r
Nosalty Logó

Mozzarellás rakott padlizsán

Brigi
Mozzarellás rakott padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1838
Kalória
34.3g
Fehérje
155.2g
Szénhidrát
121g
Zsír
249.4g
Víz
28.9g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 7349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4292 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 1838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    137.2 g

Zsír

  • Összesen
    483.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1879 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    3909 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    997.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    831 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17168 micro
  • Lut-zea
    3095 micro
Összesen 7349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, felkarikázzuk, lesózzuk, szűrőbe tesszük 1,5-2 órára, hogy a leve lecsöpögjön, ami a sótól távozik.
  2. A morzsát előkészítjük, belekeverjük a borsot, apróra vágott petrezselymet, fokhagymaport. A tojásokat felverjük, sóval és 2 ek parmezánnal ízesítjük. A padlizsánokat a lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. Kisebb méretű tűzálló tál alját 3 ek. marinara szósszal megkenjük (a többi receptem közt megtalálható a marinara szósz receptje, ami 4 paradicsomból készül, ez a mennyiség elég a rakott padlizsánhoz) 2 teáskanál parmezánnal meghintjük, majd egy sor rántott padlizsánt helyezünk rá. Ismét 3 ek. marinara szószt teszünk rá, majd 2 tk parmezánt, és újabb sor padlizsánt. Végül erre a rétegre is 3 ek. marinara szószt teszünk, majd a mozzarellát felkarikázzuk, szintén rátesszük, a maradék parmezánnal megszórjuk, és sütőbe tesszük. Ha a sajt megolvadt, a széle kicsit megpirult, elkészült az étel. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tv műsorban láttam hasonlót, kicsit más volt mint ahogy én elkészítettem, mivel abban sokkal több szósz volt, sokkal több mozzarella sajttal. Nekem azért tűnt így megfelelőbbnek, mert kevésbé áztatja el a rántott zöldséget a szósz, és intenzívebb marad az íze.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek