Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából

Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából
Pizzás csiga Konyhatündérke konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család kedvence. 

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 5 dl tejbe elkeverünk kevés cukrot és összemelegítjük őket, de ne legyen forró. Amikor ez felmelegedett belemorzsoljuk az 1 kocka élesztőt és hagyjuk, hogy megfusson. Addig egy nagyobb edénybe beleszűrjük az 1 kg lisztet, hozzákeverjük az 5 mk sót.
  2. Amikor az élesztő megfutott, akkor hozzákeverjük a liszthez az élesztős, cukros tejet, majd hozzáadjuk a 3 ek olívaoljat is. Megdagasztjuk a tésztát, addig amíg szépen elválik a kezünktől és miután megkel "pókhálós" legyen. Hagyjuk állni legalább 1 órát, amíg duplájára dagad. 
  3. Amíg a tésztára várunk, elkészítjük a tölteléket. Kevés olajat felforrósítunk, majd a szépen megtisztított, felaprózott hagymákat hozzáadjuk és üvegesre abároljuk. Utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket. A fűszerkeverékből mindenki szájíze szerint tegyen. Összefőzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Miután kicsit hűlt, belereszeljük gombódareszelővel (tészta reszelő, nagylyukú) a párizsit. Jól összekeverjük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. 
  4. Ezután mikor már jó a tészta, akkor egy liszteszett munkalapon szépen összedolgozzuk először, majd kettévesszük. Egyik felét ujnyi vastagra nyújtjuk. A meghűlt töltelék felét szépen eloszlatjuk rajta, majd elkezdjük feltekerni szépen egyenletesen. Miután megvan a hengerünk, akkor 2 ujnyi vastagra szeleteljük fel.
  5. A szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Annyi helyet hagyjunk közöttük, hogy legyen helye szépen megnőni sütés alatt. Ezt a folyamatot játsszuk el a tészta másik felével. Mikor már minden egyes szelet tepsiben van, akkor lekenjük őket az elkavart 1 tojással. Ezután mindegyiket lereszeljük a sajttal. 
  6. Végül kb. 30 percig sütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 091
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: sós süti
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párizsis pizzás csiga, pizzás tekercsek, pizzatöltelékes csigák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1403
vöröshagyma 2 közepes db
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 140 g
napraforgó olaj 2 ek
párizsi 20 dkg
rétesliszt 100 dkg
élesztő 5 dkg
tej 5 dl
cukor 1 csipet
olívaolaj 3 ek
5 kávéskanál
tojás 1 db
füstölt sajt 15 dkg