r
Nosalty Logó

Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 1267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 2536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1267 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6578.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    694 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    3787 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 2536 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1548 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízbe tesszük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, feloldjuk, majd hozzákeverjük a kovászt.
  2. Egy tálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a kovászos keveréket, és kidolgozzuk a tésztát.
  3. Letakarva langyos helyen 3-4 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Egy kis lábasba tesszük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, egy kevés vizet, és 2-3 perc alatt összefőzzük.
  5. A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
  6. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, és a szélét kissé felhajtva peremet készítünk, amit megkenünk kevés olívaolajjal.
  7. Míg előkészítjük a feltéthez valókat, addig pihen a tészta (kb. 10 perc).
  8. Pihentetés után megkenjük a paradicsomos szósszal, elosztjuk rajta a bacont, gombát, hagymát, sajtot és paprikát.
  9. Forró sütőbe téve 12-14 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x2
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11510
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régen sütöttem pizzát... Valahogy nem találtam rá arra az alapra, amivel igazán klasszul sikerült volna. Persze mindenki másképp szereti, szóval ez relatív. Van aki a vastag tésztát, van aki a vékonyat. Van aki ropogós széllel és van aki nem. Jó is, hogy ilyen sokféle van, mert így mindenki megtalálja a neki tetszőt. Emlékszem, egyszer olyan receptet sikerült találni, aminek a végeredménye inkább hasonlított kekszre, mint pizzára. :) Azóta is emlegetjük. Egy időre el is ment a kedvem a pizzasütéstől. Most viszont, hogy kovászkészítésbe fogtam, nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lenne egy pizza kovászos tésztával. Még nem ismertem a kovászom teljesen, ezért az eredeti receptnek megfelelően - amit persze kicsit módosítottam- egy kevéske élesztő is került a tésztába. Lehet, hogy legközelebb kihagyom. Mivel minden "cup-ban" volt megadva, itt volt a ragyogó alakalom, hogy végre kipróbáljam a mérőkanalaimat. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltéthez (lehet tetszőleges) itt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.