r
Nosalty Logó

Rácz-ponty Capucine konyhájából

Capucine
Rácz-ponty Capucine konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pontyhoz

A túrós csuszához

1117
Kalória
60.4g
Fehérje
112.9g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
227g
Víz
147.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pontyhoz

A túrós csuszához

Összesen 1117 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pontyhoz

A túrós csuszához

Összesen 4464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pontyhoz

A túrós csuszához

Összesen 156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.1 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1117 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12916.3 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    4158 mg
  • Nátrium
    5878 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    907.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 4464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A szalonnát pirítsuk meg, szedjük ki a pörcöket belőle, tegyük félre.
  2. A hagymát vágjuk kockákra, néhány percre dobjuk a kiolvadt zsírba.
  3. Tegyük jénai-tál aljára a hagymát, helyezzük rá az enyhén sózott halszeleteket. Öntsük rá a lecsót, amelybe előzőleg elkevertünk egy kevés erős paprikát.
  4. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe fél órára, 160 fokon. Ha letelt az idő, reszeljünk a halakra kevés füstölt sajtot és tegyük vissza pirulni még 10 percre. Forrón tálaljuk.
  5. A csuszához: A szalonnát pirítsuk zsírjára és tegyük félre.
  6. A tésztát főzzük meg, 1 tk sóval.
  7. Lecsöpögtetés után tegyük egy nagy tálba, öntsük rá a szalonna zsírját, keverjük meg. A tejfölt 1 tk sóval és túróval keverjük össze, fokozatosan keverve adagoljuk a tésztához.
  8. A pörcöt szórjuk a tetejére tálaláskor.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elmondva nem hangzik túl bizalomgerjesztően, hogy "végy egy halat, önts reá az paprikát, hagymát s paradicsomot, süssed" főleg nekem, akit egy nagy hallal ki lehetne kergetni a világból, drága testvérem meg is tette kiskorában. Mégis. Ez az étel megérdemli a megdicsőülést, mert forró, fűszeres, paradicsomos a hal, hűs és tejfölös a túrós csusza, tökéletes ellentétek és jó barátok.   A történetet kiegészíti egy fontos tény, miszerint a túrós csusza alapját nagymamám gyúrta és nyújtotta a kis kezével, hogy azután lebbencstésztaként faljuk fel, nagy nagy örömmel.

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...