r
Nosalty Logó

Pizzatekercs Lillácskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzatekercs Lillácskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3844 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 214 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1005 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 321 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10233.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2273 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    5463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 3844 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    666 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A sütőt az 50 celsius fok alatti "tányérmelegitő" hőmérsékletre kapcsoljuk.
  3. Egy kis lábosba öntjük a cukros tejet, langyosra melegítjük a tűzhelyen. Ha langyos, beleszórjuk az élesztőport, kicsit elkeverjük, és betesszük a keveréket a langyos sütőbe.
  4. Közben a liszthez hozzátesszük a sót, az olajat, és ha az élesztő már felhabosodott a tej tetején, beleöntjük a lisztes tálba.
  5. Szép gömbölyű tésztát gyúrunk, amelyet (alufóliával letakarva) visszateszünk még 20 percre a sütőbe - kelni.
  6. Addig elkészitem a "pizzaszószt".
  7. A töltelék elkészitése:
  8. A vöröshagymát felszeleteljük, rádobjuk a forró olajra. Addig kevergetjük, amíg picit puhább lesz.
  9. Hozzátesszük a reszelt fokhagymákat, ezeket is kicsit keverjük, majd jöhet a ketchup.
  10. A ketchupos, hagymás keveréket megfűszerezzük, ha túl sűrű, egy kicsi vizet teszünk hozzá, majd jöhet az utolsó keverés.
  11. Összeállitás:
  12. A tésztánk ekkorra már szépen megkelt, így a sütőt 200 fokra állitjuk.
  13. Kettévágjuk a tésztát, és külön-külön vékonyra nyújtjuk (kb. akkorára, amekkora a tepsink, amibe majd tenni fogjuk.) Ne felejtsük el a tésztánkra kerülő finomságokat kettéosztani!
  14. A kinyújtott tésztát megkenjük a pizzaszósszal (a felével), felsorakoztatjuk egymás mellett a sonkaszeleteket, megszórjuk a kukoricával, majd a reszelt sajttal.
  15. Ha kész, óvatosan feltekerjük, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. Megszúrkodjuk néhány helyen villával.
  16. Megkenjük a tojássárgája-víz keverékkel, és végigszórjuk sajttal. Az egész műveletet még egyszer megismételjük. Végül mindkét tekercs végeit visszahatjuk egy picit, nehogy kifolyjon a töltelék.
  17. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11981
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel rengetegszer készítettem pizzát, kezdett unalmassá válni, ezért egyszer kipattant a fejemből az 5let, miszerint feltekerve sokkal érdekesebb a pizza, és kis szeletekre vágva, vendégváró falatnak sem utolsó. Az első pizzatekercses alkalom óta nincs is nagyon igény a sima pizzára. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Tetszik! Ki fogom próbálni! Köszönöm az ötletet!!!

Edit

Kedves Lillácska! Üdv közöttünk:)) Gratula az els? felkerült receptedhez:)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm, nagyon boldog vagyok, hogy végre felkerült. :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jónak t?nik, ment a kedvencek közé, hamarosan el is készítem reményeim szerint :), viszont "tányérmelegít? 50 fokos funkció" híján mit csináljak? Simán kelesztve nem jó?

Törölt felhasználó

Szia! Örülök, hogy felkeltette az érdekl?désed a recept:) Egyébként, a langyos süt? helyett bármilyen hely megteszi, ahol egy picit melegebb van... Így van, csak simán keleszted:)

Törölt felhasználó

Szia Lillácska!:-) Ma elkészítettem ezt a finomságot, nagyon ízlett az egész családnak. Friss 2,5 dkg éleszt?t használtam,és csak "simán"kelesztettem,gondoltam így egyszer?bb. Köszönjük a receptet és várjuk a továbbiakat!:-)

Törölt felhasználó

Szia! Szuper, nagyon örülök neki, hogy elkészítetted, annak meg még inkább, hogy sikere is volt! :)

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem, hát ez valami isteni finom lett! Egyszer? elkészíteni, hamar megsült, és még hamarabb el is fogyott! Nagyon ízlett mindenkinek! Én is friss éleszt?vel csináltam, csak én többet tettem bele, mint Adibar. A langyos süt?ben kelesztés nálam nem jött be. Nem tett jót a tésztának, mert kicsit kiszárította, így ezentúl maradok a hagyományos kelesztésnél. De végül nagyon jól sikerült, úgyhogy többször is meg fogom sütni. Köszi a receptet! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.