Pizza Otthon :) - Pizza 16.
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
63g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g élesztő2 kcal
A paradicsomos szószhoz
A tejfölös szószhoz
A margherita feltéthez
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A sonkás feltéthez
-
25g mozzarella75 kcal
-
38g sonka52 kcal
A magyaros feltéthez
-
25g mozzarella75 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
11g pepperoni2 kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
8g élesztő8 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tejfölös szószhoz
A margherita feltéthez
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A sonkás feltéthez
-
100g mozzarella299 kcal
-
150g sonka207 kcal
A magyaros feltéthez
-
100g mozzarella299 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
45g pepperoni10 kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
22.5g finomliszt82 kcal
-
14g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
A paradicsomos szószhoz
-
11.2g sűrített paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A tejfölös szószhoz
A margherita feltéthez
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A sonkás feltéthez
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
8.4g sonka12 kcal
A magyaros feltéthez
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
8.4g kolbász38 kcal
-
2.5g pepperoni1 kcal
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3091.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 2045 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 210.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 632 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 15025 micro
-
Lut-zea 50 micro
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.1 g
Zsír
-
Összesen 182.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12366.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1834 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 271 mg
-
Foszfor 1845 mg
-
Nátrium 8179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 841.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 704 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 2528 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 60101 micro
-
Lut-zea 202 micro
- 12% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3375 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
2.5 dl víz
-
1 teáskanál só
-
2 ek olívaolaj
-
8 g élesztő
A paradicsomos szószhoz
-
200 g sűrített paradicsom
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 szál oregánó
A tejfölös szószhoz
A margherita feltéthez
-
10 dkg mozzarella
-
1 db paradicsom
-
4 levél bazsalikom
A sonkás feltéthez
-
10 dkg mozzarella
-
15 dkg sonka
A magyaros feltéthez
-
10 dkg mozzarella
-
15 dkg kolbász
-
3 db pepperoni
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk.
- Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk
- Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáadjuk az olívaolajat, a maradék vizet és a sót.
- Kézzel vagy villával elkezdjük óvatosan összedolgozni, körkörös mozdulatokkal úgy, hogy szükség szerint a hozzáveszünk a lisztből, amennyit a folyadék felvesz. Ha valaki nem érez késztetést így összeállítani a tésztát, egy hagyományos keverőtálban is megteheti, de akkor nem lesz lisztes minden.
- Ha kell pótoljuk vagy a lisztet, vagy a folyadékot. Addig gyúrjuk míg sima, rugalmas tésztát kapunk, amely se nem túl lágy, sem nem túl kemény!
- Két egyenlő részre szedjük, és cipót formálunk belőle. A 32 cm-es sütőlaphoz egy cipó kb. 35 dkg legyen!
- A cipókat 1 órára kelni hagyjuk!
- Az egyszerűség kedvéért vagy kenyérsütő gépbe, vagy dagasztó gépbe is elkészíthetjük a tésztát, így időt és fáradtságot takarítunk meg :)
- Míg a cipók kelnek, elkészítjük a paradicsomos pizzaszószt. A hozzávalókat fazékba rakva, 15-20 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.
- A tejfölös alapot csak össze kell keverni, az apróra vágott fokhagymát bele keverjük egy pohár 1,5 dl tejfölbe. Ez kb. 1 pizza alapja.
- Lereszeljük a sajtot, felszeleteljük a kolbászt, a sonkát, a paradicsomot, a paprikát.
- 1 óra kelés után, kézzel kinyújtjuk a cipót.
- Nyújtófával, sütő tepsi formára (kerekre) vagy,
- A cipót a közepétől az ujjainkkal kicsit megformázzuk (kerekre), majd a tenyerünkkel elkezdjük széthúzni úgy, hogy közben forgatjuk a tésztát. Ha nincs meg a kívánt méret, akkor egy egyszerű trükkel lehet segíteni ezen. A tészta felét / háromnegyedét lelógatjuk a pultról, és úgy folyatjuk a nyújtását, vigyázzunk le ne szakadjon a logó fele a tésztának.
- Kiolajozott formába rakjuk, megkenjünk a kívánt szósszal, majd rátesszük a kívánt feltétet. Figyeljünk, hogy mindig a sajt kerüljön alulra.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 742
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 360
- Össznézettség: 311444
- Feltöltés dátuma: 2011. február 22.
Ajánló
Egy két apróság az elkészítéshez: Mindig friss összetevőkkel dolgozzunk. Friss bazsalikom Normál élesztő Magas sikér tartalmú liszt, legalább BL-80 A sajt mozzarella! Olívaolaj! Használjunk Pizza-sütőlapot! (32-cm) A sütőt a lehető legforróbb hőfokra melegítsük elő, amit be lehet kapcsolni, kapcsoljunk be rajta. Az én sütőm légkeverés, 250 fok, alsó-felső sütésmódban üzemel. A feltétekkel óvatosan bánjunk, nem szabad sokat tenni semmiből.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Pizza! Úgy ennék egy jó kis Pizzát! Jómagam, több éve készítek otthon „Olasz Pizzát”, és többen ácsingóztak a receptért. A tészta nem tartalmaz semmi különlegeset, nincsenek apró betűs részek, egyszerűen liszt, víz, olívaolaj, só és egy csipet élesztő. Persze itt jön a képbe, hogy ahány ember annyi ízlés. Az olaszok a tésztát vékonyra nyújtják, hogy a harmónia élvezhető legyen. Amit a receptben felsorolok csak támpontok, ettől kezdve már az elkészítőn múlik, hogy milyen irányt vesz a kis tésztagombóc elkészítése. Egy próbát megér, csalódni senki nem fog benne, ezt garantálom. :)