Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-barackos túrószelet

Epres-barackos túrószelet
Epres-barackos túrószelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eperrel akartam készíteni, de volt a hűtőben maradék barackbefőtt, így azt is belevágtam a krémbe.

hozzávalók / 12 adag

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt félbevágjuk.

Krémhez

  1. A túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd hozzáadjuk a pudingport, és alaposan összekeverjük. A felvert hulalát is belekeverjük, majd a feldarabolt gyümölcsöket. A lapot megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.
  2. 3-4 órára betesszük a hűtőbe.

Díszítéshez

  1. A lekvárt átnyomjuk egy teaszűrőn és tehetünk hozzá pár csepp ételfestéket is, ha nem eperlekvárral készítjük. Beletesszük zacskóba, és ezzel díszíthetjük a sütinket. Majd felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36×24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epres túrós süti, epres-barackos túrós süti, gyümölcsös túrósszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

340
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 1 dl
finomliszt 24 dkg
sütőpor 6 g
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
eper 40 dkg
barackbefőtt 15 dkg
növényi habtejszín 3 dl
lekvár/ dzsem 2 ek
ételfesték 2 csepp