Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymakrémleves Kynga konyhájából

Póréhagymakrémleves Kynga konyhájából
Póréhagymakrémleves Kynga konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először készítettem ilyen krémlevest, de elsőre már be is jött. Ezentúl biztosan többször fogom elkészíteni, nagyon ízletes leves! Szerettük! :D

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, felolvasztott vajon kissé pirítsuk meg.
  2. Ezután sózzuk, és fedjük le, majd egy kis idő múlva pici vizet (húslevest) öntsünk rá, rakjunk minden fűszerből egy kávéskanállal bele.
  3. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz.
  4. Ezután öntsünk hozzá még egy kevés húslevest, és ha teljesen megpuhult, adjuk hozzá a főzőtejszínt is.
  5. Botmixerrel pürésítsük, aztán a többi húslevest is öntsük bele, forraljuk össze.
  6. Pirítóssal, levesgyönggyel, reszelt sajttal, pirított fenyőmaggal vagy sült virsli karikákkal tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 284
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges póréleves, pórékrémleves, zöldségkrémleves póréhagymával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somod
somod Sun, 2012-12-30 11:23

köszönöm:-) ma ezt csinálom ebédre majd beszámolok róla :-)

somod
somod Fri, 2012-12-28 23:20

Szia! gondolom a sárgarépát is az elején teszed bele_?

352
póréhagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 2 db
főzőtejszín 3 dl
marha alaplé 1 l
1 kk
fehér bors 1 kk
curry por 1 kk
szerecsendió 1 kk
kakukkfű 1 kk
vaj 5 dkg
levesgyöngy 5 dkg
sajt 5 dkg
fenyőmag 1 ek