r
Nosalty Logó

Póréhagymakrémleves Kynga konyhájából

NS
Póréhagymakrémleves Kynga konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

351
Kalória
7.6g
Fehérje
16.7g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
119.6g
Víz
68.5g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 77 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3217 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    2434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12868 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2039 micro
Összesen 1406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, felolvasztott vajon kissé pirítsuk meg.
  2. Ezután sózzuk, és fedjük le, majd egy kis idő múlva pici vizet (húslevest) öntsünk rá, rakjunk minden fűszerből egy kávéskanállal bele.
  3. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz.
  4. Ezután öntsünk hozzá még egy kevés húslevest, és ha teljesen megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt is.
  5. Botmixerrel pürésítsük, aztán a többi húslevest is öntsük bele, forraljuk össze.
  6. Pirítóssal, levesgyönggyel, reszelt sajttal, pirított fenyőmaggal vagy sült virsli karikákkal tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Először készítettem ilyen krémlevest, de elsőre már be is jött. Ezentúl biztosan többször fogom elkészíteni, nagyon ízletes leves! Szerettük! :D

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...