Löncshús

A löncshús egy vagdalthús fajta, amelyet hazánkban hagyományosan a gyengébb minőségű húsételek közé sorolnak, ugyanis sajnos korábban számos esetben csak a húsfeldolgozás során keletkezett maradékok, illetve a semmilyen más formában fel nem dolgozható részek kerültek bele. A löncshús műbélbe töltve vagy konzervként is megtalálható a boltok polcain. Főbb összetevői: ivóvíz, szeparált baromfihúspép, gyártási szalonna, sertésszív, búzaliszt, sertéshús, sertéstüdő, sertésfejhús, sertésbőrke, részlegesen zsírtalanított zsírszövet, zsemlemorzsa, konyhasó, fűszerek, szójafehérje koncentrátum, stabilizátor, antioxidáns, illetve burgonyakeményítő, de természetesen az összetétel gyártónkként változhat. Elkészíthetjük a löncshúst otthon is, sovány sertéshús, marhahús, szalonna, valamint só és különböző fűszerek felhasználásával. A löncshúst ehetjük magában, kenyérrel, mustárral, azonban felhasználhatjuk szendvicskrémek, ritkábban húsételek alapanyagaként.
Bármikor.
Hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
10 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
9 g
víztartalom
0 g
fehérje
10 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Rengeteg oka lehet annak, hogy a nyáron kicsit nehezebb jókat aludni, szerencsére van pár trükk, amivel javíthatunk ezen.
NosaltyNyárias, színes, illatos fogások ebédre, melyektől már a szemed is felcsillan, olyan szépek!
NosaltyHasználjuk ki, hogy friss, zsenge karalábét lehet kapni a piacon és a boltokban. Készüljön ezúttal belőle egy isteni töltött karalábé, mely bebizonyítja, hogy isteni finom ez a zöldség.
NosaltyA különleges gyümölcs nemcsak a fogyásban segít, de más kedvező egészségügyi tulajdonsággal is bír.
Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.
Fogyni vágyók nyári dilemmája - ehetnek mézédes dinnyét, vagy tényleg tilos? Dietetikus szakértőnk megadja a választ erre az izgalmas kérdésre.