Pizzatészta, paradicsomszósz 2.

- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pizzatésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g rétesliszt228 kcal
-
8 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
45 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
A pizzaszószhoz
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4 kcal
-
25g paradicsomlé4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g kockacukor15 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pizzatésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
300g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g mangalica zsír180 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
11g só0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
A pizzaszószhoz
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g borsikafű1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
15g kockacukor58 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pizzatésztához
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
16.3g rétesliszt59 kcal
-
2 kcal
-
19.6g víz0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.3g mangalica zsír12 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
A pizzaszószhoz
-
26.1g konzerv paradicsom4 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
6.5g paradicsomlé1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g kockacukor4 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2053.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 1672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 237.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6442 micro
-
Lut-zea 150 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8213.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 6688 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 948.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1568 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 25770 micro
-
Lut-zea 599 micro
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1680 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
A pizzatésztához
-
250 g finomliszt
-
250 g rétesliszt
-
3 dkg friss élesztő
-
3 dl víz
-
1 csapott ek cukor
-
2 dkg mangalica zsír
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek só
-
2 tk oregánó
A pizzaszószhoz
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 dl paradicsomlé
-
0.5 tk oregánó
-
0.3 tk borsikafű
-
1 tk bazsalikom
-
1 teáskanál só
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A pizzatésztához
- Pizzatészta készítése:
- Egy keverőtálba beleszitáljuk az összes lisztet, belerakjuk a sót és az oregánót. Elkavarjuk benne jól, és egy mélyedést készítünk a közepébe.
- Egy tálkában a langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Simára keverjük, nyomkodjuk kézzel, majd beleöntjük a liszt mélyedésbe, amit előzőleg elkészítettünk. Hozzákeverünk egy keveset a lisztből, és letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
- Összegyúrjuk az élesztős masszával a többi lisztet, belekavarjuk az olívaolajat, és szépen hozzádolgozzuk darabonként a mangalicazsírt. Addig dagasztjuk, míg a kezünktől jól elválik a tészta, kellemesen lágy, rugalmas állagú legyen a végeredmény. A keverőtálat kilisztezzük, és benne hagyjuk kelni 60 percet, olajozott frissentaró fóliával lefedve.
- Amikor megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, jól átdolgozzuk, és négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabból kis cipót formázunk, és olajozott frissentartó fóliával lefedve őket 30 percig kelni hagyjuk.
- A sütőt légkeverésesben 230°C fokra melegítjük (250°C a hagyományosban). Egy sütőlemezt margarinnal vagy zsírral megkenünk.
- Az egyik cipócskát nyújtófával kissé kinyújtjuk (kb. 15-20 cm átmérőig), majd ezután kézzel, mint a lángost, laza mozdulatokkal körkörösen kihúzzuk 28-30 cm-es átmérőig, és ráhelyezzük a sütőlemezre. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk azokat a dolgokat, amiket szeretnénk, és berakjuk a sütő legalsó rácsára. 10 percig sütjük.Azon melegében tálaljuk.
- A többi cipócskával ugyanígy járunk el szépen sorban.
- Pizza-alapszósz készítése:
- Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
- Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve 30 pecig főzzük.
- Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb 2-3 perc).
- Amint kész, két lehetőségünk van, vagy így rusztikusan használjuk fel, és kenjük a tésztára, vagy egy botmixer segítségével átmixeljük, és ezután kenjük csak a tésztánkra. Mind a kettő változat jó megoldás.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 93960
- Feltöltés dátuma: 2010. január 11.
Ajánló
Nagyon jó ötlet beszerezni egy 2,5 cm-es gránit- vagy márványlapot, azt tenni a legalsó rácsra, és együtt felforrósítani a sütővel, majd a pizzát erre helyezni. Igazi, kövön sütött pizzát kapunk ekkor. (Ez egyébként Jamie Oliver tanácsa az egyik könyvéből.)
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Nagy örömünkre, jó néhány pizzarecept átnézése és próbálkozás után, sikerült egy igen kellemes pizzatésztát kikísérletezni. Ezt szeretnénk most megosztani Veletek. Nagyon finom, omlós, nem kemény tésztát kaptunk, amit ráadásul elég könnyű formázni is. A pizza-alapszószon nem kellett sokat kísérletezni, Mr Smith-nek ezek az olaszos szószok, raguk, mártások igen jól mennek, és most sem csalódtunk a végeredményben!:) Nagyszerű szórakozás együtt készíteni pizzát, mindenki a saját kedvére-kényére pakolhat rá mindenfélét. A gyerekek pedig sokkal, de sokkal többet esznek abból, amit saját maguk állítottak össze, mint azokból a pizzákból, amit rendelünk, vagy fagyasztva veszünk. A sütő legyen jó forró, hogy minél rövidebb ideig süljön a pizza. Ha 10 percnél hosszabb ideig kellene sütnünk, mert nem tudunk elég magas hőfokot produkálni, jót tesz egy vízzel teli hőálló edény, amit szintén behelyezünk a sütőbe. Amúgy 4 db 28-30 cm-es átmérőjű pizzát kapunk ebből az adag tésztából.
Hozzászólások
sziasztok szmisszek! 4 gombóc picit sok, hogy t?ri ez a tészta a fagyasztást? ha jól t?ri, akkor gombócban, vagy kinyújtva, formázva fagyasszam inkább? köszi! ildikó
Kedves sz.Ildikó! szerintem mint kelt tészta, bírnia kell a fagyasztást. Én ezidáig két gombócnyit fagyasztottam le, de még nem lett azóta felhasználva, így nem tudom, milyen lesz majd. Elvileg jónak kell lennie!:) Semmiképen ne kinyújtva, hanem inkább az els? kelesztés után vegyél le bel?le annyit, amit el akarsz rakni. Így majd szobah?mérsékleten kiengedve, átdagasztod, majd adagolod gombócokba, és úgy hagyod annyit kelni, amennyit a második alkalommal kell neki. (duplájára dagadjon) Ha már a második kelés után van a tészta, akkor is el lehet rakni, de a kiengedés után ugyanúgy át kell dagasztani, és kelni hagyni 30 percet. H?t?be is eláll 2-3 napig folpackba, vagy h?t?zacskóba csomagolva. Arra vigyázz, hogy ne száradjon meg a külseje. De erre minden kelt tésztánál érdemes odafigyelni. Jó pizzázgatást: Mrs Smith
nagyon köszönöm a jótanácsokat :) meg lesznek fogadva :D
Hát ez valami mennyei volt :) Már annyi féle tészta receptet kipróbáltam, de most végre megtalátam a tökéleteset :) Ezer köszönet és hála érte!!!!!!! Csilla
Kedves Csilla! Nagyon nagyon örülünk, hogy jól sikerült és igazán köszönjük a visszajelzést! :) A legjobbakat: Mrs Smith
A tökéletes pizzarecept!Már háromszor sütöttem ez alapján pizzát, imádta mindenki:)
Kedves Orsi1985! Nagyom örülünk a sikerednek! Már mi is felavattuk nagy társaságban, szintén sikerrel. Jó pizzázgatást: Mr&Mrs Smith
Sziasztok! Nagyon finomra sikerültek a pizzáim.Köszönöm szépen a receptet. A szósz egyenesen mennyei lett!:-)
Kedves Csepke72! Ügyes vagy, és bnagyon örülünk, hogy finomra sikerült mind a pizza, mind a szósz!:))) Nagyon köszönjük a kedves visszajelzésedet is! A legjobbakat: Mrs Smith
Ez volt az 5. pizzatésztarecept, amit kipróbáltam, és annak ellenére, hogy csak egyfajta lisztet használtam hozzá, azt mondom, hogy bizony ez az igazi! Köszönet érte!
Kedves Tmea! Nagyon örülünk, pontosan ez volt a célunk ezzel a recepttel! Finom, kell?en omlós, kell?en puha, és isteni:))). Egyébként azért van a kétféle liszt, mert az egyikt?l jól kihúzható, a másiktól meg jól kel. Ez volt a tapasztalatunk. További jó pizzázgatást: Mrs Smith
Köszönöm szépen! Igazából azért jöttem vissza, hogy ideírjam, hogy igen! jól bírja a fagyasztást is, szóval full-extrás! :-)
Nagyon köszönjük kedves Tmea a visszajelzést!!! A múltkor voltál eszemben, mert egy gombóc megmaradt a tésztából, lefagyasztottam, de még nem került felhasználásra. De most már én is biztosra megyek akkor!:))) Köszi még egyszer, a legjobbakat: Mrs Smith
Sziasztok ! Hát ez a recept valami eszméletlen jó ! Én mindent a recept szerint csináltam, kivéve azt hogy 500 g fehérlisztet raktam bele.. El?sz?r kicsit ragadt , de kis lisztet téve jó labdát gyúrtam bel?le :) Kenyérsüt?ben kelt amúgy a tészta ! Csak ajánlani tudom :)
Kedves Piero Nándi! Nagyon köszönjük a visszajelzésedet, és az ajánlásodat is! Igazán örülünk, hogy bevállt Neked a receptünk! A legjobbakat: Mrs Smith
Hehe ma megint pizza lesz ez a recept szerint :) (még kicsi + f?szerrel) .. 38 perc és kész a tészta, most f? a paradicsomszósz :) Képzeljétek találtam itthon 425 grammos egész paradicsomot.. De ilyen kockára van vágva és szósszal együtt dobozlják.. Nagyon ízletes ! Alig várom már hogy megsüthessem :)) Feltét valószín?leg : trapista sajt, camambert sajt, kukorica , sonka .. a többit még nem döntöttem el :)
:))) Nagyon örülök neki kedves Nándi, hogy ennyire megkedvelted ezt a tésztát!:))) A camambert sajtot én is szeretem rajta! Szeretem csak sajtokkal egyszer?en...hmmm azt hiszem nemsokára nekünk is kellene már sütni...:))) A legjobbakat: Mrs Smith
Mondanom sem kell, isteni lett :) De mostmár tényleg kipróbálom ezt a fele-fele arányt a lisztnél, mer kicsit ráférne ha nyujthatóbb lenne.. Kinyujtom és tulságosan összehúzza magát ..
:))) Kedves Piero Nándi! Ez remek! Azóta egyébként, hogy már sokszor sütjük ezt a pizzát, megosztom a tapasztalatom: talán a legszerencsésebb arány: 30 dkg finom liszt, 20 dkg rétesliszt. ennél kaptam a legjobb eredményt, tehát egy picivel több sima liszt kell, és picivel kevesebb rétesliszt. A lángosunknál is ezt alkalmazom azóta, így a legjobb az is! Amikor kinyújtom egyébként, ráhelyezem a tepsire, és még ott is kihúzom egy kicsit. Jó sütögetést továbbra is: Mrs Smith
Pontosan ugyanerre gondoltam én is, 3:2 arányba ! Akkor kipróbálom. Amúgy én úgy szoktam, hogy amikor a tepsibe teszem, még 1 pohárkával szépen szétnyújtom, és úgy elég jó ! Ami még tuti, az a sajtszél ! Próbáld ki hogy belevágsz hosszú csíkokat a szélébe és felt?röd... Így a széle is finom puha sajtos, isteni ! Házilag akarok még gyrost csinálni, csak sosem tudtam jó pitát.. Arra nincs valami tuti tipped? Olyan pitát akarok ami hajtogatható, mint a törököknél ! :) Nyugatinál van 1 olyan gyrosos, olyan pitát akarnék leutánozni :)
Én azért nem szeretem nyújtani-nyújtófával, vagy pohárral, mert akkor a széle nem lesz szép kis hurka, hanem az is lelapul. A legtutibb a kézzel való kihúzás. Arra a sajtszélre már én is gondoltam, nem is tudom miért nem csináltam meg még eddig...:DD A hajtogathatós tipusú pitát szerintem az Elif reglapjánál kérdezd, mert el?bb utóbb ? fog olyat csinálni kérésedre!:)) ? a török szakért?nk! Mrs Smith
Elkeszitettem tobbszor is a pizzatesztatokat es nagyon izlett. Engedelyeteket szeretnem kerni, hogy megjelentitsem a receptet a blogomon is, persze a forras megjelolesevel. koszi, zumbo
Kedves zumbó! Nagyon örülünk, hogy elnyerte tetszésedet a pizzatésztánk! Azt is nagyon köszönjük, hogy engedélyünket kérted a recept megjelenítéséhez! Megnéztük a blogodat, nagyon szép, min?ségi munka, és jó kaják vannak fenn! :) Örülünk, hogy a mi pizzánk is ott lehet majd köztük!:) Próbáld ki a pizzaszószt majd rusztikusan is, nagyon szépen mutat a pizzán, és finom is. A legjobbakat: Mr&Mrs Smith
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a friss éleszt? helyett esetleg lehet szárított, por állagút használni? Használta már valaki így? Ilyenkor kell hagyni kelni? És a folyadékkal mit kell csinálni? Mert ugye ehhez nem kell viszont a másik éleszt?höz igen+ cukor is. Tud valaki segíteni? Szeretném elkészíteni ezt a tésztát, mert annyi jót hallottam már róla...de..
Kedves kicsicsibe! Ha lehet, én azt mondom, friss éleszt?t használj, nem bonyolult dolog, csak sokan tartanak t?le, szerintem ok nélkül. Ha jobban szereted a poréleszt?t, azzal is el lehet készíteni, ehhez az adaghoz, ha jól gondolom, egy 7g-os tasak szükséges. Nyugodtan feloldhatod ezt is a vízben, amihez el?tte hozzáadod a cukrot, (mert az a kis cukor nem csak a friss éleszt? miatt van, hanem azért, mert a sós tésztáknak egy kicsike cukor, az édes tésztáknak egy kicsike só jár). A vizet poréleszt? esetén 45-50°C fokra melegíteném, egy picivel többre mint a friss éleszt?nél, mert így jobban fejti ki a hatását, de nem forróra így sem. De megoldhatod úgy is, hogy a poréleszt?t hozzákevered a liszthez, és az el?z? h?fokra felmelegített vizet (amiben a kicsike cukrot feloldottad el?z?leg) a liszthez kavarod hozzá. Mind két esetben az els? 15-30 perces futtatási fázist kihagyod, és egyb?l az egyórás kelesztési fázist adod meg neki, utána szétadagolod, és még keleszted 30-40 percig. ez lenne az elméletem a poréleszt?höz, de én nem használtam így soha, mert nem bírom a szagát. :) Remélem sikerül, örülök, ha visszajelzel majd! :) A legjobbakat: Mrs Smith
Életem legjobb pizzája lett! De még venni sem vettem soha sehol ilyen szupert! Nagyon köszönöm a receptet! :)
Nagyon kedves T?led egzotikus! Köszönjük, és nagyon örülünk, hogy ennyire a kedvedre való volt! A legjobbakat: Mrs Smith