Löncshús

Löncshús

Leírás

A löncshús egy vagdalthús fajta, amelyet hazánkban hagyományosan a gyengébb minőségű húsételek közé sorolnak, ugyanis sajnos korábban számos esetben csak a húsfeldolgozás során keletkezett maradékok, illetve a semmilyen más formában fel nem dolgozható részek kerültek bele. A löncshús műbélbe töltve vagy konzervként is megtalálható a boltok polcain. Főbb összetevői: ivóvíz, szeparált baromfihúspép, gyártási szalonna, sertésszív, búzaliszt, sertéshús, sertéstüdő, sertésfejhús, sertésbőrke, részlegesen zsírtalanított zsírszövet, zsemlemorzsa, konyhasó, fűszerek, szójafehérje koncentrátum, stabilizátor, antioxidáns, illetve burgonyakeményítő, de természetesen az összetétel gyártónkként változhat. Elkészíthetjük a löncshúst otthon is, sovány sertéshús, marhahús, szalonna, valamint só és különböző fűszerek felhasználásával. A löncshúst ehetjük magában, kenyérrel, mustárral, azonban felhasználhatjuk szendvicskrémek, ritkábban húsételek alapanyagaként.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

100g Löncshús

fehérjetartalom

10 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

9 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

löncshús?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!