r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából

Konyhatündérke
Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

1403
Kalória
47.9g
Fehérje
209.4g
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
109.9g
Víz
45g
Koleszterin
9.9g
Rost
11.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 1403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 5614 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 240 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    2499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 1403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13082 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    9995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    837.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    439.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 5614 kcal
  • 12% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1725 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Az 5 dl tejbe elkeverünk kevés cukrot és összemelegítjük őket, de ne legyen forró. Amikor ez felmelegedett belemorzsoljuk az 1 kocka élesztőt és hagyjuk, hogy megfusson. Addig egy nagyobb edénybe beleszűrjük az 1 kg lisztet, hozzákeverjük az 5 mk sót.
  2. Amikor az élesztő megfutott, akkor hozzákeverjük a liszthez az élesztős, cukros tejet, majd hozzáadjuk a 3 ek olívaoljat is. Megdagasztjuk a tésztát, addig amíg szépen elválik a kezünktől és miután megkel "pókhálós" legyen. Hagyjuk állni legalább 1 órát, amíg duplájára dagad.
  3. Amíg a tésztára várunk, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajat felforrósítunk, majd a szépen megtisztított, felaprózott hagymákat hozzáadjuk és üvegesre abároljuk. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket. A fűszerkeverékből mindenki szájíze szerint tegyen. Összefőzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Miután kicsit hűlt, belereszeljük gombódareszelővel (tészta reszelő, nagylyukú) a párizsit. Jól összekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  4. Ezután mikor már jó a tészta, akkor egy liszteszett munkalapon szépen összedolgozzuk először, majd kettévesszük. Egyik felét ujnyi vastagra nyújtjuk. A meghűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta, majd elkezdjük feltekerni szépen egyenletesen. Miután megvan a hengerünk, akkor 2 ujnyi vastagra szeleteljük fel.
  5. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Annyi helyet hagyjunk közöttük, hogy legyen helye szépen megnőni sütés alatt. Ezt a folyamatot játsszuk el a tészta másik felével. Mikor már minden egyes szelet tepsiben van, akkor lekenjük őket az elkavart 1 tojással. Ezután mindegyiket lereszeljük a sajttal.
  6. Végül kb. 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az egész család kedvence. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...