Pizza teljes kiőrlésű liszttel-kovásszal

- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
120g kovász218 kcal
-
60g víz0 kcal
-
249 kcal
-
113g kenyérliszt bl80406 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
29 kcal
-
25g víz0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez (lehet tetszőleges) itt
-
34g bacon134 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
45g lila hagyma16 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
6 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
240g kovász437 kcal
-
120g víz0 kcal
-
498 kcal
-
225g kenyérliszt bl80812 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
7g só0 kcal
-
4g méz11 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
57 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez (lehet tetszőleges) itt
-
68g bacon267 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
90g lila hagyma33 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
12 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
18.5g kovász34 kcal
-
9.2g víz0 kcal
-
11.5g teljes kiőrlésű liszt38 kcal
-
17.3g kenyérliszt bl8062 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.3g méz1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
5.4g sűrített paradicsom4 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez (lehet tetszőleges) itt
-
5.2g bacon21 kcal
-
7.7g gomba2 kcal
-
6.9g lila hagyma3 kcal
-
7.7g mozzarella23 kcal
-
4.2g hegyes erős paprika1 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3289.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 1894 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 288.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10067 micro
-
Lut-zea 304 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6578.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 694 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1519 mg
-
Nátrium 3787 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 577.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 821 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 609 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1548 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
A tésztához
A paradicsomos szószhoz
-
70 g sűrített paradicsom
-
0.5 dl víz
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk bazsalikom
-
1 tk oregánó
-
1 csipet cukor
-
só ízlés szerint
A feltéthez (lehet tetszőleges) itt
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
A tésztához
- A langyos vízbe tesszük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, feloldjuk, majd hozzákeverjük a kovászt.
- Egy tálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a kovászos keveréket, és kidolgozzuk a tésztát.
- Letakarva langyos helyen 3-4 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Egy kis lábasba tesszük a sűrített paradicsomot, a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, egy kevés vizet, és 2-3 perc alatt összefőzzük.
- A sütőt előmelegítjük 250°C-ra.
- A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, és a szélét kissé felhajtva peremet készítünk, amit megkenünk kevés olívaolajjal.
- Míg előkészítjük a feltéthez valókat, addig pihen a tészta (kb. 10 perc).
- Pihentetés után megkenjük a paradicsomos szósszal, elosztjuk rajta a bacont, gombát, hagymát, sajtot és paprikát.
- Forró sütőbe téve 12-14 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40x2
- Sütés ideje: 14 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 10828
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Régen sütöttem pizzát... Valahogy nem találtam rá arra az alapra, amivel igazán klasszul sikerült volna. Persze mindenki másképp szereti, szóval ez relatív. Van aki a vastag tésztát, van aki a vékonyat. Van aki ropogós széllel és van aki nem. Jó is, hogy ilyen sokféle van, mert így mindenki megtalálja a neki tetszőt. Emlékszem, egyszer olyan receptet sikerült találni, aminek a végeredménye inkább hasonlított kekszre, mint pizzára. :) Azóta is emlegetjük. Egy időre el is ment a kedvem a pizzasütéstől. Most viszont, hogy kovászkészítésbe fogtam, nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lenne egy pizza kovászos tésztával. Még nem ismertem a kovászom teljesen, ezért az eredeti receptnek megfelelően - amit persze kicsit módosítottam- egy kevéske élesztő is került a tésztába. Lehet, hogy legközelebb kihagyom. Mivel minden "cup-ban" volt megadva, itt volt a ragyogó alakalom, hogy végre kipróbáljam a mérőkanalaimat. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/
Hozzászólások
Szia Agi, olyan kivancsi vagyok....ezt meg kene kostolnom.... ;) Guszta, es imadom a gombat! Nem irod, milyennek talaltad? Ropogott? Mit valtoztatnal (az eleszto elhagyasan kivul)? Nektek teljesen bejott? Ez a dolgos kis Bozsi....varom a kovetkezo receptjeidet :) Ha van idod irjal kicsit bovebben, miken dolgozol a kovasszal...milyen a Bozsi...szaritottal? kint tartod allandoan? Nem a hutoben? Kellemes hetveget, puszi, Torma :)
Szia Torma! Nekünk ez a variáció nagyon ízlett. A tészta vastagsága jó arányban van a feltéttel, így egyik sem "nyomja" el a másikat. Kb. egy centi magas lett a tészta (vagy tán kicsit vékonyabb), az alja és a széle épphogy ropogós, szépen megtartja magát a szelet, nem konyul le, ha kézb?l akarja enni az ember. :) Mit változtatnék még rajta? Hát párom kérdezte, hogy legközelebb nem lehetne fehér lisztb?l? :) Mondtam neki, hogy alkudhatunk, de Bözsit nem hagyom, így nem lesz teljesen fehér. Szóval lehet, hogy egy kis kenyérliszt kerül még bele a másik rovására. Így lehet, hogy az "éleszt?mentesség" is fog m?ködni. Remélem... :) Mindenképp megírom az eredményt. Bözsi amúgy állandóan kint csücsül a konyhapulton, most már önmagával szomszédságban. Kétfelé osztottam, mert igencsak gyarapodásnak indult. Most már ? is fél órával a turbózás után jó kis buborékos. Azért is vettem ketté, hogy tudjak majd egy-egy adagot menteni bel?le. Eddig egyet fagyasztottam, most a hétvégén akarom kipróbálni a szárítást. Err?l jut eszembe ha kiszáradt, és zacskóba teszem, nem lesz baja? Már hogy nem lesz penészes, vagy ilyesmi? És utána simán szobah?mérsékleten tartod? Azóta kipróbáltam a gyors cipómat is kovásszal és éleszt?vel, most hétvégén tervezek valami péksütit gyártani; édeset vagy sósat vagy mindkett?t. :) Szóval terv van b?ven, csak legyen id?m megvalósítani. :) Puszillak és jó hétvégét neked is: Ági
De jo, hogy irtal egy kicsit tobbet Agi; olyan jo hallani mi tortenik Bozsivel :) En a szaritottat is a fagyasztoba tettem, mert itt nagyon paras az ido mindig, ugy hogy en biztonsagbol dontottem igy. Tul melegre ne tedd, mikor szaritod; csak egy par mm vastag reteget kenjel, az 1-2 nap alatt csontszaraz lesz es lepereg a sutopapirrol. Nem ajandekoztal meg masoknak? Egyebkent erdekes, amit irsz; a kovasz a feher liszttel..jo lesz! A vadelesztos kovasszal TELJESEN mas a kenyer, mint az elesztos...ize, allaga... En mar nem is tudok visszamenni az elesztos feher kenyerhez. Mondjuk a Fougasse az fincsi volt; egyszer probald ki! Az is jo, ahogy az etetest elnevezted "turbozasnak"; NAGYON humoros es talalo! Mindenkepp kiprobalom ezt a pizzat hamarosan! Kivancsian varom az uj kovaszos alkotasaidat! Csak bizzal az intuiciodban is (hangold ossze magad a Bozsivel"; ezt azert irom, mert az en tapasztalatom szerint majdnem mindig mas az idotartam a keleszteskor. Plussz en allandoan valtoztatom a liszt es magok osszetetelet; meg ketszer ugyanugy egyik tesztam nem nezett ki. Ezt azert is tettem a melegedo sutobe, mert amikor raneztem, mintha mondta volna..."a sutobe akarok menni" (haha!) igy eltalaltam a sutesi idopontot...Na szia, nem tartlak fel, puszi, Torma :)
Így most átírom. :)
Kár, hogy ilyenkor törölni nem lehet. :)
Hopsz, akadozott a NoSalty elérhet?sége és véletlenül háromszor ment el ugyanaz az üzenet. :)
:)Óhhh... ne viccelj, hát hogy tartanál fel! Hálás köszönet az újabb adag jó tanácsért! Nem hiszed el, de a reggeli turbó után pár órával egyszer csak nézem az üveget, hát Bözsi majdnem meglógott. Úgyhogy már szárad is egy adag. Még nem ajándékoztam bel?le, de tervezem. Gondoltam majd szárítottból, mert az tán könnyebben kezelhet?. :) Ja, és id?közben elkészültek a péksütik, hamarosan fel is töltöm ?ket. 'Asszem Bözsivel egész jól hangolódunk. Sok puszi: Ági
Szia Ági!Én csak most kezdtem el a kovász készítését,jó,hogy nálad ilyen sok kovásszal készült pékárú van,ez a pizza istenien jól néz ki,és a többi is.Már annyi tervem van,hogy miket fogok sütni kovász felhasználásával,csak a kovásznak kell sikerülnie.Köszönjük a recepteket.
Szia Erika! Örömmel olvastam kedves soraidat! :) Bizony, kovászolni nagyon jó dolog; klassz, hogy te is belevágsz! Örülök, hogy találsz nálam kedvedre való recepteket, remélem ízleni fog, amit kipróbálsz! Sok sikert a kovászhoz és a vele való alkotáshoz! Üdv: Ági