Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol alapú pizza

Karfiol alapú pizza
Karfiol alapú pizza
53 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint mindenki, én is nagyon szeretem a pizzát, viszont azt határozottan nem kedvelem benne, hogy csak keveset lehet belőle enni, mert ha az ember megeszik egy egész hatalmas pizzát, a kalóriaszámláló az egekbe szökik. Ez egy jó módszer arra, hogy a pizzatészta alapot helyettesítsem. Sajnos egy picit macerás, de a végeredmény nagyon finom és laktató, glutén-mentes pizza.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, felszeleteljük apróbb darabokra és egy robotgépbe helyezzük és ledaráljuk, amíg finom szemcsés nem lesz, picit a rizsre kell hajazzon.
  2. Egy mikrózható tálba tesszük, majd 8 percig főzzük benne, időnként megkavargatva. Majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
  3. Ha kihűlt, papírtörlővel felitatjuk egy picit a nedvességet belőle, mert az van bőven, de megtehetjük, hogy textílián keresztül csöpögtetjük le és szárítjuk ki, amennyire csak lehet. Ezután hozzákeverjük a mozzarella felét, a tojást és a fűszereket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy nagy korongot formálunk belőle. Körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe, vagy amíg picit megbarnul (nem baj, ha a széle kicsit megsül).
  5. Sütőből kivéve, megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk a maradék mozzarellát, paradicsomszeletek rakunk rá (meg, amit még megkívánunk hirtelen), és a legvégén a reszelt parmezánt.
  6. Visszatesszük a sütőbe és körülbelül még 5-10 percet sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta. (Ha a sütőnek van grill fokozata, akkor azt a legjobb használni ilyenkor.)
  7. Sütőből kivéve, hagyjuk hűlni még egy keveset, körülbelül 10-15 percet, mert melegen még nagyon szétesős.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 43 496
elküldve: 5
receptkönyvben: 141
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
98 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldség alapú pizza, könnyű pizza,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
karfiol 1 közepes fej
tojás 2 db
oregánó 1 kk
bazsalikom 0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 kk
pizzaszósz 2 teáskanál
mozzarella 50 dkg
paradicsom 1 közepes db
parmezán sajt 15 g