r
Nosalty Logó

Pizza ahogy menzi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza ahogy menzi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1870 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 244 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 468 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1034 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 1870 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval, cukorral, porélesztővelés az olajjal összeöntjük.
  2. A vizet kimérjük (vagy szemre, ész nélkül mérjük! :D). Nem kell minden vizet beleönteni, nehogy híg legyen a tészta. Először csak a 3/4-ét, aztán ha szükséges, mehet bele a többi is. Mivel a víz mennyisége a liszttől függ, lehet, hogy valakinek többet kell bele önteni, mint 1,5 dl.
  3. Bedagasztjuk a tésztát, ha kész, hagyjuk megkelni.
  4. A megkelt tésztát elfelezzük, és az egyik felét egy pici olajjal megkent pizzasütő tepsibe tesszük. Kinyújtjuk a tésztát kézzel.
  5. A kinyújtott tésztára felvisszük a paradicsomszószt. (Itt is ízlés szerint, aki szereti sok paradicsommal, az értelemszerűen többet tegyen rá, aki annyira nincs oda érte, bőven elég csak hajszál vékonyan megkenni.)
  6. Rászórjuk az oregánót.
  7. Jöhet az ízlés szerinti feltét. (Fontos szabály! A kolbász, szalámi vagy bármilyen zsírosabb feltét a sajt felé kerüljön, mert a zsír elásztatja a tésztát, minden más a sajt alá kerüljön!)
  8. Rászórjuk a sajtot, a sajtra megint mehet az oregánó (ide már ne sokat, mert nagyon elviszi az ízét).
  9. Jöhetnek a zsíros feltétek, és mehet a sütőbe.
  10. Készre sütjük Onnan tudjuk, hogy készre sült a pizza, hogy egy sütőlapáttal megemeljük, és megnézzük az alját. Ha barnul, akkor már megsült. Innen már csak az süsse tovább, aki nagyon sülten szereti. Jó étvágyat! :D
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 895 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23398
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem a pizzát. Volt egy nyár, amikor dolgoztam is pizzázóban, és ott ellestem minden lépést, szabályt! A tészta alapreceptje egy régi könyvben volt meg, de ott még kelesztett élesztővel volt. Én annyira nem szeretem keleszteni (mindig elrontom), így mindent porélesztővel készítek. Ezzel egyszerűbb, kevesebb a mosogatni való (ami nálam fontos szempont! :) ) Ezt a pizzát hetente többször is el kell készítenem, mert annyira szereti a család. Vannak már rá variációim is, majd azt is feltöltöm ide. Mindegyiknek ez a tészta az alapja!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?