Nosalty Logó

Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 1267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 2536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6578.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 2536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízbe tesszük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, feloldjuk, majd hozzákeverjük a kovászt.
  2. Egy tálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a kovászos keveréket, és kidolgozzuk a tésztát.
  3. Letakarva langyos helyen 3-4 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Egy kis lábasba tesszük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, egy kevés vizet, és 2-3 perc alatt összefőzzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
  6. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, és a szélét kissé felhajtva peremet készítünk, amit megkenünk kevés olívaolajjal.
  7. Míg előkészítjük a feltéthez valókat, addig pihen a tészta (kb. 10 perc).
  8. Pihentetés után megkenjük a paradicsomos szósszal, elosztjuk rajta a bacont, gombát, hagymát, sajtot és paprikát.
  9. Forró sütőbe téve 12-14 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 10828
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régen sütöttem pizzát... Valahogy nem találtam rá arra az alapra, amivel igazán klasszul sikerült volna. Persze mindenki másképp szereti, szóval ez relatív. Van aki a vastag tésztát, van aki a vékonyat. Van aki ropogós széllel és van aki nem. Jó is, hogy ilyen sokféle van, mert így mindenki megtalálja a neki tetszőt. Emlékszem, egyszer olyan receptet sikerült találni, aminek a végeredménye inkább hasonlított kekszre, mint pizzára. :) Azóta is emlegetjük. Egy időre el is ment a kedvem a pizzasütéstől. Most viszont, hogy kovászkészítésbe fogtam, nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lenne egy pizza kovászos tésztával. Még nem ismertem a kovászom teljesen, ezért az eredeti receptnek megfelelően - amit persze kicsit módosítottam- egy kevéske élesztő is került a tésztába. Lehet, hogy legközelebb kihagyom. Mivel minden "cup-ban" volt megadva, itt volt a ragyogó alakalom, hogy végre kipróbáljam a mérőkanalaimat. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Torma

Szia Agi, olyan kivancsi vagyok....ezt meg kene kostolnom.... ;) Guszta, es imadom a gombat! Nem irod, milyennek talaltad? Ropogott? Mit valtoztatnal (az eleszto elhagyasan kivul)? Nektek teljesen bejott? Ez a dolgos kis Bozsi....varom a kovetkezo receptjeidet :) Ha van idod irjal kicsit bovebben, miken dolgozol a kovasszal...milyen a Bozsi...szaritottal? kint tartod allandoan? Nem a hutoben? Kellemes hetveget, puszi, Torma :)

Ági78

Szia Torma! Nekünk ez a variáció nagyon ízlett. A tészta vastagsága jó arányban van a feltéttel, így egyik sem "nyomja" el a másikat. Kb. egy centi magas lett a tészta (vagy tán kicsit vékonyabb), az alja és a széle épphogy ropogós, szépen megtartja magát a szelet, nem konyul le, ha kézb?l akarja enni az ember. :) Mit változtatnék még rajta? Hát párom kérdezte, hogy legközelebb nem lehetne fehér lisztb?l? :) Mondtam neki, hogy alkudhatunk, de Bözsit nem hagyom, így nem lesz teljesen fehér. Szóval lehet, hogy egy kis kenyérliszt kerül még bele a másik rovására. Így lehet, hogy az "éleszt?mentesség" is fog m?ködni. Remélem... :) Mindenképp megírom az eredményt. Bözsi amúgy állandóan kint csücsül a konyhapulton, most már önmagával szomszédságban. Kétfelé osztottam, mert igencsak gyarapodásnak indult. Most már ? is fél órával a turbózás után jó kis buborékos. Azért is vettem ketté, hogy tudjak majd egy-egy adagot menteni bel?le. Eddig egyet fagyasztottam, most a hétvégén akarom kipróbálni a szárítást. Err?l jut eszembe ha kiszáradt, és zacskóba teszem, nem lesz baja? Már hogy nem lesz penészes, vagy ilyesmi? És utána simán szobah?mérsékleten tartod? Azóta kipróbáltam a gyors cipómat is kovásszal és éleszt?vel, most hétvégén tervezek valami péksütit gyártani; édeset vagy sósat vagy mindkett?t. :) Szóval terv van b?ven, csak legyen id?m megvalósítani. :) Puszillak és jó hétvégét neked is: Ági

Torma

De jo, hogy irtal egy kicsit tobbet Agi; olyan jo hallani mi tortenik Bozsivel :) En a szaritottat is a fagyasztoba tettem, mert itt nagyon paras az ido mindig, ugy hogy en biztonsagbol dontottem igy. Tul melegre ne tedd, mikor szaritod; csak egy par mm vastag reteget kenjel, az 1-2 nap alatt csontszaraz lesz es lepereg a sutopapirrol. Nem ajandekoztal meg masoknak? Egyebkent erdekes, amit irsz; a kovasz a feher liszttel..jo lesz! A vadelesztos kovasszal TELJESEN mas a kenyer, mint az elesztos...ize, allaga... En mar nem is tudok visszamenni az elesztos feher kenyerhez. Mondjuk a Fougasse az fincsi volt; egyszer probald ki! Az is jo, ahogy az etetest elnevezted "turbozasnak"; NAGYON humoros es talalo! Mindenkepp kiprobalom ezt a pizzat hamarosan! Kivancsian varom az uj kovaszos alkotasaidat! Csak bizzal az intuiciodban is (hangold ossze magad a Bozsivel"; ezt azert irom, mert az en tapasztalatom szerint majdnem mindig mas az idotartam a keleszteskor. Plussz en allandoan valtoztatom a liszt es magok osszetetelet; meg ketszer ugyanugy egyik tesztam nem nezett ki. Ezt azert is tettem a melegedo sutobe, mert amikor raneztem, mintha mondta volna..."a sutobe akarok menni" (haha!) igy eltalaltam a sutesi idopontot...Na szia, nem tartlak fel, puszi, Torma :)

Ági78

Így most átírom. :)

Ági78

Kár, hogy ilyenkor törölni nem lehet. :)

Ági78

Hopsz, akadozott a NoSalty elérhet?sége és véletlenül háromszor ment el ugyanaz az üzenet. :)

Ági78

:)Óhhh... ne viccelj, hát hogy tartanál fel! Hálás köszönet az újabb adag jó tanácsért! Nem hiszed el, de a reggeli turbó után pár órával egyszer csak nézem az üveget, hát Bözsi majdnem meglógott. Úgyhogy már szárad is egy adag. Még nem ajándékoztam bel?le, de tervezem. Gondoltam majd szárítottból, mert az tán könnyebben kezelhet?. :) Ja, és id?közben elkészültek a péksütik, hamarosan fel is töltöm ?ket. 'Asszem Bözsivel egész jól hangolódunk. Sok puszi: Ági

kenyereserika

Szia Ági!Én csak most kezdtem el a kovász készítését,jó,hogy nálad ilyen sok kovásszal készült pékárú van,ez a pizza istenien jól néz ki,és a többi is.Már annyi tervem van,hogy miket fogok sütni kovász felhasználásával,csak a kovásznak kell sikerülnie.Köszönjük a recepteket.

Ági78

Szia Erika! Örömmel olvastam kedves soraidat! :) Bizony, kovászolni nagyon jó dolog; klassz, hogy te is belevágsz! Örülök, hogy találsz nálam kedvedre való recepteket, remélem ízleni fog, amit kipróbálsz! Sok sikert a kovászhoz és a vele való alkotáshoz! Üdv: Ági

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.