r
Nosalty Logó

Pizzás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myrtus
Pizzás rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    15335 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.6 g

Zsír

  • Összesen
    349.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    3290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2546 micro
  • α-karotin
    3003 micro
  • β-karotin
    13736 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    153349 micro
  • Lut-zea
    3501 micro
Összesen 5987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5191 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott répát.
  2. Amikor összepárolódott, beletesszük az előzetesen apróra vágott paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük és beleöntjük a paradicsomsűrítményt. Addig főzzük, míg a paradicsom, a paprika és a répa szét nem fő. Időközben fűszerezzük, ha kell.
  3. Ha már majdnem kész, belekeverjük a kukorica konzervet, a sonkát és löncsöt is. Közben kóstoljuk meg. Ha savanyú, a kukoricakonzerv levével édesíthetjük.
  4. A lereszelt sajtot elkeverjük egy egész tojással és egy tojásfehérjével. A maradék tojássárgájával, majd a rétes tetejét kenjük meg sütés előtt.
  5. Egy réteslapot leteszünk a munkaasztalra, majd megkenjük olvasztott vajjal, erre rakunk rá még egy réteslapot, majd szintén megvajazzuk. Ezt megismételjük még egyszer-kétszer, ízlés szerint.
  6. A széleket behajtjuk, az egyik végébe teszünk egy adag szószt, majd a tetejére halmozunk a sajtos keverékből, feltekerjük és a kivajazott tepsibe tesszük.
  7. A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk lenmaggal. Ezután egy újabb réteslapot teszünk a munkaasztalra, megkenjük olvasztott vajjal, és folytatjuk az előzőekhez hasonlóan.
  8. 180 °C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, légkeveréses programon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4642
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza és rétes, két népszerű étel. A pizzás rétes recept ötvözi a kettőt, a siker garantált. Kicsit macerás, de megéri. Kitűnő partikra, bulikra, összejövetelekre vagy csak úgy, nálunk nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...