adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
10 dkg mozzarella
-
5 dkg parmezán sajt
-
2 db padlizsán
-
9 ek marinara szósz
-
5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 bögre zsemlemorzsa
-
3 bögre finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
2 kk fokhagymapor
1838
Kalória
34.3g
Fehérje
155.2g
Szénhidrát
121g
Zsír
249.4g
Víz
28.9g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
25g mozzarella75 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
34g marinara szósz17 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g zsemlemorzsa296 kcal
-
113g finomliszt410 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
1838
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
135g marinara szósz68 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g zsemlemorzsa1185 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
7349
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
4.3g mozzarella13 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
34.7g padlizsán8 kcal
-
5.9g marinara szósz3 kcal
-
18.4g napraforgó olaj163 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g zsemlemorzsa51 kcal
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
319
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 121 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 249.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 743 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4292 micro
-
Lut-zea 774 micro
Összesen
1838
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 137.2 g
Zsír
-
Összesen 483.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 211 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8458.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1879 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 3909 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrát
-
Összesen 620.9 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 52 mg
Víz
-
Összesen 997.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 521 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 181 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 831 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 702 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2970 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 17168 micro
-
Lut-zea 3095 micro
Összesen
7349
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 745 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
319
kcal
Elkészítés
- A padlizsánt meghámozzuk, felkarikázzuk, lesózzuk, szűrőbe tesszük 1,5-2 órára, hogy a leve lecsöpögjön, ami a sótól távozik.
- A morzsát előkészítjük, belekeverjük a borsot, apróra vágott petrezselymet, fokhagymaport. A tojásokat felverjük, sóval és 2 ek parmezánnal ízesítjük. A padlizsánokat a lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
- Kisebb méretű tűzálló tál alját 3 ek. marinara szósszal megkenjük (a többi receptem közt megtalálható a marinara szósz receptje, ami 4 paradicsomból készül, ez a mennyiség elég a rakott padlizsánhoz) 2 teáskanál parmezánnal meghintjük, majd egy sor rántott padlizsánt helyezünk rá. Ismét 3 ek. marinara szószt teszünk rá, majd 2 tk parmezánt, és újabb sor padlizsánt. Végül erre a rétegre is 3 ek. marinara szószt teszünk, majd a mozzarellát felkarikázzuk, szintén rátesszük, a maradék parmezánnal megszórjuk, és sütőbe tesszük. Ha a sajt megolvadt, a széle kicsit megpirult, elkészült az étel. Melegen tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
Tv műsorban láttam hasonlót, kicsit más volt mint ahogy én elkészítettem, mivel abban sokkal több szósz volt, sokkal több mozzarella sajttal. Nekem azért tűnt így megfelelőbbnek, mert kevésbé áztatja el a rántott zöldséget a szósz, és intenzívebb marad az íze.