r
Nosalty Logó

Húsos rétes gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krityó
Húsos rétes gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 536 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 536 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 2141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk, majd megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, fehéredésig pirítjuk, tetszőlegesen fűszerezzük (én aprópecsenye fűszerkeveréket és fokhagymát használtam), hozzáadjuk a gombaszeletek felét és összepároljuk, majd megpirítjuk.
  3. A réteslapokat kettesével fogjuk. Egy nedves konyharuhára először egyet tegyünk, olajozzuk meg, tegyük rá a másikat is. A darálthúsos cuccot osszuk 4 felé. Az első adagot az első pár réteslapra szórjuk, a két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Így teszünk a másik 3 kettes pár réteslappal is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (akkorába, amiben elfér a 4 rétes), megkenjük egy felvert tojással és pirosodásig sütjük.
  5. Amikor kész, egy kevés tejföllel kenjük meg, mert akkor nem szárad ki! (Ezt annak is bátran ajálnom, aki nem szereti a tejfölt, mert én sem szeretem, de nem lehet rajta érezni és így tuti, hogy puha marad a rétes!)
  6. Amíg a rétes a sütőben pirul, addig elkészítjük a gombamártást.
  7. A gomba másik felét kevés olajon megpirítjuk, majd hagyjuk, hogy kevés levet eresszen, ételízesítővel és borssal megszórjuk. Majd a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk hozzá.
  8. Tálaláskor a szeletelt rétesre adagolunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9678
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsos rétes gombamártással
Krityó 31 recept

Volt otthon réteslap... nem kívántam az édességet, de nem volt ebéd 5letem, így jött létre a recept. A gombamártás pedig nagy favorit nálunk, így lett fenséges kísérője ennek a fogásnak :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.