r
Nosalty Logó

Baconös-gombás quiche póréhagymával

Nosalty
Baconös-gombás quiche póréhagymával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

423
Kalória
14.7g
Fehérje
16g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
77.1g
Víz
204.8g
Koleszterin
697mg
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 423 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    266.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7314 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    3573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    617.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3083 micro
Összesen 3373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A vajon pirítani kezdjük a bacont, majd ha már kezd üvegesedni, hozzáadjuk a felkockázott gombát és a felkarikázott póréhagymát.
  2. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, megszórjuk csilipehellyel, majd gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg szinte karamellizálódni kezd.
  3. Egy keverőtálba öntjük a tojásokat, a tojássárgákat, a habtejszínt, a tejet, valamint a sajtot, és az egészet kézi habverővel összekeverjük.
  4. A leveles tésztát piteformába tesszük, a felesleges tésztát levágjuk. Belekanalazzuk a gombás-baconös tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd felöntjük a tojásos keverékkel.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 percet sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni egy fél-háromnegyed órát, hogy szebben vágható legyen. Tálaláskor szórjuk meg egy kis zölddel is, hogy még mutatósabb legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

A quiche messze nem olyan macerás fogás, mint azt gondolnánk, ráadásul azért is nagyszerű étel, mert tetszés szerint variálhatjuk a tölteléket. Mi most egy gombával, baconnel és póréhagymával megbolondított verziót készítettünk, próbáljátok ki ti is!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...