Nosalty Logó

Pizzatészta, paradicsomszósz 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzatészta, paradicsomszósz 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 607 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 2424 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Összesen 158 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6442 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 607 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8213.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    6688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    25770 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 2424 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1680 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Pizzatészta készítése:
  2. Egy keverőtálba beleszitáljuk az összes lisztet, belerakjuk a sót és az oregánót. Elkavarjuk benne jól, és egy mélyedést készítünk a közepébe.
  3. Egy tálkában a langyos vízben feloldjuk a kristálycukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Simára keverjük, nyomkodjuk kézzel, majd beleöntjük a liszt mélyedésbe, amit előzőleg elkészítettünk. Hozzákeverünk egy keveset a lisztből, és letakarva hagyjuk pihenni 30 percet.
  4. Összegyúrjuk az élesztős masszával a többi lisztet, belekavarjuk az olívaolajat, és szépen hozzádolgozzuk darabonként a mangalicazsírt. Addig dagasztjuk, míg a kezünktől jól elválik a tészta, kellemesen lágy, rugalmas állagú legyen a végeredmény. A keverőtálat kilisztezzük, és benne hagyjuk kelni 60 percet, olajozott frissentaró fóliával lefedve.
  5. Amikor megkelt, lisztezett deszkára kiborítjuk, jól átdolgozzuk, és négy egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabból kis cipót formázunk, és olajozott frissentartó fóliával lefedve őket 30 percig kelni hagyjuk.
  6. A sütőt légkeverésesben 230°C fokra melegítjük (250°C a hagyományosban). Egy sütőlemezt margarinnal vagy zsírral megkenünk.
  7. Az egyik cipócskát nyújtófával kissé kinyújtjuk (kb. 15-20 cm átmérőig), majd ezután kézzel, mint a lángost, laza mozdulatokkal körkörösen kihúzzuk 28-30 cm-es átmérőig, és ráhelyezzük a sütőlemezre. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk azokat a dolgokat, amiket szeretnénk, és berakjuk a sütő legalsó rácsára. 10 percig sütjük.Azon melegében tálaljuk.
  8. A többi cipócskával ugyanígy járunk el szépen sorban.
  9. Pizza-alapszósz készítése:
  10. Egy lábasban az olívaolajon a vöröshagymát és a fokhagymát fedő alatt közepes lángon megdinszteljük.
  11. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot és a paradicsomlevet. Belekeverjük az összes fűszert a bazsalikom és a cukor kivételével, és lassú tűzön, lefedve 30 pecig főzzük.
  12. Ezután belerakjuk a cukrot és a bazsalikomot, és addig főzzük még, amíg a cukor fel nem oldódik. (kb 2-3 perc).
  13. Amint kész, két lehetőségünk van, vagy így rusztikusan használjuk fel, és kenjük a tésztára, vagy egy botmixer segítségével átmixeljük, és ezután kenjük csak a tésztánkra. Mind a kettő változat jó megoldás.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 93960
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 11.

Ajánló

Nagyon jó ötlet beszerezni egy 2,5 cm-es gránit- vagy márványlapot, azt tenni a legalsó rácsra, és együtt felforrósítani a sütővel, majd a pizzát erre helyezni. Igazi, kövön sütött pizzát kapunk ekkor. (Ez egyébként Jamie Oliver tanácsa az egyik könyvéből.)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagy örömünkre, jó néhány pizzarecept átnézése és próbálkozás után, sikerült egy igen kellemes pizzatésztát kikísérletezni. Ezt szeretnénk most megosztani Veletek. Nagyon finom, omlós, nem kemény tésztát kaptunk, amit ráadásul elég könnyű formázni is. A pizza-alapszószon nem kellett sokat kísérletezni, Mr Smith-nek ezek az olaszos szószok, raguk, mártások igen jól mennek, és most sem csalódtunk a végeredményben!:) Nagyszerű szórakozás együtt készíteni pizzát, mindenki a saját kedvére-kényére pakolhat rá mindenfélét. A gyerekek pedig sokkal, de sokkal többet esznek abból, amit saját maguk állítottak össze, mint azokból a pizzákból, amit rendelünk, vagy fagyasztva veszünk. A sütő legyen jó forró, hogy minél rövidebb ideig süljön a pizza. Ha 10 percnél hosszabb ideig kellene sütnünk, mert nem tudunk elég magas hőfokot produkálni, jót tesz egy vízzel teli hőálló edény, amit szintén behelyezünk a sütőbe. Amúgy 4 db 28-30 cm-es átmérőjű pizzát kapunk ebből az adag tésztából.

Hozzászólások

Sweetie Pie

sziasztok szmisszek! 4 gombóc picit sok, hogy t?ri ez a tészta a fagyasztást? ha jól t?ri, akkor gombócban, vagy kinyújtva, formázva fagyasszam inkább? köszi! ildikó

Törölt felhasználó

Kedves sz.Ildikó! szerintem mint kelt tészta, bírnia kell a fagyasztást. Én ezidáig két gombócnyit fagyasztottam le, de még nem lett azóta felhasználva, így nem tudom, milyen lesz majd. Elvileg jónak kell lennie!:) Semmiképen ne kinyújtva, hanem inkább az els? kelesztés után vegyél le bel?le annyit, amit el akarsz rakni. Így majd szobah?mérsékleten kiengedve, átdagasztod, majd adagolod gombócokba, és úgy hagyod annyit kelni, amennyit a második alkalommal kell neki. (duplájára dagadjon) Ha már a második kelés után van a tészta, akkor is el lehet rakni, de a kiengedés után ugyanúgy át kell dagasztani, és kelni hagyni 30 percet. H?t?be is eláll 2-3 napig folpackba, vagy h?t?zacskóba csomagolva. Arra vigyázz, hogy ne száradjon meg a külseje. De erre minden kelt tésztánál érdemes odafigyelni. Jó pizzázgatást: Mrs Smith

Sweetie Pie

nagyon köszönöm a jótanácsokat :) meg lesznek fogadva :D

Törölt felhasználó

Hát ez valami mennyei volt :) Már annyi féle tészta receptet kipróbáltam, de most végre megtalátam a tökéleteset :) Ezer köszönet és hála érte!!!!!!! Csilla

Törölt felhasználó

Kedves Csilla! Nagyon nagyon örülünk, hogy jól sikerült és igazán köszönjük a visszajelzést! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

A tökéletes pizzarecept!Már háromszor sütöttem ez alapján pizzát, imádta mindenki:)

Törölt felhasználó

Kedves Orsi1985! Nagyom örülünk a sikerednek! Már mi is felavattuk nagy társaságban, szintén sikerrel. Jó pizzázgatást: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon finomra sikerültek a pizzáim.Köszönöm szépen a receptet. A szósz egyenesen mennyei lett!:-)

Törölt felhasználó

Kedves Csepke72! Ügyes vagy, és bnagyon örülünk, hogy finomra sikerült mind a pizza, mind a szósz!:))) Nagyon köszönjük a kedves visszajelzésedet is! A legjobbakat: Mrs Smith

Tmea

Ez volt az 5. pizzatésztarecept, amit kipróbáltam, és annak ellenére, hogy csak egyfajta lisztet használtam hozzá, azt mondom, hogy bizony ez az igazi! Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Kedves Tmea! Nagyon örülünk, pontosan ez volt a célunk ezzel a recepttel! Finom, kell?en omlós, kell?en puha, és isteni:))). Egyébként azért van a kétféle liszt, mert az egyikt?l jól kihúzható, a másiktól meg jól kel. Ez volt a tapasztalatunk. További jó pizzázgatást: Mrs Smith

Tmea

Köszönöm szépen! Igazából azért jöttem vissza, hogy ideírjam, hogy igen! jól bírja a fagyasztást is, szóval full-extrás! :-)

Törölt felhasználó

Nagyon köszönjük kedves Tmea a visszajelzést!!! A múltkor voltál eszemben, mert egy gombóc megmaradt a tésztából, lefagyasztottam, de még nem került felhasználásra. De most már én is biztosra megyek akkor!:))) Köszi még egyszer, a legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Sziasztok ! Hát ez a recept valami eszméletlen jó ! Én mindent a recept szerint csináltam, kivéve azt hogy 500 g fehérlisztet raktam bele.. El?sz?r kicsit ragadt , de kis lisztet téve jó labdát gyúrtam bel?le :) Kenyérsüt?ben kelt amúgy a tészta ! Csak ajánlani tudom :)

Törölt felhasználó

Kedves Piero Nándi! Nagyon köszönjük a visszajelzésedet, és az ajánlásodat is! Igazán örülünk, hogy bevállt Neked a receptünk! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hehe ma megint pizza lesz ez a recept szerint :) (még kicsi + f?szerrel) .. 38 perc és kész a tészta, most f? a paradicsomszósz :) Képzeljétek találtam itthon 425 grammos egész paradicsomot.. De ilyen kockára van vágva és szósszal együtt dobozlják.. Nagyon ízletes ! Alig várom már hogy megsüthessem :)) Feltét valószín?leg : trapista sajt, camambert sajt, kukorica , sonka .. a többit még nem döntöttem el :)

Törölt felhasználó

:))) Nagyon örülök neki kedves Nándi, hogy ennyire megkedvelted ezt a tésztát!:))) A camambert sajtot én is szeretem rajta! Szeretem csak sajtokkal egyszer?en...hmmm azt hiszem nemsokára nekünk is kellene már sütni...:))) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Mondanom sem kell, isteni lett :) De mostmár tényleg kipróbálom ezt a fele-fele arányt a lisztnél, mer kicsit ráférne ha nyujthatóbb lenne.. Kinyujtom és tulságosan összehúzza magát ..

Törölt felhasználó

:))) Kedves Piero Nándi! Ez remek! Azóta egyébként, hogy már sokszor sütjük ezt a pizzát, megosztom a tapasztalatom: talán a legszerencsésebb arány: 30 dkg finom liszt, 20 dkg rétesliszt. ennél kaptam a legjobb eredményt, tehát egy picivel több sima liszt kell, és picivel kevesebb rétesliszt. A lángosunknál is ezt alkalmazom azóta, így a legjobb az is! Amikor kinyújtom egyébként, ráhelyezem a tepsire, és még ott is kihúzom egy kicsit. Jó sütögetést továbbra is: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Pontosan ugyanerre gondoltam én is, 3:2 arányba ! Akkor kipróbálom. Amúgy én úgy szoktam, hogy amikor a tepsibe teszem, még 1 pohárkával szépen szétnyújtom, és úgy elég jó ! Ami még tuti, az a sajtszél ! Próbáld ki hogy belevágsz hosszú csíkokat a szélébe és felt?röd... Így a széle is finom puha sajtos, isteni ! Házilag akarok még gyrost csinálni, csak sosem tudtam jó pitát.. Arra nincs valami tuti tipped? Olyan pitát akarok ami hajtogatható, mint a törököknél ! :) Nyugatinál van 1 olyan gyrosos, olyan pitát akarnék leutánozni :)

Törölt felhasználó

Én azért nem szeretem nyújtani-nyújtófával, vagy pohárral, mert akkor a széle nem lesz szép kis hurka, hanem az is lelapul. A legtutibb a kézzel való kihúzás. Arra a sajtszélre már én is gondoltam, nem is tudom miért nem csináltam meg még eddig...:DD A hajtogathatós tipusú pitát szerintem az Elif reglapjánál kérdezd, mert el?bb utóbb ? fog olyat csinálni kérésedre!:)) ? a török szakért?nk! Mrs Smith

Törölt felhasználó

Elkeszitettem tobbszor is a pizzatesztatokat es nagyon izlett. Engedelyeteket szeretnem kerni, hogy megjelentitsem a receptet a blogomon is, persze a forras megjelolesevel. koszi, zumbo

Törölt felhasználó

Kedves zumbó! Nagyon örülünk, hogy elnyerte tetszésedet a pizzatésztánk! Azt is nagyon köszönjük, hogy engedélyünket kérted a recept megjelenítéséhez! Megnéztük a blogodat, nagyon szép, min?ségi munka, és jó kaják vannak fenn! :) Örülünk, hogy a mi pizzánk is ott lehet majd köztük!:) Próbáld ki a pizzaszószt majd rusztikusan is, nagyon szépen mutat a pizzán, és finom is. A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a friss éleszt? helyett esetleg lehet szárított, por állagút használni? Használta már valaki így? Ilyenkor kell hagyni kelni? És a folyadékkal mit kell csinálni? Mert ugye ehhez nem kell viszont a másik éleszt?höz igen+ cukor is. Tud valaki segíteni? Szeretném elkészíteni ezt a tésztát, mert annyi jót hallottam már róla...de..

Törölt felhasználó

Kedves kicsicsibe! Ha lehet, én azt mondom, friss éleszt?t használj, nem bonyolult dolog, csak sokan tartanak t?le, szerintem ok nélkül. Ha jobban szereted a poréleszt?t, azzal is el lehet készíteni, ehhez az adaghoz, ha jól gondolom, egy 7g-os tasak szükséges. Nyugodtan feloldhatod ezt is a vízben, amihez el?tte hozzáadod a cukrot, (mert az a kis cukor nem csak a friss éleszt? miatt van, hanem azért, mert a sós tésztáknak egy kicsike cukor, az édes tésztáknak egy kicsike só jár). A vizet poréleszt? esetén 45-50°C fokra melegíteném, egy picivel többre mint a friss éleszt?nél, mert így jobban fejti ki a hatását, de nem forróra így sem. De megoldhatod úgy is, hogy a poréleszt?t hozzákevered a liszthez, és az el?z? h?fokra felmelegített vizet (amiben a kicsike cukrot feloldottad el?z?leg) a liszthez kavarod hozzá. Mind két esetben az els? 15-30 perces futtatási fázist kihagyod, és egyb?l az egyórás kelesztési fázist adod meg neki, utána szétadagolod, és még keleszted 30-40 percig. ez lenne az elméletem a poréleszt?höz, de én nem használtam így soha, mert nem bírom a szagát. :) Remélem sikerül, örülök, ha visszajelzel majd! :) A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Életem legjobb pizzája lett! De még venni sem vettem soha sehol ilyen szupert! Nagyon köszönöm a receptet! :)

Törölt felhasználó

Nagyon kedves T?led egzotikus! Köszönjük, és nagyon örülünk, hogy ennyire a kedvedre való volt! A legjobbakat: Mrs Smith

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek