
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
163g víz0 kcal
-
11 kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
325g víz0 kcal
-
23 kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
58.2g finomliszt212 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.6g barna cukor2 kcal
-
1.9g olívaolaj16 kcal
-
37.9g víz0 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1569.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 192.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3139.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 2160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 389.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 384.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Elkészítés
- A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olíva olajjal, és hagyjuk pár percig állni.
- Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.
- Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet.
- Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk, míg szép homogén tésztát kapunk.
- Egy lisztezett tálba tesszük, tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk, míg kb. a duplájára megkel (1-1,5 óra).
- Ekkor kiborítjuk a lisztezettdeszkára, és átgyúrjuk újból kissé, hogy kijöjjön a levegő belőle.
- Kettőbe osztjuk, vagy több kisebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele.
- Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, pizzasütőlemezre, vagy egy sütőlemezre tesszük (minél vékonyabb legyen!) és hagyjuk így 10- 15 percet nyugton. Utána pizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá.
- Majd a lehető legnagyobb hőfokon (ami csak elérhető a sütőnkben) előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt megsütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Legnagyobb kedvencemtől, Jamie Oliver-től való csodás recept ez! Egyszerűen tökéletes! Mindig ugyanolyan finom, elronthatatlan. Egy nagyon ruganyos, levegős tésztát kapunk. Ahogy a képen is látható, a kelesztés után, átgyúrás előtt :-) Nem kell bele semmi extra, így finom, ahogy van! Már jó pár évvel ezelőtt, külföldön tv-ben láttam, amikor készítette, gyorsan felírtam, és azóta szóba sem jöhet más pizzatészta. Itthon megjelent könyveiben is megtalálható a recept, a Jamie természetesen-ben, és az Olasz kaják-ban is. A könyvben egyébként "Tipo 00" olasz jelzésű lisztet ír, ami finomabbra őrölt lisztet jelent, mint a normál liszt. De ilyet mivel nem lehet mindenhol kapni, tapasztalatom szerint megfelelő a mi normál lisztünk is. Vagy a kenyérliszt esetében, magasabb sikértartalmú lisztet ajánl. Ez az adag kettő 30 cm átmérőjű, nagy pizzára elegendő mennyiség. A recept szerint le is fagyaszthatjuk nyersen a tésztát, fóliába csomagolva. Továbbá még egy tipp J.O. -től, ha vendégeket várunk és szeretnénk már előre kinyújtani a tésztákat, akkor megtehetjük. Egyesével helyezzük a kinyújtott lapokat a náluk kicsit nagyobb, olívaolajjal kissé megkent és belisztezett alufólialapokra, egymásra halmozva, letakarva betehetjük a hűtőbe.