r
Nosalty Logó

Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal

Ági78
Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

1267
Kalória
46.8g
Fehérje
200.6g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
288.6g
Víz
61.9g
Koleszterin
17.8g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 1267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 2536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1267 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6578.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 2536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízbe tesszük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, feloldjuk, majd hozzákeverjük a kovászt.
  2. Egy tálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a kovászos keveréket, és kidolgozzuk a tésztát.
  3. Letakarva langyos helyen 3-4 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Egy kis lábasba tesszük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, egy kevés vizet, és 2-3 perc alatt összefőzzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
  6. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, és a szélét kissé felhajtva peremet készítünk, amit megkenünk kevés olívaolajjal.
  7. Míg előkészítjük a feltéthez valókat, addig pihen a tészta (kb. 10 perc).
  8. Pihentetés után megkenjük a paradicsomos szósszal, elosztjuk rajta a bacont, gombát, hagymát, sajtot és paprikát.
  9. Forró sütőbe téve 12-14 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x2

Régen sütöttem pizzát... Valahogy nem találtam rá arra az alapra, amivel igazán klasszul sikerült volna. Persze mindenki másképp szereti, szóval ez relatív. Van aki a vastag tésztát, van aki a vékonyat. Van aki ropogós széllel és van aki nem. Jó is, hogy ilyen sokféle van, mert így mindenki megtalálja a neki tetszőt. Emlékszem, egyszer olyan receptet sikerült találni, aminek a végeredménye inkább hasonlított kekszre, mint pizzára. :) Azóta is emlegetjük. Egy időre el is ment a kedvem a pizzasütéstől. Most viszont, hogy kovászkészítésbe fogtam, nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lenne egy pizza kovászos tésztával. Még nem ismertem a kovászom teljesen, ezért az eredeti receptnek megfelelően - amit persze kicsit módosítottam- egy kevéske élesztő is került a tésztába. Lehet, hogy legközelebb kihagyom. Mivel minden "cup-ban" volt megadva, itt volt a ragyogó alakalom, hogy végre kipróbáljam a mérőkanalaimat. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...