Nosalty Logó

Pizzatészta Jamie Oliver-től

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1002 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2003 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1002 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    2160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2003 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 233 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olíva olajjal, és hagyjuk pár percig állni.
  2. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.
  3. Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet.
  4. Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk, míg szép homogén tésztát kapunk.
  5. Egy lisztezett tálba tesszük, tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk, míg kb. a duplájára megkel (1-1,5 óra).
  6. Ekkor kiborítjuk a lisztezettdeszkára, és átgyúrjuk újból kissé, hogy kijöjjön a levegő belőle.
  7. Kettőbe osztjuk, vagy több kisebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele.
  8. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, pizzasütőlemezre, vagy egy sütőlemezre tesszük (minél vékonyabb legyen!) és hagyjuk így 10- 15 percet nyugton. Utána pizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá.
  9. Majd a lehető legnagyobb hőfokon (ami csak elérhető a sütőnkben) előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1233
  • 7 napos nézettség: 6062
  • Össznézettség: 1769556
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Legnagyobb kedvencemtől, Jamie Oliver-től való csodás recept ez! Egyszerűen tökéletes! Mindig ugyanolyan finom, elronthatatlan. Egy nagyon ruganyos, levegős tésztát kapunk. Ahogy a képen is látható, a kelesztés után, átgyúrás előtt :-) Nem kell bele semmi extra, így finom, ahogy van! Már jó pár évvel ezelőtt, külföldön tv-ben láttam, amikor készítette, gyorsan felírtam, és azóta szóba sem jöhet más pizzatészta. Itthon megjelent könyveiben is megtalálható a recept, a Jamie természetesen-ben, és az Olasz kaják-ban is. A könyvben egyébként  "Tipo 00" olasz jelzésű lisztet ír, ami finomabbra őrölt lisztet jelent, mint a normál liszt. De ilyet mivel nem lehet mindenhol kapni, tapasztalatom szerint megfelelő a mi normál lisztünk is. Vagy a kenyérliszt esetében, magasabb sikértartalmú lisztet ajánl. Ez az adag kettő 30 cm átmérőjű, nagy pizzára elegendő mennyiség. A recept szerint le is fagyaszthatjuk nyersen a tésztát, fóliába csomagolva. Továbbá még egy tipp J.O. -től, ha vendégeket várunk és szeretnénk már előre kinyújtani a tésztákat, akkor megtehetjük. Egyesével helyezzük a kinyújtott lapokat a náluk kicsit nagyobb, olívaolajjal kissé megkent és belisztezett alufólialapokra, egymásra halmozva, letakarva betehetjük a hűtőbe.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Nekem is kedvencem az a hapsi! :-D Akármelyik f?z?s sorozata, könyvei, bármi, gyors, finom, egyszer?, finom, és maga ahogy csinálja, már kedved van a f?zéshez és sütéshez,nem? :-)) Kedvellek Téged és a recijeidet is, :-))) , na meg a pizza sem utolsó dolog:-)) Köszönöm, mentettem .:-) Szép napot kívánok, reméljük, végre ide fog már érni az a meleg, nyári napfényes id?, amit igazán: Nyárnak hívunk. Elvégre pénteken a gyerekeim tábláján ott lesz felírva és olvasható: VAKÁCIÓ! :-D Köszi a receptet , még egyszer. Éva-Anyóca

Vicikó

Kedves Éva! Már megint mindenben egyetértünk... :-))) Várjuk a nyarat, éljen a vakáció!!! Szia, Vici

Vicikó

Kedves Éva! Már megint mindenben egyetértünk... :-))) Várjuk a nyarat, éljen a vakáció!!! Szia, Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vici! Elkészítettem ezt a pizzatésztát (bár olívaolaj nem volt itthon, így napraforgóolajjal helyettesítettem). Szép, könny?, finom, és megkelt a tet?térben. :)) És a férjem is nagyra értékelte. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet, nálam ez lépett el? Pizzatésztává. Picúr

Törölt felhasználó

Bár egy dologban nem sikerült feltalálnom magam: a kinyújtott tésztát nem tudtam egyedül a lemezre ügyeskedni, csak a férjjel ketten, kétoldalról, két kézzel alányúlva sikerült áthelyezni. Valakinek van valamilyen ötlete egyszemélyes verzióra? Köszönöm!

Vicikó

Szia Picuur! Nagyon ügyesek vagytok férjeddel!!!! Legközelebb ajánlom az egyszemélyes megoldásra a nyújtófát :-)) Rágöngyölíted, azaz - a tészta egyik szélére teszed a fát, ráhajtod a tészta szélét, feltekered a nyújtófával a tésztát, és a tepsire, lemezre visszagöngyölíted. Remélem érthet?en fogalmaztam, bocsi, ha nem! Amúgy nagyon örülök, hogy ízlett J.O. pizzatésztája!!! :-)) , ami már a tied is!!!! Mi is nagyon szeretjük! Ja, igen!! Azt hiszem nem kellett ma rimánkodni a tésztának a 40 fokban, hogy keljen már!!!:-)))))) Üdv Nektek: Vici

Törölt felhasználó

Én s?t?papiron nyujtom a tésztát ,és azzal együtt áthelyezem ill. belehuzom a tepsibe .

Törölt felhasználó

Kedves Vici! Ezt a tésztát én csak sütöm meg sütöm... Jó kis sikerélmény nekem kelesztett tésztával!!! Észrevételek: 1. 50 perc alatt is szépen megkel így nyáron 2. Tegnap el kellett menni 2 órára hirtelen, és otthon maradt szegényke, kelt addig is... hát ennek ellenére (1x-i liszt-meghintéssel) éppolyan finom lett 3. a 2 30 cm-es pizza éppen egy gáztepsinyi 4. a tálban is össze lehet a villával dolgozni, majd dagasztani A tepsibe helyezésre azt találtam ki, hogy eleve a tepsibe (süt?papírra) teszem a tálból és kézzel terítem szét. Pont úgy néz ki, mintha nyújtófával ügyeskedtem volna. Ha lefagyasztom, akkor kivételkor szobah?mérséklet?re felengedem és onnantól ugyanígy 1,5 óra kelesztési id?? Nem gy?zöm köszönni ennek a KIT?N? receptnek a közzétételét! Próbáljátok ki! Köszönöm szépen, Vici!!! Picúr

Vicikó

Kedves Picúr! Nagyon kedves vagy, és köszönjük szépen ezt a sok plusz infót, amit saját tapasztalataidból szerezve hozzátettél! Még nem fagyasztottam le, de megnéztem a könyvben és azt írja, hogy a kelesztés és a rövid átgyúrás után tehetjük a fagyasztóba, fóliába csomagolva. Gondolom míg felenged a tészta, addig szépen magukhoz térnek az éleszt?gombák is, és ugyanúgy dolgoznak tovább. :-) Szép hetet Neked! Üdv: Vici!

garagulya

Tegnap vettem ki a fagyasztobol a tesztat. Szobahomersekleten kiolvasztottam (par percre rasegitettem a mikro olvasztas programjaval), es utana ugy dolgoztam vele, mint a nem fagyasztott valtozataval: kinyujtottam, pihentettem 10-15 percet, ratettem a felteteket es megsutottem. Nagyon finom volt, nem erzodott, hogy fagyasztottbol keszult.

Elisabeth

fantasztikus a recept, soha többé nem csinálom másképp a pizzatésztát!! nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk!

dallam'75

Szia! Ha friss éleszt?vel szeretném csinálni , akkor mennyivel kell helyettesítenem a száraz éleszt?t?

Vicikó

Szia! Szerintem 20-25 g biztos elegend? lesz. De azt fel kell futtatni ( kis edényke, langyos vízbe belemorzsolni, csipet cukor, mehet kevés liszt is hozzá ) Üdv: Vici

Lolaci

...Istenek Pizzája....köszönöm neked,és természetesen J.O.-nak is ;D Szép hétvégét:Brigi

barbara0501

Szia! Így a sok pozitív hozzászólás után én leszek az els? negatív...Én is elkészítettem, de nekem semmit nem csinált, nem kelt meg, meg sem mozdult...pedig nem kevés id?t hagytam neki. Kb. 2 óra elteltével bedagasztottam egy másik adagot (friss éleszt?b?l másik recept alapján), b? fél óra elteltével ez már majdnem kifutott a tálból, de még ekkor sem mozdult meg az els? próbálkozás! Most már b?ven túl vagyunk a vacsorán, de a "jamie" -féle pizzatészta még mindig semmit sem kelt! Pedig türelmes vagyok, és nem is szeretném kidobni. Arra gondoltam, hogy beteszem a fagyóba, hátha legközelebbre összeszedi magát, vagy ezt már bebuktam?? Mit rontottam el?? Mindent ugyanúgy csináltam ahogy Te leírtad!!

Vicikó

Kedves Barbara! Ha mindent úgy csináltál, akkor arra tudok csak gondolni, hogy az éleszt? régi volt. Egyszer jártam én is így, valamit akartam sütni, és utána vettem észre, hogy már lejárt az eltarthatósági ideje. Valóban, meg sem mozdult.. Valószín? nálad is ez lehetett. Meglehet, hogy dátum szerint még jó is volt, de mégsem volt jó? Nekem mindig kifogástalan lesz az éleszt? ügy, már TÉNYLEG a LANGYOS vízben az olajjal, szépen elindul. Lehet a kézmelegt?l is kissé melegebb a víz! Sajnálom, hogy kétszer kellett nekiállnod! De, ha lesz még kedved az én receptemhez, ajánlom azért ezt is kipróbálásra, mert tényleg finom lesz az eredmény. Szép további hétvégét kívánok! Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Most készítettem el ezt a tésztát elviekben még tavaly lejárt éleszt?vel (nem volt se látszatra, se illatra baja), úgy, hogy fél helyett majdnem egy egészet tettem bele és jelentem TÖKÉLETES lett :) Nagyon finom, pont ahogy szeretem, a széle és alja kicsit ropogós, amúgy puha, nem szakad, egy szóval perfekt! :) Tesztelem is a fagyaszthatóságot. Egy egész adagot kevertem be, de mivel én kis étk? vagyok, csak a negyedét sütöttem ki egyb?l. Egy másik negyedet kinyújtottam és olajos alufóliában feltekerve beraktam a h?t?be, a maradék 2 negyedet meg a fagyasztóba. Kíváncsi vagyok, mi sül ki bel?lük ;) Köszi még egyszer, hogy megosztottad ezt a pofonegyszer? és olcsó receptet! :) Üdv, Detti

Törölt felhasználó

Nagyon finom:)

baloghka55@gmail.com

Elkészítettem ezt a pizza tésztát és nagyon finom lett.Köszönöm szépen!:)

Vicikó

Nagyon szívesen! És örülök, hogy ízlett! :-) Üdv: Vici

lang111

Egyenl?re úgy t?nik, hogy megtaláltam életem pizzatészta receptjét:)Olyan szépen duckosodik a süt?ben:)

lang111

a süt?papír nem volt valami jó ötlet,hámozni kell a pizzát, odaragadt teljesen, amúgy fini

Vicikó

Szia! Én nem is írtam, hogy süt?papírra kell tenni! Sajnálom, hogy ... Legközelebb próbáld ahogy a receptem is szól, simán süt?lemezre tenni, nem egy ördöng?sség a tészta ráhelyezése, és akkor biztos jó lesz. De örülök, hogy azért ízlett! :-) Üdv: Vici

lang111

A hozzászólások között olvastam és gondoltam kipróbálom, mert féltem, h tönkreteszem kedves anyósom tepsijét.:)De karácsonyra kérek pizzasüt? formát:D

Vicikó

Jó ötlet! Ez a legjobb megoldás! :-))))

Zsivike

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy többféle pizza tészta van Olivert?l? mert amit találtam abba van, 1 kg liszthez 20 dkg búzadara. minden más ugyan az amit Te írtál. Most dagasztóm a tésztát, amit Te írtál le. http://www.youtube.com/watch?v=-k88lniMPv4 Köszönöm Reni

Vicikó

Szia Reni! Belenéztem, szerintem a videón látható búzadarás keverés hasonlít az olasz liszthez, gondolom búzadarával hasonlít jobban arra lisztre. Így grízes liszt lesz. De a mi finom lisztünkkel is szerintem nagyon finom lesz! Kíváncsi vagyok, hogy ízlik majd? Megcsinálod hozzá a paradicsom szószt is? Az is igen fincsi :-)) Üdv: Vici

Zsivike

Szia Vici! Ohh hát nagyon finom lett:) Köszike:) 2x kb. 24 cm. A szószt nem csináltam meg, mert volt itthon Bertolli szósz Bazsalikom-os és azt tettem rá (máshogy nem ettük volna meg), kolbit, sonkát, sajtot:) Szia Reni

Vicikó

Hello Reni! Örülök, hogy ízlett, fincsi lehetett...! :-) Üdv: Vici

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek