r
Nosalty Logó

Karfiol alapú pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Karfiol alapú pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 449 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1788 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2064.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 449 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8257.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    2850 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    2868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 1788 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    179 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, felszeleteljük apróbb darabokra és egy robotgépbe helyezzük és ledaráljuk, amíg finom szemcsés nem lesz, picit a rizsre kell hajazzon.
  2. Egy mikrózható tálba tesszük, majd 8 percig főzzük benne, időnként megkavargatva. Majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
  3. Ha kihűlt, papírtörlővel felitatjuk egy picit a nedvességet belőle, mert az van bőven, de megtehetjük, hogy textílián keresztül csöpögtetjük le és szárítjuk ki, amennyire csak lehet. Ezután hozzákeverjük a mozzarella felét, a tojást és a fűszereket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy nagy korongot formálunk belőle. Körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe, vagy amíg picit megbarnul (nem baj, ha a széle kicsit megsül).
  5. Sütőből kivéve, megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk a maradék mozzarellát, paradicsomszeletek rakunk rá (meg, amit még megkívánunk hirtelen), és a legvégén a reszelt parmezánt.
  6. Visszatesszük a sütőbe és körülbelül még 5-10 percet sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta. (Ha a sütőnek van grill fokozata, akkor azt a legjobb használni ilyenkor.)
  7. Sütőből kivéve, hagyjuk hűlni még egy keveset, körülbelül 10-15 percet, mert melegen még nagyon szétesős.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 46
  • 7 napos nézettség: 257
  • Össznézettség: 120629
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mint mindenki, én is nagyon szeretem a pizzát, viszont azt határozottan nem kedvelem benne, hogy csak keveset lehet belőle enni, mert ha az ember megeszik egy egész hatalmas pizzát, a kalóriaszámláló az egekbe szökik. Ez egy jó módszer arra, hogy a pizzatészta alapot helyettesítsem. Sajnos egy picit macerás, de a végeredmény nagyon finom és laktató, glutén-mentes pizza.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.