!

Nihonka

Nihonka
Nihonka / Nihonka Sun, 2014-12-14 13:21

Szia Jufi!

Kevés zabpehely kell bele, mert az útifűmaghéj összefogja. Azt tanácsolom, hogy annyit adjál hozzá a tésztához, hogy egy jó állagú sem nem folyós, sem nem túl kemény tésztát kapjál, ugyanis attól is függ, hogy mennyire száraz a túró, nagy vagy kisebb szemű-e a zabpehely. Jó sütögetést kívánok!

jufi
jufi Sun, 2014-12-14 12:49

Kedves Nihonka!
Tényleg csak 40 gramm! zabpehelyliszt kell a tésztába? Csak mert picit kevésnek tűnik. Nem 40 deka, csak elírtad véletlen? Köszi a segítséget!

113
sovány túró 50 dkg
tojás 3 db
kókuszreszelék 40 g
áfonya 20 dkg
fahéj 2 kávéskanál
zabpehely 40 g
útifű maghéj 1 ek
kókuszcukor 3 ek
erythritol 1 ek