Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatekercs Lillácskától

Pizzatekercs Lillácskától
Pizzatekercs Lillácskától
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel rengetegszer készítettem pizzát, kezdett unalmassá válni, ezért egyszer kipattant a fejemből az 5let, miszerint feltekerve sokkal érdekesebb a pizza, és kis szeletekre vágva, vendégváró falatnak sem utolsó. Az első pizzatekercses alkalom óta nincs is nagyon igény a sima pizzára. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A sütőt az 50 celsius fok alatti "tányérmelegitő" hőmérsékletre kapcsoljuk.
  2. Egy kis lábosba öntjük a cukros tejet, langyosra melegítjük a tűzhelyen. Ha langyos, beleszórjuk az élesztőport, kicsit elkeverjük, és betesszük a keveréket a langyos sütőbe.
  3. Közben a liszthez hozzátesszük a sót, az olajat, és ha az élesztő már felhabosodott a tej tetején, beleöntjük a lisztes tálba.
  4. Szép gömbölyű tésztát gyúrunk, amelyet (alufóliával letakarva) visszateszünk még 20 percre a sütőbe - kelni.
  5. Addig elkészitem a "pizzaszószt".

A töltelék elkészitése:

  1. A vöröshagymát felszeleteljük, rádobjuk a forró olajra. Addig kevergetjük, amíg picit puhább lesz.
  2. Hozzátesszük a reszelt fokhagymákat, ezeket is kicsit keverjük, majd jöhet a ketchup.
  3. A ketchupos, hagymás keveréket megfűszerezzük, ha túl sűrű, egy kicsi vizet teszünk hozzá, majd jöhet az utolsó keverés.

Összeállitás:

  1. A tésztánk ekkorra már szépen megkelt, így a sütőt 200 fokra állitjuk.
  2. Kettévágjuk a tésztát, és külön-külön vékonyra nyújtjuk (kb. akkorára, amekkora a tepsink, amibe majd tenni fogjuk.) Ne felejtsük el a tésztánkra kerülő finomságokat kettéosztani!
  3. A kinyújtott tésztát megkenjük a pizzaszósszal (a felével), felsorakoztatjuk egymás mellett a sonkaszeleteket, megszórjuk a kukoricával, majd a reszelt sajttal.
  4. Ha kész, óvatosan feltekerjük, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. Megszúrkodjuk néhány helyen villával.
  5. Megkenjük a tojássárgája-víz keverékkel, és végigszórjuk sajttal. Az egész műveletet még egyszer megismételjük. Végül mindkét tekercs végeit visszahatjuk egy picit, nehogy kifolyjon a töltelék.
  6. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 759
elküldve: 1
receptkönyvben: 313
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillácska

Mióta szakács: 2011.09.21.
6 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pizzás tekercs, sonkás-kukoricás pizzatekercs

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alitka
Alitka Sun, 2012-10-28 21:23

Ma megsütöttem, hát ez valami isteni finom lett! Egyszerű elkészíteni, hamar megsült, és még hamarabb el is fogyott! Nagyon ízlett mindenkinek! Én is friss élesztővel csináltam, csak én többet tettem bele, mint Adibar. A langyos sütőben kelesztés nálam nem jött be. Nem tett jót a tésztának, mert kicsit kiszárította, így ezentúl maradok a hagyományos kelesztésnél. De végül nagyon jól sikerült, úgyhogy többször is meg fogom sütni. Köszi a receptet! :)

ADIBAR
ADIBAR / ADIBAR Tue, 2011-09-27 13:01

Szia Lillácska!:-)
Ma elkészítettem ezt a finomságot, nagyon ízlett az egész családnak.
Friss 2,5 dkg élesztőt használtam,és csak "simán"kelesztettem,gondoltam így egyszerűbb.
Köszönjük a receptet és várjuk a továbbiakat!:-)

Lillácska
Lillácska / Lillácska Wed, 2011-09-28 14:31

Szia! Szuper, nagyon örülök neki, hogy elkészítetted, annak meg még inkább, hogy sikere is volt! :)

netrietta
netrietta Mon, 2011-09-26 23:46

Szia! Nagyon jónak tűnik, ment a kedvencek közé, hamarosan el is készítem reményeim szerint :), viszont "tányérmelegítő 50 fokos funkció" híján mit csináljak? Simán kelesztve nem jó?

Lillácska
Lillácska / Lillácska Tue, 2011-09-27 06:38

Szia! Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed a recept:) Egyébként, a langyos sütő helyett bármilyen hely megteszi, ahol egy picit melegebb van... Így van, csak simán keleszted:)

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-09-26 13:32

Kedves Lillácska! Üdv közöttünk:)) Gratula az első felkerült receptedhez:)) Üdv Edit

sedi
sedi Mon, 2011-09-26 12:47

Tetszik! Ki fogom próbálni! Köszönöm az ötletet!!!

322
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
napraforgó olaj 2 ek
2 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 3 fej
ketchup 100 g
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
pulykamell sonka 20 dkg
csemegekukorica 140 g
sajt 20 dkg
tojássárgája 1 db
víz 1 kk
sajt 3 dkg