r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt Timitől

siklitimi
Stefánia vagdalt Timitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

432
Kalória
38.3g
Fehérje
13.7g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
159.8g
Víz
392.6g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1723 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 432 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 1723 kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a négy tojást, kemény tojás lesz belőlük tíz perc alatt.
  2. Egy tálba vizet engedünk, és beleáztatjuk a szikkadt zsemléket. Ha már jól átáztak, akkor két kezünkkel alaposan kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a zsemléket a darált húshoz adjuk, amit egy másik tálkába tettünk.
  3. Hozzáütjük a két tojást, az összezúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük, ha szükséges, egy kevés zsemlemorzsát is szórunk bele.
  4. A sütőzacskót kinyitjuk, és a massza felét rúd alakban beletesszük. Két kézzel benyúlunk a zacskóba, és eligazgatjuk a húst, kis mélyedéseket nyomva bele a tojásnak.
  5. A megfőtt és kicsit lehűtött tojásokat megpucoljuk, és szépen rátesszük egymás mögé őket a húságyra.
  6. A maradék masszával befedjük, és benedvesített kézzel rudat formálunk az egészből.
  7. A sütőzacskót a tetejéről levágott csíkkal összekötjük, és egy hústűvel pár helyen beleszúrunk, hogy a gőznek legyen hol kijönnie.
  8. Ezután már nincs más hátra, mint előmelegített sütőbe tolni a tepsit, és ott is hagyni jó háromnegyed órát. Akkor meg lehet nézni. Ha a közepesnél kicsit alacsonyabb lángra betett hús már barna, akkor valószínűleg a belseje is átsült rendesen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon szeretjük a fasírtot és a vagdaltat. Kezdő háziasszony koromban sokszor kísérleteztem az őzgerint formába pakolt változattal, de akárhogy vajaztam, zsíroztam vagy olajoztam, az esetek többségében kudarcos lett a végeredmény. Nem mondom, hogy nem fogyott el, de esztétikailag hagyott kivetnivalót maga után a félig sütőformába ragadt vagdaltom. El is ment tőle a kedvem, sokáig nem sütöttem csak fasírtot, amit kis golyóként olajban kisütöttem. Aztán egy barátnőmtől hallottam, hogy Ő bizony mindig sütőzacskóban süti ezt az ételt, és kézzel formázza meg a sütőlapon. Kipróbáltam, és nagyon bejött! Azóta én is így készítem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...