r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizzás csiga Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    2621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1749 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk egy csipet sót, és az élesztős tejjel és a tejföllel összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen 1,5 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, kinyújtjuk 1 cm vékonyra.
  5. A sűrített paradicsomot elkeverjük a fűszerekkel (só, bors, oregánó, bazsalikom), és a kinyújtott tésztára kenjük.
  6. A sonkát/szalámit apró kockákra vágjuk, és a tésztára szórjuk.
  7. Végül reszelt sajttal meghintjük, és feltekerjük.
  8. Szeletekre vágjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.
  9. Kb. 20 percig így kelesztjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük (20 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3195
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal finomabb és gazdaságosabb, mint a pékségi változat. Igazi vendégváró.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek