r
Nosalty Logó

Epres-barackos túrószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres-barackos túrószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4076 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 340 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    156.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5410.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1794 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.2 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 4076 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt félbevágjuk.

Krémhez

  1. A túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd hozzáadjuk a pudingport, és alaposan összekeverjük. A felvert hulalát is belekeverjük, majd a feldarabolt gyümölcsöket. A lapot megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.
  2. 3-4 órára betesszük a hűtőbe.

Díszítéshez

  1. A lekvárt átnyomjuk egy teaszűrőn és tehetünk hozzá pár csepp ételfestéket is, ha nem eperlekvárral készítjük. Beletesszük zacskóba, és ezzel díszíthetjük a sütinket. Majd felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36×24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1820
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Epres-barackos túrószelet
Nikóka 170 recept

Eperrel akartam készíteni, de volt a hűtőben maradék barackbefőtt, így azt is belevágtam a krémbe.

Hozzászólások

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek