r
Nosalty Logó

Fasírozott egészben, tejfölösen

Lizinka_
Fasírozott egészben, tejfölösen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fasírozotthoz

tejfölös szafthoz

491
Kalória
29.3g
Fehérje
14.4g
Szénhidrátok
34.4g
Zsír
124.2g
Víz
133.8g
Koleszterin
999.6mg
Rost
1.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

fasírozotthoz

tejfölös szafthoz

Összesen 491 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

fasírozotthoz

tejfölös szafthoz

Összesen 1959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

fasírozotthoz

tejfölös szafthoz

Összesen 236 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 491 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2754.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    496.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

fasírozotthoz

  1. A darált húshoz tesszük a sót, a tojást, a fűszereket, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát és a zsemlemorzsát. Kézzel egynemű masszává dolgozzuk össze. Félretesszük legalább egy órára, hogy a prézli megdagadjon.
  2. Az idő letelte után a húsos masszából kezünkkel ízlésünknek megfelelő rudat formázunk, és meghempergetjük zsemlemorzsában.
  3. A tepsibe tesszük a zsírt és az olajat. Pár percre berakjuk a már előmelegített sütőbe, és összemelegítjük a kétféle zsiradékot. Ezután kivesszük a tepsit, és belehelyezzük a nyers fasírozott rudat. Az olvadt zsiradékkal itt-ott meglocsoljuk a húst. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük a tepsit, és 180 fokon elkezdjük sütni (gázsütő 3-as fokozat). Néha-néha kivesszük a sütőből, és meglocsoljuk a tetejét a zsiradékkal. Amikor megsült, a fasírozottat kivesszük, és egy tálra rakjuk.

tejfölös szafthoz

  1. A tepsiben maradt zsiradékhoz öntjük a vizet, és beledobjuk a babérlevelet. Visszatéve a sütőbe összeforraljuk. Ez kb. 5-6 perc. A sütőből kivéve a tepsibe tesszük a sót és a tejfölben elkevert keményítőt. Összekeverjük. Kevéske ecettel pikánsra ízesítjük.
  2. A fasírozottból szeleteket vágunk. A szeleteket tejfölös szafttal bőven meglocsolt főtt burgonyával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30

Családi specialitás!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...