Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyors bögrés pizzatészta

Gyors bögrés pizzatészta
Gyors bögrés pizzatészta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (102)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg egy orosz internetes oldalon volt látható ez a recept, aztán egy szlovák oldalon láttam, én meg lefordítottam magyarra. Remélem, valaki majd tovább fordítja más nyelvre is... :D

Én nem készítettem el a kovászt, egyből összedolgoztam mindent, és aztán hagytam 10 percet meleg helyen kelni. A bögre kb. 2,5 dl volt.

Három pizzám lett ebből a mennyiségből, egy négytagú családnak ebédre vagy vacsorára éppen elég (szerintem).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem megér egy próbát (vagy kettőt:D).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk.
  2. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport.
  3. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel sima tésztává gyúrjuk.
  4. Kb. 5 percig hagyjuk kelni (lehet többet  is).
  5. Három részre osztjuk, és kisodorjuk, széthúzzuk kör alakúra.
  6. Pici olajjal lekent pizzasütő tepsibe tesszük, majd ízlés szerint szósszal és tetszés szerinti feltéttel gazdagítjuk  (mindenki, ahogy szereti).
  7. Forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 412 728
elküldve: 227
receptkönyvben: 3 955
elkészítve: 326/392
Facebookon megjelent: 5

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyors pizzatészta, 10 perces pizzatészta, pizza alaptészta

Hozzászólások (102)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

falusi_péter
falusi_péter Fri, 2018-01-19 21:21

Köszönöm a receptet, mi mindjárt elsőnek 3x-os adagot :) csináltam, és nagyon finom, vékony tésztát kaptam! Szerintem ez most a család kedvence lett! :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2018-01-24 11:01

Kedves Péter, én is köszönöm a kedves szavakat, örülök hogy ti is megszerettétek ezt a tésztát.
További jó sütést-főzést kívánok! Üdv. Szivi

lasvegas7
lasvegas7 Sun, 2016-12-25 13:34

Nagyon finom lett!! Köszi a receptet! Ha vékonyabbra nyújtottam volna biztos jó ropogós lett volna, de így vastagabb,de finom puha lett. Pedig nem vagyok annyira tapasztalt a konyhában. :)

gyongyi193
gyongyi193 Sun, 2015-08-30 19:52

Nagyon köszönöm a receptet! A kislányom jelezte, hogy fél óra múlva itthon van és nagyon éhes... Tényleg írtó gyorsan elkészült. Én tejfölösen, virslivel és sajttal csináltam belöle lepényt, és nagyon dícsérték! :)

TRózsa
TRózsa Wed, 2015-03-11 16:22

Szia! Ha tepsiben szeretném kisütni, milyen méretűt használjak, hogy megfelelő legyen a tészta vastagsága?

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2015-03-11 18:08

Szia .. ha vékonyan szeretitek akkor közepes tepsit használj, ha vastagabban akkor kisebb tepsit ajánlok :)

Gretita
Gretita Fri, 2015-01-30 15:17

Teljes kiőrlésű rozsliszt, issssteni lett! :) NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A RECEPTET!!!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2015-01-30 15:49

Drága Gretita :D nagyon szépen köszönöm de az érdem a tiéd!!
További jó sütést-főzést..
Üdv. Szivi

dawnka
dawnka Sat, 2015-01-10 12:25

Kedves Rumiszivi,
mióta megtaláltam receptedet, csak ezt használom! Tökéletes: gyors, egyszerű, könnyű. Fél óra alatt istenkirályságos vékonytésztás pizzát varázsolok így. Bevallom, olykor reggel nekiállok készülődés közben pizzát sütni, és ezt viszem magammal munkába ebédre! ;) Kipróbáltam már többféle lisztből, keverékekből (sima-rétes-teljes kiörlésű) sőt még az igazi olasz 00-ás pizzalisztből is, és mindegyikhez beválós ez a reccept. A legjobb persze a 00-ás lisztből készült...
Szóval csak annyit szeretnék mondani: KÖSZÖNÖM

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sat, 2015-01-10 20:18

Kedves Dawnka! :D Örülök, hogy te is megszeretted ezt a receptet.. mi is nagyon szeretjük és sokszor elkészítjük!
További jó szorgoskodást kívánok a konyhádban.
Üdv. Szivi

klarinetos
klarinetos Mon, 2014-11-24 12:00

A kislányom szülinapi zsúrjára készítettem el, de 3x megszoroztam minden hozzávalót. Így lett nekem 2 vékony, de ISTENI pizza. Annyira gyors és finom lett, hogy a vendégek kérésére még egyszer elkészítettem, azt is 3x mennyiséggel. És az is pillanatok alatt elfogyott! A dícséreteket nem győztem bezsebelni ;) Köszönöm! Biztos, hogy sokszor fog készülni nálunk! :)

midinger
midinger / midinger Wed, 2014-10-29 18:57

Kedves rumiszivi! Az év legjobb receptje számomra ez a pizza recept. Nagyon-nagyon sokszor elkészítettem idén, mindenféle feltéttel. Gyors, egyszerű és csodás! Még a 91 éves Nagyim is szereti :) Köszönet érte! További jó főzőcskézést!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2014-10-29 19:04

Szia Midinger.. köszönöm a kedves szavakat, de mindez a te érdemed is.. úgyhogy igazán nincs mit megköszönni.. puszilom a nagyikát.. és neked is további jó főzőcskézést..
Üdv. Szivi

Vicky413
Vicky413 Wed, 2014-09-17 16:26

Szia Szivi!
Megcsináltam a pizzát finom lett nagyon csak a kovásszal volt pici bajom. Nem tudom jol e csináltam..Mivel gondolom Szlovákiárol vagy ezért ezt így lemerem írni :D A zold dr oetkeres ,,droždiet,, raktam bele 1 kk-lal. A pizzám egy tepsire jott ki eléggé vékonyan. Tudnál segíteni, h mit is ronthattam el? Koszi a választ elore is :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2014-09-17 18:55

Szia Vicky ... sajnos van úgy, hogy az élesztő nem a legjobb, szerintem nem rontottál el semmit, csak az élesztő volt rossz.. én azt hiszem hogy a Jednotás élesztőt használtam, de már friss élesztőből is készítettem.. ja és a tészta az tényleg vékony, mert mi így szeretjük.. ha ti vastagabban szeretitek, akkor dupla adaggal indíts.. :) Szia és további jó főzőcskézést kívánok! :)
Üdv. Szivi

Origuru
Origuru Mon, 2014-07-28 09:37

Isteni finom! Fél kocka friss élesztővel, simaliszt-rétesliszt keverékével csináltam, és a habkönnyű tésztából 3 db puha, finom pizza lett! A családommal együtt imába foglaltuk a neved! :-) Köszönjük, hogy feltetted a receptet!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2014-07-28 17:36

Szia Origuru :), örülök hogy ilyen sikere volt és van és talán még lesz is a pizzának.. de az érdem a tiéd.. :D. (Most már tudom miért csuklottam a héten :D ).
Üdvözlettel Szivi

highlight
highlight Wed, 2014-06-18 11:01

Szia!
Kezdő "szakács" vagyok és ezt nem értem: "Meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk." Miből áll a kovász készítés?
Előre is köszönöm!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2014-06-19 09:25

Szia :) A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, jó alaposan és hagyjuk hogy az élesztő elkezdjen dolgozni, apró buborékok jelennek meg, majd egyre nagyobb buborékok, olyan mintha habosodna.. na akkor már kész van az élesztő, amit összedolgozunk a liszttel.. és ennyi
Remélem érthető voltam.. Szia

Zsotyesz
Zsotyesz Thu, 2014-05-22 15:54

Nekem is nagyon bejött. Épp most keverem már sokadszor. Gratulálok a jó recepthez.

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2014-05-22 19:42

Kedves vagy Zsotyesz :) és köszönöm a gratulációt (de nem az én érdemem :( , én csak fordítottam :), ) de azért bezsebelem!! :)
Üdv. Szivi

Kriszkusz
Kriszkusz Wed, 2014-04-16 09:21

Kedves Szivi!
Nagyon jó a recept! Már kétszer készítettem, az alap mennyiség nem is volt elég, meg kellett dupláznom. Én száraz élesztő helyett normál élesztőt használtam.
Üdv. Kriszta

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2014-04-16 13:55

Kedves Kriszta :) örülök, hogy nálatok is bevált ez a recept.. :) én is nagyon szeretem és a családban mindenki! Szép napot kívánok és kellemes húsvéti ünnepeket! :)
Üdv. Szivi

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2014-04-04 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.03. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-04-03 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2014-04-03 06:43

Kedves NoSalty csapata és mindenki.....hálás vagyok, hogy ennyien megnéztétek! Mindenkinek nagyon szépen köszönöm! Üdv. Szivi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2014-04-02 20:40

Kedves Andrea... még nincs mit... majd ha kipróbáltátok! És akkor se kell megköszönni..
Üdv. Szivi

Szuszo
Szuszo / Szuszo Fri, 2014-03-21 22:18

Hálásan köszönöm kedves Druszám a receptet, mennyei volt!!!
Attól tartok rövidesen repetát készítek :)

gigi22
gigi22 Tue, 2014-03-04 17:28

Kedves Szilvi!

Köszönöm kedves szavaid, de nélküled, most nem ehetném életem legjobb pizzáját!!!!!!

Nagyon szeretem a blogod, rengeteg különleges finomsággal van tele. Kedvenceim a sütik közül, a Mákos szelet almával, Házi bounty, Narancsos-túrós tekercs, Cseresznyés rétes, Mákos sütemény citromkrémmel, Kakaókrémes piskóta, Piskótatekercs citromkrémmel, a Diós- cappuccinós süteményed, a Sajttortád, és ezzel még nem értem a végére a sok-sok finomságnak ! Amit még muszáj megemlítenem, nagyon örülök a Házi sűrített tej receptednek, és a Sült krumpli hús nélkül, receptnek. További sok sikert a blogodhoz, és köszönet a sok finom receptért, amit megosztottál mindannyiunkkal.
Szeretettel üdvözöl, Gigi

soriandi
soriandi Fri, 2016-09-02 18:52

Kedves Szilvi! A sült krumpli hús nélkül melyik recepted? A szalonnás-hagymás?

gigi22
gigi22 Tue, 2014-03-04 12:57

Szia Szilvi!

Köszönjük szépen a receptet, mindenkinek nagyon ízlik. Azt hiszem sokszor lesz az étlapunkon. Gyors, és nagyon-nagyon finom!
Üdvözlettel: Gigi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2014-03-04 13:52

Kedves Gigi, a receptet szívesen _:D.... de a többihez semmi közöm :) ... azt magadnak vagyis neked köszönje meg a család!! :D További jó sütögetést kívánok!
Szivi

168
finomliszt 1 bögre
víz 0.7 dl
napraforgó olaj 1 ek
instant élesztő 1 kávéskanál
méz 0.5 ek
1 kávéskanál
fokhagymapor 1 kávéskanál