Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provanszi rakott zöldség

Provanszi rakott zöldség
Provanszi rakott zöldség
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én receptjeimnek általában nincs történetük. A történet egyszerű és banális, minden nap főznöm kell, mert a család állandóan éhes :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk. A serpenyőben 3 evőkanál olajon megfonnyasszuk, belenyomjuk a fokhagymát, és még kb. 3 percig sütjük. Megmossuk a padlizsánt és a cukkinit ( meg lehet pucolni, aki akarja, én nem szoktam), és 6-7 mm szeletekre vágjuk. Két nagy tepsit bekenünk olajjal, rárakjuk a szeleteket,enyhén megkenjük olajjal, kissé megsózzuk. 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljûk, a sajtot szintén.
  2. Egy közepes tepsibe vagy sütőtálba (kb. 20 szor 8-10 centi) helyezzük a hagymát és megsózzuk. A hagymára egy sor padlizsán, megborsozzuk. Ezek után mehet a paradicsom, ismét kissé sózhatjuk, rá a sajt, erre mehet az apróra vágott petrezselyem és menta, ízlés szerint és végül a cukkini. Betesszük a sütőbe, és 180 fokon 25 percig sütjük, nem takarjuk le.
  3. Az idő lejárta után kivesszük, megöntözzük az olívaolajjal, megszórjuk a zsemlemorzsa és reszelt parmezán keverékével. Visszatesszük a sütőbe, és még 25-30 percen keresztül sütjük. Ha van lehetőség, akkor az utolsó 10 percben grillezhetjük, és ettől szép piros lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 311
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott zöldségek parmezánnal, parmezánnal ízesített sült zöldségek, sült zöldségek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2014-01-19 17:19

Ez nagyon tetszik. A zoldsegek elosutese tok jo otlet. Egyszer csinaltam ilyesmit, csak en nyersen retegeztem a zoldsegeket, de ugy nem lett jo, mert sok levet eresztettek, igy az egesz csak fott, nem sult. Most kiprobalom ezzel a modszerrel.

415
vöröshagyma 250 g
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 6 ek
padlizsán 500 g
cukkini 500 g
paradicsom 300 g
mozzarella 200 g
menta 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 50 g
zsemlemorzsa 20 g