Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírozott egészben, tejfölösen

Fasírozott egészben, tejfölösen
Fasírozott egészben, tejfölösen
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi specialitás!

hozzávalók / 4 adag

fasírozotthoz

tejfölös szafthoz

ajánlat

A sütőzsiradék mennyisége a tepsi méretétől függően változhat. Bármilyen savanyúság jól illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

fasírozotthoz

  1. A darált húshoz tesszük a sót, a tojást, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát és a zsemlemorzsát. Kézzel egynemű masszává dolgozzuk össze. Félretesszük legalább egy órára, hogy a prézli megdagadjon.
  2. Az idő letelte után a húsos masszából kezünkkel ízlésünknek megfelelő rudat formázunk, és meghempergetjük zsemlemorzsában.
  3. A tepsibe tesszük a zsírt és az olajat. Pár percre berakjuk a már előmelegített sütőbe, és összemelegítjük a kétféle zsiradékot. Ezután kivesszük a tepsit, és belehelyezzük a nyers fasírozott rudat. Az olvadt zsiradékkal itt-ott meglocsoljuk a húst. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük a tepsit, és 180 fokon elkezdjük sütni (gázsütő 3-as fokozat). Néha-néha kivesszük a sütőből, és meglocsoljuk a tetejét a zsiradékkal. Amikor megsült, a fasírozottat kivesszük, és egy tálra rakjuk.

tejfölös szafthoz

  1. A tepsiben maradt zsiradékhoz öntjük a vizet, és beledobjuk a babérlevelet. Visszatéve a sütőbe összeforraljuk. Ez kb. 5-6 perc. A sütőből kivéve a tepsibe tesszük a sót és a tejfölben elkevert keményítőt. Összekeverjük. Kevéske ecettel pikánsra ízesítjük.
  2. A fasírozottból szeleteket vágunk. A szeleteket tejfölös szafttal bőven meglocsolt főtt burgonyával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 773
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
362 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
darált sertéshús 50 dkg
tojás 1 db
fekete bors 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 4 gerezd
zsemlemorzsa 6 dkg
sertészsír 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
étkezési keményítő 5 g
víz 0.5 dl
ecet 1 kk