Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ponty dorozsmai módon

Ponty dorozsmai módon
Ponty dorozsmai módon
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ponty Magyarországon a legnépszerűbb hal. Így elkészítve is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

ajánlat

Tejföllel kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hal szeleteket megsózzuk, borsozzuk.
  2. A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a szalonnákat kivesszük, félrerakjuk.
  3. A szalonna zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, félrehúzzuk, belehintjük a pirospaprikát, összekeverjük. A megmosott, szeletelt gombát beleöntjük, és a hozzávalókkal készre főzzük.
  4. A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, nagy kockára összevágjuk, kifőzzük.
  5. A halat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsírban mindkét oldalát megsütjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

  7. Hőálló edénybe beletesszük a tésztát, elsimítjuk, erre a gombapörköltet terítjük, majd a hal szeleteket, és az egészet sütőben összemelegítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 42 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 11 537
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott ponty gombapörkölttel, tésztával és gombapaprikással rétegzett ponty, rántott hal házi tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1152
ponty 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl
gomba 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg