r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszalt szilvás töltött pulykacomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Gesztenyés-aszalt szilvás töltött pulykacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Hús

Köret

Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Hús

Köret

Összesen 3241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Hús

Köret

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    6582 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4862.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1738.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3059 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    10550 micro
  • β-karotin
    26327 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 3241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 113 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Töltelék

Hús

Köret

Elkészítés

Töltelék

  1. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a gesztenyemasszát, a tojást, a zsemlemorzsát, és az előzetesen vörösborba áztatott aszalt szilvát.
  2. Fűszerezzük ízlés szerint a sóval, egy csipet őrölt szegfűborssal és szegfűszeggel. Összekeverjük egy spatula segítségével, majd habzsákba töltjük.

Hús

  1. A pulykacombokat megtisztítjuk, kiinazzuk, majd a bőrét a kezünkkel elválasztjuk a húsától, úgy, hogy az ne szakadjon szét.
  2. A gesztenyés masszát a habzsák segítségével a pulyka bőre alá töltjük, majd ügyesen eloszlatjuk, hogy mindenhova elengedő jusson.
  3. A combokat egy nagy hőálló tálba rakjuk, mindkét oldalát sózzuk és szegfűborsozzuk. Ezután a bőrét vastagon bekenjük vajjal és jól nyakon öntjük a vörösborral. Ezután egy ecset segítségével szétoszlatjuk rajta a juharszirupot.
  4. A combok tetejét megszórjuk pár szál kakukkfűvel, majd lefedve másfél órára az előmelegített 200°-os sütőbe rakjuk.

Köret

  1. A pulykákat másfél óra után kivesszük a sütőből, mellérakjuk a megpucolt és felszelt burgonyát, almát és répát.
  2. A köretet sózzuk, borsozzuk, majd a húsokkal együtt azokat is megkenjük juharsziruppal.
  3. Mehet rájuk pár szál kakukkfű és irány vissza az eredeti hőfokon tartott sütőbe 1,5 órára.
  4. Amikor a comb már jól átsült kivesszük, és még melegen, szeletelve a köretre fektetve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1165
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

El tudjátok képzelni az ünnepeket pulyka nélkül? Mi sem! Épp ezért hoztunk nektek egy klasszikus, mégis pompás fogást. A pulyka bőre alá gesztenyét és aszalt szilvát töltöttünk, mellé zöldséges-almás köretet raktunk, hogy aztán az egészet meglocsoljuk juharsziruppal és megszórjuk kakukkfűvel. Egyszerű, de nagyszerű!

Hozzávalók

Töltelék

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk