Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácz-ponty Capucine konyhájából

Rácz-ponty Capucine konyhájából
Rácz-ponty Capucine konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elmondva nem hangzik túl bizalomgerjesztően, hogy "végy egy halat, önts reá az paprikát, hagymát s paradicsomot, süssed" főleg nekem, akit egy nagy hallal ki lehetne kergetni a világból, drága testvérem meg is tette kiskorában.
Mégis. Ez az étel megérdemli a megdicsőülést, mert forró, fűszeres, paradicsomos a hal, hűs és tejfölös a túrós csusza, tökéletes ellentétek és jó barátok.  
A történetet kiegészíti egy fontos tény, miszerint a túrós csusza alapját nagymamám gyúrta és nyújtotta a kis kezével, hogy azután lebbencstésztaként faljuk fel, nagy nagy örömmel.

hozzávalók / 4 adag

A pontyhoz

A túrós csuszához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát pirítsuk meg, szedjük ki a pörcöket belőle, tegyük félre.
  2. A hagymát vágjuk kockákra, néhány percre dobjuk a kiolvadt zsírba.
  3. Tegyük jénai-tál aljára a hagymát, helyezzük rá az enyhén sózott halszeleteket. Öntsük rá a lecsót, amelybe előzőleg elkevertünk egy kevés erős paprikát.
  4. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe fél órára, 160 fokon. Ha letelt az idő, reszeljünk a halakra kevés füstölt sajtot és tegyük vissza pirulni még 10 percre. Forrón tálaljuk.
  5. A csuszához: A szalonnát pirítsuk zsírjára és tegyük félre.
  6. A tésztát főzzük meg, 1 tk sóval.
  7. Lecsöpögtetés után tegyük egy nagy tálba, öntsük rá a szalonna zsírját, keverjük meg. A tejfölt 1 tk sóval és túróval keverjük össze, fokozatosan keverve adagoljuk a tésztához.
  8. A pörcöt szórjuk a tetejére tálaláskor.   

 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 992
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Capucine

Mióta szakács: 2012.12.05.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ráczponty túrós csuszával, paradicsomos-lecsós hal túrós csuszával, ponty túrós tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1114
ponty 1 kg
lecsó 680 g
vöröshagyma 1 közepes fej
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
erdélyi szalonna 5 dkg
füstölt sajt 5 dkg
tejföl 175 g
2 tk
tehéntúró 250 g
tészta 500 g
füstölt szalonna 5 dkg