Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza ahogy menzi készíti

Pizza ahogy menzi készíti
Pizza ahogy menzi készíti
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a pizzát. Volt egy nyár, amikor dolgoztam is pizzázóban, és ott ellestem minden lépést, szabályt! A tészta alapreceptje egy régi könyvben volt meg, de ott még kelesztett élesztővel volt. Én annyira nem szeretem keleszteni (mindig elrontom), így mindent porélesztővel készítek. Ezzel egyszerűbb, kevesebb a mosogatni való (ami nálam fontos szempont! :) )

Ezt a pizzát hetente többször is el kell készítenem, mert annyira szereti a család. Vannak már rá variációim is, majd azt is feltöltöm ide. Mindegyiknek ez a tészta az alapja!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

  • 5 ek paradicsomszósz (ízlés szerint)
  • oregánó ízlés szerint
  • 15 dkg sajt (ízlés szerint, ki melyiket szereti)
  • 10 dkg sonka (felvágott, zöldség, bármi amit csak szeretnél!)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval, cukorral, porélesztővel és az olajjal összeöntjük.
  2. A vizet kimérjük (vagy szemre, ész nélkül mérjük! :D). Nem kell minden vizet beleönteni, nehogy híg legyen a tészta. Először csak a 3/4-ét, aztán ha szükséges, mehet bele a többi is. Mivel a víz mennyisége a liszttől függ, lehet, hogy valakinek többet kell bele önteni, mint 1,5 dl.
  3. Bedagasztjuk a tésztát, ha kész, hagyjuk megkelni.
  4. A megkelt tésztát elfelezzük, és az egyik felét egy pici olajjal megkent pizzasütő tepsibe tesszük. Kinyújtjuk a tésztát kézzel.
  5. A kinyújtott tésztára felvisszük a paradicsomszószt. (Itt is ízlés szerint, aki szereti sok paradicsommal, az értelemszerűen többet tegyen rá, aki annyira nincs oda érte, bőven elég csak hajszál vékonyan megkenni.)
  6. Rászórjuk az oregánót.
  7. Jöhet az ízlés szerinti feltét. (Fontos szabály! A kolbász, szalámi vagy bármilyen zsírosabb feltét a sajt felé kerüljön, mert a zsír elásztatja a tésztát, minden más a sajt alá kerüljön!)
  8. Rászórjuk a sajtot, a sajtra megint mehet az oregánó (ide már ne sokat, mert nagyon elviszi az ízét).
  9. Jöhetnek a zsíros feltétek, és mehet a sütőbe.
  10. Készre sütjük  Onnan tudjuk, hogy készre sült a pizza, hogy egy sütőlapáttal megemeljük, és megnézzük az alját. Ha barnul, akkor már megsült. Innen már csak az süsse tovább, aki nagyon sülten szereti. Jó étvágyat! :D
  • sütési hőfok: 220°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 895 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 037
elküldve: 5
receptkönyvben: 183
elkészítve: 5/15
Facebookon megjelent: -

szakács

menzi

Mióta szakács: 2012.05.18.
5 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

a legegyszerűbb pizza recept, egyszerű pizzatészta, sonkás pizza

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cheyenne
Cheyenne Wed, 2012-06-27 09:44

Tegnap megsütöttem. A legjobb pizzatészta amit Én valaha megsütöttem :) Köszönöm a receptet :)

468
finomliszt 30 dkg
olívaolaj 1 ek
víz 1.5 dl
1 csipet
cukor 1 csipet
instant élesztő 1 tasak
paradicsomszósz 5 ek
oregánó 0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
sonka 10 dkg