r
Nosalty Logó

Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve

Walaky
Pöttyös sertésvagdalt őzgerincben sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

  • 5 dkg vaj (a 2 őzgerinc forma kikenéséhez)
  • 3 ek zsemlemorzsa (a kikent formák beszórásához)
776
Kalória
54.1g
Fehérje
29.8g
Szénhidrát
48.3g
Zsír
155.1g
Víz
193g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Összesen 776 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Összesen 4663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Sertésvagdalt

A forma kikenéséhez

Összesen 239 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 776 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.8 g

Zsír

  • Összesen
    289.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7068.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    2665 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    930.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 4663 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

Sertésvagdalt

  1. Először a két őzgerinc formát kikenjük a vajjal, behintjük zsemlemorzsával, félretesszük.
  2. Ezt követően a hozzávalókat jól összedolgozzuk - a sajt kivételével.
  3. A Karaván sajtból - körülbelül kisujjnyi vastagságú- hasábokat vagdosunk.
  4. A massza 2/3-ad részét szétosztva a két őzgerincformába nyomkodjuk.
  5. És most jön a pöttyös része, amitől a vendégek, családtagok odáig lesznek. :) A sajtból vagdosott hasábokat több sorban, végig belenyomkodjuk a masszába - annyira azért ne, hogy a forma aljáig lenyomjuk.
  6. Mivel ez a sajt nem olvad úgy el, mint a trappista, ez egyben marad sütés közben, ettől lesz különleges a vagdaltunk, na és különlegesen finom is.
  7. A tetejét befedjük a maradék masszával, kevés olvasztott vajjal megkenjük, s nagyon kevés zsemlemorzsával beszórjuk.
  8. 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 1 óráig sütjük - de lehet látni, mikorra sül meg.
  9. Kivesszük, egy sütőpapírral befedett tepsi hátoldalára kiborítjuk, s visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel kissé pirosra sütjük így a másik oldalát is.
  10. Ha kissé hűlt, felszeleteljük, s tetszőleges körettel tálaljuk, fogyasztjuk. A maradékot lefedve hűtőben tároljuk. Isteni, s nagyon jól illik hozzá a franciasaláta, s a hagymás, majonézes burgonyasaláta - akár karácsonyra, szilveszterre is kiváló lehet egyik fogásként, egyik étkezéshez!
  11. Ha nem férne bele az összes massza a formába, nem kell megijedni, kisütjük a szokásos módon, fasírtként! :) Ugyanis attól függ, mekkora a formánk. Ez is - a sima fasírthoz hasonlóan - finom hidegen is, kenyérrel, a feljebb említett salátákkal. Napokig lehet csemegézni belőle - feltéve, ha marad, ha van miből! :) Hidegtálak jó kiegészítője is lehet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

ÖTLET - hogyan dobjuk fel a kedvenc fasírozottunkat.......a fűszereket bárki az ízlésének megfelelően használhatja, csupán a "pöttyösségét" szeretném megmutatni, hogy így érdekesebbé, s nem utolsó sorban finomabbá, a szokványostól eltérővé tehetjük a már megszokott ételünket, melyet egyébként imádunk.....így izgalmasabb, csinosabb, érdekesebb is :) .......hidegtálakhoz, ünnepi alkalmakra, vendégvárónak is kiválóan alkalmas......a füstölt sajt egyik tulajdonságát használtam ki, amikor kiötlöttem ezt a kis "huncutságot"......érdemes kipróbálni......

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...