r
Nosalty Logó

Pizzatekercs Lillácskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzatekercs Lillácskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 321 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3844 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 214 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1005 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 321 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10233.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2273 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    5463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    520 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    1401 micro
Összesen 3844 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    666 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A sütőt az 50 celsius fok alatti "tányérmelegitő" hőmérsékletre kapcsoljuk.
  3. Egy kis lábosba öntjük a cukros tejet, langyosra melegítjük a tűzhelyen. Ha langyos, beleszórjuk az élesztőport, kicsit elkeverjük, és betesszük a keveréket a langyos sütőbe.
  4. Közben a liszthez hozzátesszük a sót, az olajat, és ha az élesztő már felhabosodott a tej tetején, beleöntjük a lisztes tálba.
  5. Szép gömbölyű tésztát gyúrunk, amelyet (alufóliával letakarva) visszateszünk még 20 percre a sütőbe - kelni.
  6. Addig elkészitem a "pizzaszószt".
  7. A töltelék elkészitése:
  8. A vöröshagymát felszeleteljük, rádobjuk a forró olajra. Addig kevergetjük, amíg picit puhább lesz.
  9. Hozzátesszük a reszelt fokhagymákat, ezeket is kicsit keverjük, majd jöhet a ketchup.
  10. A ketchupos, hagymás keveréket megfűszerezzük, ha túl sűrű, egy kicsi vizet teszünk hozzá, majd jöhet az utolsó keverés.
  11. Összeállitás:
  12. A tésztánk ekkorra már szépen megkelt, így a sütőt 200 fokra állitjuk.
  13. Kettévágjuk a tésztát, és külön-külön vékonyra nyújtjuk (kb. akkorára, amekkora a tepsink, amibe majd tenni fogjuk.) Ne felejtsük el a tésztánkra kerülő finomságokat kettéosztani!
  14. A kinyújtott tésztát megkenjük a pizzaszósszal (a felével), felsorakoztatjuk egymás mellett a sonkaszeleteket, megszórjuk a kukoricával, majd a reszelt sajttal.
  15. Ha kész, óvatosan feltekerjük, rátesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. Megszúrkodjuk néhány helyen villával.
  16. Megkenjük a tojássárgája-víz keverékkel, és végigszórjuk sajttal. Az egész műveletet még egyszer megismételjük. Végül mindkét tekercs végeit visszahatjuk egy picit, nehogy kifolyjon a töltelék.
  17. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12097
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel rengetegszer készítettem pizzát, kezdett unalmassá válni, ezért egyszer kipattant a fejemből az 5let, miszerint feltekerve sokkal érdekesebb a pizza, és kis szeletekre vágva, vendégváró falatnak sem utolsó. Az első pizzatekercses alkalom óta nincs is nagyon igény a sima pizzára. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek