Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta, paradicsomszósz 2.

Pizzatészta, paradicsomszósz 2.
Pizzatészta, paradicsomszósz 2.
95 perc / előkészület: 50 perc főzés: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (104)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy örömünkre, jó néhány pizzarecept átnézése és próbálkozás után, sikerült egy igen kellemes pizzatésztát kikísérletezni. Ezt szeretnénk most megosztani Veletek. Nagyon finom, omlós, nem kemény tésztát kaptunk, amit ráadásul elég könnyű formázni is. A pizza-alapszószon nem kellett sokat kísérletezni, Mr Smith-nek ezek az olaszos szószok, raguk, mártások igen jól mennek, és most sem csalódtunk a végeredményben!:) Nagyszerű szórakozás együtt készíteni pizzát, mindenki a saját kedvére-kényére pakolhat rá mindenfélét. A gyerekek pedig sokkal, de sokkal többet esznek abból, amit saját maguk állítottak össze, mint azokból a pizzákból, amit rendelünk, vagy fagyasztva veszünk.
A sütő legyen jó forró, hogy minél rövidebb ideig süljön a pizza. Ha 10 percnél hosszabb ideig kellene sütnünk, mert nem tudunk elég magas hőfokot produkálni, jót tesz egy vízzel teli hőálló edény, amit szintén behelyezünk a sütőbe.
Amúgy 4 db 28-30 cm-es átmérőjű pizzát kapunk ebből az adag tésztából.

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

ajánlat

Nagyon jó ötlet beszerezni egy 2,5 cm-es gránit- vagy márványlapot, azt tenni a legalsó rácsra, és együtt felforrósítani a sütővel, majd a pizzát erre helyezni. Igazi, kövön sütött pizzát kapunk ekkor. (Ez egyébként Jamie Oliver tanácsa az egyik könyvéből.)

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzatészta készítése: 

  1. Egy keverőtálba beleszitáljuk az összes lisztet, belerakjuk a sót és az oregánót. Elkavarjuk benne jól, és egy mélyedést készítünk a közepébe.
  2. Egy tálkában a langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Simára keverjük, nyomkodjuk kézzel, majd beleöntjük a liszt mélyedésbe, amit előzőleg elkészítettünk. Hozzákeverünk egy keveset a lisztből, és letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
  3. Összegyúrjuk az élesztős masszával a többi lisztet, belekavarjuk az olívaolajat, és szépen hozzádolgozzuk darabonként a mangalicazsírt. Addig dagasztjuk, míg a kezünktől jól elválik a tészta, kellemesen lágy, rugalmas állagú legyen a végeredmény. A keverőtálat kilisztezzük, és benne hagyjuk kelni 60 percet, olajozott frissentaró fóliával lefedve.
  4. Amikor megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, jól átdolgozzuk, és négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabból kis cipót formázunk, és olajozott frissentartó fóliával lefedve őket 30 percig kelni hagyjuk.
  5. A sütőt légkeverésesben 230°C fokra melegítjük (250°C a hagyományosban). Egy sütőlemezt margarinnal vagy zsírral megkenünk.
  6. Az egyik cipócskát nyújtófával kissé kinyújtjuk (kb. 15-20 cm átmérőig), majd ezután kézzel, mint a lángost, laza mozdulatokkal körkörösen kihúzzuk 28-30 cm-es átmérőig, és ráhelyezzük a sütőlemezre. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk azokat a dolgokat, amiket szeretnénk, és berakjuk a sütő legalsó rácsára. 10 percig sütjük. Azon melegében tálaljuk.
  7. A többi cipócskával ugyanígy járunk el szépen sorban.

Pizza-alapszósz készítése:


  1. Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve 30 pecig főzzük.
  3. Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb 2-3 perc).
  4. Amint kész, két lehetőségünk van, vagy így rusztikusan használjuk fel, és kenjük a tésztára, vagy egy botmixer segítségével átmixeljük, és ezután kenjük csak a tésztánkra. Mind a kettő változat jó megoldás.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 88 890
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 755
elkészítve: 105/147
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres pizzatészta rétesliszttel és mangalicazsírral, oregánós pizzatészta és pizza-alapszósz

Hozzászólások (104)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moniq3
moniq3 Fri, 2015-01-02 22:05

Életem első pizzája és pont olyan amilyet szerettem volna: ropogós, vékony tésztával. A tészta összeállítása meglepően könnyű volt. Bevallom, hogy évekig ez tartott vissza a pizzakészítéstől. Köszönet érte.

kecske43
kecske43 Fri, 2014-02-07 20:39

Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor,sütés előtt, vagy után, és hogyan fagyasztjátok le? köszönöm a választ.

Apasüt
Apasüt Mon, 2014-01-13 21:34

Kedves Mr. & Mrs. Smith!

Már túl is vagyok az újabb sütésen. Gondoltam leírom 1-2 újabb tapasztalatom, hátha ötletet ad valakinek...

Gázos sütőmben 230 C tudtam elérni múltkor, de most kivettem a legalsó tepsit (amit általában egyéb sütéskor benntartok a túlzott alsó sülés ellen), így meglett a 250 C, + még kapott 4 perc grillt felülről és a sajt is megpirult egy kicsit.

4 helyett 3 felé szedtem a tésztát, így 3 darab 30 cm-es kör jött ki belőle. Most sodrófával nyújtottam kb. 3 mm vastagra, így megsülve kb 6 mm lett a tészta. (Gondolom ez lehet az ú.n. közepes vastagság) A kislányunknak kezelhetőbb szeleteket tudtam vágni, a sodrófás nyújtás miatt..

Hawaii feltét (szósz, sonka, ananász, sajt) volt a terv de sonka nem volt itthon, csak vastag kolbász, ami nem volt fűszeres, de inkább hagytam volna el. Elnyomta a szósz szuper ízét. Pedig kóstoltam tényleg nem volt sós a felvágott. A receptnek igazán kiváló a szósza is! Részemről legközelebb biztos, hogy csak olyan feltéteket teszek rá, amelyek ezt a szuper ízt kevésbé nyomják el.

"biga kovász"-t is kipróbáltam. Biztos, hogy nagyobbra kelt a tészta, de pizzatésztáról lévén szó ennek nem sok jelentősége van szerintem. Ízben meg nem tudtam összehasonlítani, mivel ehhez feltét nélkül kellett volna most és korábban is megkóstolni. A kovász érlelés 6-8 órája alatt keletkezik az íz anyag, de szerintem a vékony tésztásánál pizzánál ez nem tud érvényesülni. Viszont közepes vagy annál vastagabb tésztánál megér egy próbát, tekintve, hogy kb. 1 perc az elkészítése és gondolom nem véletlen használják ezt egyes pék áruknál...

Apasüt
Apasüt Sat, 2014-01-04 00:56

Kedves Mr. & Mrs. Smith!

Köszönöm a részletes és precíz leírást, melyen végighaladva megcsináltam életem 1. pizzáját. Szuper lett, még úgy is, hogy a fokhagymát elhagytam szándékosan, mert nem bírja a gyomrom, és a nádcukrot sima cukorra cseréltem, mert az volt itthon. Szeretek tényleg a recept szerint haladni főleg az első alkalommal (aztán a saját ízlésemhez igazítom a dolgokat), de az elején ezt a liszt közepében kavargatós részt én sem igazán értettem. Vagyis nem tudtam, hogy mennyit is kell akkor a lisztből a folyadékhoz kavarni, hogy az pont jó legyen.

De a kulcsszó a „biga kovász” szintén ti adtátok meg, melynek nyomán olvasgatva arra jutottam, hogy legközelebb, ha időm is engedi, teszek egy próbát és a tészta főbb összetevőiből (150 g liszt, 150 g víz, 5 g élesztő) készítek egy előtésztát a wikipédia „Kovász” címszója alatt lévő információk alapján. Majd beszámolok…

Eszembe jutott két kérdés is: a sót nem célszerűbb lenne-e közvetlen az 1. dagasztás előtt a lisztbe keverni, hogy a só ne befolyásolhassa az élesztő hatását? Vagy lehet ilyen kis mennyiségben nincs is jelentősége? Olvastam valahol, hogy a pizza tésztához „00”-ás liszt lenne a legjobb. Próbáltátok már? Lehet egyáltalán kapni valahol?

moniq3
moniq3 Fri, 2015-01-02 22:07

Sokáig kerestem a 00-ás lisztet, pizzaliszt néven találtam meg.

lodianita
lodianita Fri, 2013-10-18 15:40

Még sosem készítettem pizzát.
Lehet, hogy buta kérdés, de miért kell az élesztőbe keverni kis lisztet és 30 percet várni?
Mi a funkciója?
Ha egyből összekeverem a liszttel akkor nem lesz jó?

Előre is köszönöm a választ :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2013-10-18 16:20

Ezt az eljarast ugy hivjak az olaszok, hogy biga kovasz keszites foleg ciabatta kenyereknel hasznaljak, de a legtobb olasz pekaruval is igy jarnak el. Konnyebbe teszi elmeletileg a kelt teszta szerkezetet. Igazabol az eleszto sima liszthez adasat meg nem probaltam ki. :)
A legjobbakat: Mrs Smith

Szaboliv
Szaboliv / Szaboliv Thu, 2013-08-15 20:47

Kedves Mrs és Mr Smith!
Kétkedve fogadtam először ezt a receptet, mondom két órát bíbelődjek vele, bolond az nem vagyok. DE IGEN bolond vagyok ez valami isteni, fenomenális, ezaz az íz amit az ember vár egy igazi pizzától. Hát megéri az a két óra kelesztegetés stb stb. Millió köszönet a receptért!!!!!!!!!!!!!
üdv Liv

mary300
mary300 / mary300 Wed, 2013-05-22 19:54

Hát kedves Smith-ék, szóhoz se jutok:). Ilyen finom pizzatésztát még nem ettem. Annyira nagy volt a családom részéről a sikere -pedig jó nagy adagokat készítettem-,hogy másnap vacsorára ismételnem kellett. Nagyon köszönöm ,hogy megosztottátok ezt a receptet az oldalon:)
A legjobbakat kívánom: Mary300

Hemy
Hemy Sun, 2013-05-05 18:54

Bátran kijelenthetem, - mivel már sok pizzatészta és szósz receptet próbáltam és kóstoltam - hogy ez a recept a legjobb! A tészta és a szósz is egyszerűen isteni!
Az összes vendégünk elkéri a receptet, én pedig boldogan küldöm nekik ezt a linket.
Nem tudom már hányadszor csinálom, de most csak fél adagot mert - először - kettesben esszük :)

jmarianna
jmarianna Wed, 2013-03-20 19:37

Isteni finom ez a pizzatészta. Életemben most először csináltam pizzát és nagyon köszönöm a receptet. Én csak finomlisztből, olivaolaj helyett étolaj, mangalica zsír helyett kacsazsírból készítettem el, mert ezek voltak itthon, de így is Isteni finom lett. Mindenkinek nagyon ízlett :) Soha többé nem rendelek már pizzát :)

hugi.226
hugi.226 Fri, 2013-03-15 17:04

A szószhoz a konzervparadicsomot helyettesíthetem valami mással?

Moncsy22
Moncsy22 Mon, 2013-01-14 18:24

Megcsináltam a tésztát és isteni lett! :) Kicsit féltem,mert egyszer sütöttem már pizzatésztát és nagyon rossz lett,de ezt bátran merem ajánlani bárkinek! :)

pitykam
pitykam Thu, 2012-12-13 11:38

Én még ilyen finom pizza tésztát nem készítettem, köszönöm!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2012-10-24 10:04

Sziasztok!
Tegnap én is elkészítettem ezt a pizzát és a család nem győzte dicsérni! A férjem szerint ilyen puha és vékony tésztájú még nem volt egyik pizzám sem.

Az lenne a kérdésem, hogy a tészta fagyasztásával kapcsolatban mi a tapasztalat? Miután kiveszem a mélyhűtőből és hagyom felengedni...hogyan tovább???

A másik kérdésem, hogy esetleg ismeritek-e hogyan kell használni a pizzasütőt? Kaptam ajándékba egy kerek, lyukacsos Zenker pizzasütő formát, ami teflonos. Erre lehet közvetlenül rátenni a nyers tésztát vagy előtte ki kell olajozni, de akkor félek, hogy az olaj lecsöpög a lyukakon a sütőbe?
Én most sütőpapírt tettem rá, de nem tudom, hogy ilyenkor tudnak-e rendesen érvényesülni a lyukak a formán...

Válaszodat előre is köszönöm!
Szép napot!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2012-12-20 01:38

Kedves Döme-Ádám!
A fagyasztást jól bírja a tészta. Szobahőmérsékleten kell felengedni, és hagyni megkelni, utána használható.
A pizzaformára nincs tapasztalatom, mert nem használom - kézzel kihúzom a tésztát megfelelő méretre és vajazott - olajozott, vagy zsírozott sütőlemezre teszem...:))) szóval arra nem tudok válaszolni...:))
A legjobbakat :Mrs Smith

BlackElf
BlackElf Fri, 2012-10-12 17:12

Zsír hellyett nem lehetne mondjuk több olajat használni? :S

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2012-12-20 01:40

Kedves Blackelf - ha vega vagy, akkor igen - bár az omlóssága nem lesz ugyanaz a tésztának. Pont ez a lényeg, a zsiradék. Ha a disznózsírtól ódzkodsz, bátran használj liba - vagy kacsazsírt, - de talán érdemes lenne kísérletet tenni vajjal is.
A legjobbakat :Mrs Smith

zorrobomber
zorrobomber Wed, 2012-10-24 15:41

Próbáld ki :) Én megtettem és működik (le volt járva a zsír szavatossága és nem mertem kockáztatni. Jó lett a tészta, az eddigi "legkezesebb".

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2012-12-20 01:41

Kedves Zorrobomber!
Köszönöm a segítséget! :))) Örülök, hogy olajjal is működik azért a tészta! :)))
A legjobbakat :Mrs Smith

cuci1974
cuci1974 Wed, 2012-08-08 22:16

Szuper lett, mindent felfaltak a gyerekek.Még a párom is elismerően nyilatkozott, mert eddigi kísérleteim nem igazán lettek nyerők.De ez tényleg tuti recept!Köszönöm!

kovácsné évi
kovácsné évi Wed, 2012-08-01 16:41

Ez a recept valami isteni. Mióta ezt készítem kisfiam nem a pizzériás pizzát kéri. Köszönjük szépen!

mezesmuzli
mezesmuzli Tue, 2012-03-20 20:12

kedves mrs smith! életem első pizzáját készítettem el a recepted alapján, és tökéletes lett! hálás köszönetem:) legközelebb teljes kiőrlésű lisztből is kipróbálom..

boanka
boanka Fri, 2012-03-16 18:35

Mi is hetek óta ebből sütünk, nagyon finom!
Nővérem is elkérte a receptet, az első sütés után megbeszéltük, hogy akárcsak egy pizzériából is rendelhettük volna, annyira "eredeti":-)
Köszönet az ötletgazdának!

jendi
jendi Wed, 2012-03-07 10:41

Legfinomabb pizzatészta! 2hetente készítek, mert a családom mindig ezt kéri! Köszönöm!

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Mon, 2012-01-30 21:48

Már rengeteg pizzatésztát próbáltam ki életemben, de egyik sem sikerült igazán jóra. Az egyiknek túl vastag lett a tésztája, a másiknak túl kemény, a harmadiknak túl vékony. Ezért valahogy mindig félve álltam neki a pizzatésztának, na meg úgy általában az élesztős ételekhez. De most életemben először sikerült olyanra a pizzám, ahogy én szerettem volna. Szinte olyan volt, mintha egy első osztályú étteremben ettük volna, nem, ez annál sokkal jobb volt! Most már mindig ezt a receptet fogom bevetni, mert irtó nagy sikert aratott! Köszönöm!

Anna888
Anna888 Sun, 2011-12-25 10:50

Kedves Mr and Mrs Smith!

Ki szeretném próbálni a pizzatésztádat, mert a kommentek nagyon biztatóan hangzanak! Viszont én csak 1 tepsivel szeretnék sütni. Ha negyedelem a hozzávalókat az arányok miatt, akkor is jó lesz a végeredmény vagy van amit ne változtassak? (víz, élesztő stb...)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-12-25 13:42

Kedves Anna88!
Természetesen lehet felezni-negyedelni az arányokat, akár sokszorozni is!:) Biztos hogy jó lesz az eredmény. De gondold meg, esetleg ha van mélyhűtőben tárolókapacitásod, akkor lehet teljes adagot, vagy felet is csinálni, és fagyasztani. Egy macerával megúszod a következő melót! :DDDDD
A legjobbakat: Mrs Smith

Gyermely2009
Gyermely2009 Sun, 2011-12-04 16:37

A tökéletes pizza tészta!!!!!Nincs rá más kifejezés! Paradicsomszósszal, sonkával, szeletelt olajbogyóval, sajttal ..... Tanácsokat megszívlelve olyan pizzát készítettünk , amelyet a futár soha nem tud(na) hozni.Köszönöm a receptet!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alibaby
alibaby Sun, 2011-11-13 20:28

Hát ma én is megsütöttem ! Hatalmas sikerélmény :) A tésztával élvezet volt dolgozni és az eredmény egyszerűen TÖKÉLETES !!! Köszi a receptet !

MrsSame
MrsSame / MrsSame Fri, 2011-10-07 18:21

Fantasztikus recept.Mostantól én is ezzel a tésztával készítem a családnak. Köszi!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-08-28 16:05

Kedves Mr. and Mrs. Smith!
Valamelyik nap eldöntöttem, hogy na, én akkor most megkeresem az igazi pizzatésztát, mert hogy az eddigiek nem váltak be. Átböngésztem egy csomó oldalt (természetesen a NoSaltyt is), aztán a hozzászólásokból kiindulva úgy döntöttem, hogy ezt fogom kipróbálni először.
Nagyon jól döntöttem, mert már nem kell tovább próbálkoznom! :)
Nyugodt szívvel kijelenthetem, ez a pizza már csak akkor lenne jobb, ha kemencében sütnék!
Ezer köszönet a receptért! :))
Szép napot! Flóra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-08-30 20:53

Kedves Flóra! Nagyon köszönjük! :) Ééés igen, talált, süllyedt, nekem is vágyam, hogy ezt a tésztát kipróbáljam kemencében, csak egyelőre még nincs lehetőségem...:)))Nagyon szívesen a receptet, további jó pizzázgatást! Mrs Smith

eszteram
eszteram / eszteram Mon, 2011-08-22 06:42

Huhh, nálam is első helyen van, magasan veri a többit, pedig már igen sok pizzát sütöttem eddig. Két nagy tepsinyi pizza jött ki belőle. A szósz isteni, akár magában is megettem volna (bár én emeltem az oregano és a bazsalikom mennyiségét :) ).
A vendégeim többször is ettek belőle és nem győzték két falat között mondogatni, hogy milyen finom.

Kizárólag ezt a tésztát és ezt a szószt fogom készíteni - nagyon köszönöm a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-08-30 20:51

Kedves eszteram! Nagyon köszönjük a dícséretet! :)) Jól tetted a fűszerezésnél, az emelést, én is talán egy kicsit többet teszek bele, de tudom, azt már sokan nem bírnák! :)) a legjobbakat: Mrs Smith

vnasz
vnasz Fri, 2011-08-19 16:58

Hát ez tényleg nagyon jól sikerült! Életemben nem sütöttem még ilyen finom pizzát! Nagyon köszönöm ezt a receptet. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, amióta innen merítem az ihletet, minden klasszul sikerül! Köszi, köszi, köszi!!!

klubos
klubos Sun, 2011-07-24 20:47

Kedves Mr and Mrs Smith!

Köszönöm a receptet, ízre isteni lett, viszont a tésztámmal bajaim voltak, talán tudnál segíteni, hogy mit rontottam el. Amikor rákentem a szószt, meg a feltéteket rápakoltam, akkor észrevettem, hogy maga a tészta cseklik-nyeklik, nyúlik, szakad, nem igazán tudtam már utána a sütőlapon elrendezgetni. Amikor pedig kész lett, akkor az alja elszakadt,miközben vettem ki a sütőből, így minden cucc, ami rajta volt és folyós volt, lefolyt. Ízre teljesen jó volt, de látványra és utána az evés kivitelezésében nem. Milyen vastagra kell hagynom a tésztát, hogy ilyen többet ne forduljon elő? Lehet, hogy az volt a baj, hogy nagyon vékony lett a tészta...?? Előre is köszönöm a választ!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-07-24 22:30

Kedves klubos! Örülök, hogy ízlik a recept. A tésztát kihúzva-kinyújtva előbb el kellene helyezni a sütőlemezen, majd amikor már rajta van, csak akkor kell rákenni a szószt vékonyan, kanállal, körkörös laza mozdulatokkal, plusz a cucc, amit szeretnétek rá. A tészta közepének vékonysága kb. 3-5 miliméter között mozog, a széle természetesen vastagabb, kissé hurka-szerű. A sütő hőfokát kellene jól eltalálni, valamint azt, hogy hány percig süssétek. A receptben megadtam, hogy mi hogyan sütjük, de természetesen kis eltérések lehetnek, ez függhet a Ti sütőtöktől. Ezt ki kell kísérletezni, előbb próbálj sütni egy sima - paradicsomszósz-mozarella sajt (plusz bazsalikom...) pizzát, mert az vékonyabb. Ezzel betudod tájolni, hogy hogy süsd a többit. Ha túl gyorsan sül, és a közepe nem sül át, akkor a hőfokot kellene visszavenni egy kicsit, és egy árnyalattal esetleg tovább sütni. Remélem tudtam segíteni, ha további kérdés, vagy tapasztalat van, akkor írj bátran, megpróbálok segíteni!:) A legjobbakat: Mrs Smith

klubos
klubos Thu, 2011-07-28 23:34

Kedves Mrs Smith!

Nagyon köszönöm a gyors választ! Azt hiszem, most már alakulok, mint púpos gyerek... mert a négy gombócból különböző állagú pizzákat sikerült kreálnom! Ma eltaláltam a tésztanyújtás fortélyát, most már értem, hogy mi az a körkörös, laza mozdulat! :) Ízre mindegyik isteni, az állaga meg már nem érdekel, mert gyakorlat teszi a mestert, és nem is túl jó a sütőm. A receptedet a kedvencek közé mentettem, mégegyszer nagyon köszönöm!! :)

PappKata
PappKata Fri, 2011-07-15 20:37

Annyira finom ez a pizza!
Ma is ez a vacsora :)
Koszonom szepen a receptet!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-06-28 19:16

Kedves Mr and Mrs Smith !
Ma végre kipróbáltam a pizzatésztát és a paradicsomszószt is ! 75 dkg lisztből készítettem, az egyiket
kolbászos-sonkás-zöldpaprikás feltéttel, a másikat mexikói ízesítéssel. 2db 30x38-as tepsivel lett !
Nem csalódtam a kis családomban, mert elfogyott ! Nektek is köszönet érte, mert nagyon finom !
Azt hiszem ennél a receptnél maradok ! Puszi érte : Olaszné Anci

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-05-24 23:46

Kedves Mrs Smith!
Ma elkészült életem első pizzája a te recid alapján. :-) Eddig mindig elmaradt, mert a családban csak én szeretem a pizzát, de most hirtelen felindulásból nekiálltam. A mai után Fanni lányom úgy döntött, hogy mégiscsak finom kaja ez, és ezentúl szeretni fogja, ha én csinálom. :-D Azaz teljes a siker! Nagyon jó kis tészta ez, rugalmas, könnyen formázható, nem is nyújtottam, csak széthúzgáltam, nagyon finom lett. Nem is keresek tovább, máris megtaláltam az igazit! :-)))
Köszönjük a receptet! :-))) Puszi: Éva

608
finomliszt 250 g
rétesliszt 250 g
friss élesztő 3 dkg
víz 3 dl
cukor 1 csapott ek
mangalica zsír 2 dkg
olívaolaj 1 ek
1 ek
oregánó 2 tk
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 2 dkg
paradicsomlé 1 dl
oregánó 0.5 tk
borsikafű 0.25 tk
bazsalikom 1 tk
1 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kockacukor 5 db
olívaolaj 1 ek