Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Oliver pizzatésztája 2.

Jamie Oliver pizzatésztája 2.
Jamie Oliver pizzatésztája 2.
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elhatároztam, hogy én is megkeresem a tökéletes pizzatészta receptjét, és legnagyobb megdöbbenésemre elsőre meglett. Az eredeti recepthez képest az arányokon egy kicsit változtattam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos vízben feloldjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük.
  3. 5 perc után hozzáadjuk az élesztős vizet a lisztes keverékhez, és 5 percig dagasztjuk.
  4. Ha ez kész, 20 percig hagyjuk kelni.
  5. Ebből a mennyiségből nekem 4 tepsire való jön ki, így hát 4 egyenlő részre osztjuk, és 3-4 mm-esre nyújtjuk.
  6. Ízlés szerint telepakoljuk feltéttel, és 12 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×25 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 61 716
elküldve: 16
receptkönyvben: 377
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: 2

szakács

Anikó89

Mióta szakács: 2014.09.07.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta, pizza alaptészta, pizzatészta Jamie Oliver konyhájából

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-10-27 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

szakácsféle
szakácsféle Sat, 2014-11-22 01:23

Ha tennétek bele mondjuk olajat is nem kéne olajozni a tepsit.
Meg hát amúgy a pizzatésztát álltalában a legmagasabb hőfokon kéne sütni ez nem piskóta .
keleszteni egy napot.stb.a pizzatészta egy sima egyszerű kenyértészta csak max az alapanyagok mások.

Anikó89
Anikó89 / Anikó89 Wed, 2014-09-17 15:07

Én is hasonlóképp éreztem elöször a búzadara láttán....
Nagyon örülök hogy ízlett!

kondormelinda
kondormelinda Mon, 2014-09-15 19:22

A búzadaravál kapcsolatosan egy kicsit aggódtam hogy mi fog kisülni belőle - De nagyon finom lett!!!
Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsi (beépített sütőhöz való tepsik) jön ki.
Az egyik tepsit vajaztam liszteztem- így "ropogós" tészta lett belőle.
A másik tepsit már olajjal kentem ki- és ez a tuti tipp... olyan puha lett a tésztája... Mennyei!
Köszönöm a receptet! Máskor is így készítem! :)

550
finomliszt 400 g
búzadara 200 g
1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 350 ml
instant élesztő 1 tasak (7 gr)