r
Nosalty Logó

Pizza Otthon :) - Pizza 16.

Csabam
Pizza Otthon :) - Pizza 16.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A tejfölös szószhoz

A margherita feltéthez

A sonkás feltéthez

A magyaros feltéthez

972
Kalória
46g
Fehérje
91.6g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
210.3g
Víz
81.4g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A tejfölös szószhoz

A margherita feltéthez

A sonkás feltéthez

A magyaros feltéthez

Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A tejfölös szószhoz

A margherita feltéthez

A sonkás feltéthez

A magyaros feltéthez

Összesen 3884 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A paradicsomos szószhoz

A tejfölös szószhoz

A margherita feltéthez

A sonkás feltéthez

A magyaros feltéthez

Összesen 219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3091.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    2045 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15025 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12366.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1834 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    8179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    2528 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    60101 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 3884 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3375 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet kiöntjük a gyúró felületre, a közepébe mélyedést vájunk.
  2. Egy kevés langyos vizet öntünk bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk
  3. Miután az élesztő kicsit felfutott, hozzáadjuk az olívaolajat, a maradék vizet és a sót.
  4. Kézzel vagy villával elkezdjük óvatosan összedolgozni, körkörös mozdulatokkal úgy, hogy szükség szerint a hozzáveszünk a lisztből, amennyit a folyadék felvesz. Ha valaki nem érez késztetést így összeállítani a tésztát, egy hagyományos keverőtálban is megteheti, de akkor nem lesz lisztes minden.
  5. Ha kell pótoljuk vagy a lisztet, vagy a folyadékot. Addig gyúrjuk míg sima, rugalmas tésztát kapunk, amely se nem túl lágy, sem nem túl kemény!
  6. Két egyenlő részre szedjük, és cipót formálunk belőle. A 32 cm-es sütőlaphoz egy cipó kb. 35 dkg legyen!
  7. A cipókat 1 órára kelni hagyjuk!
  8. Az egyszerűség kedvéért vagy kenyérsütő gépbe, vagy dagasztó gépbe is elkészíthetjük a tésztát, így időt és fáradtságot takarítunk meg :)
  9. Míg a cipók kelnek, elkészítjük a paradicsomos pizzaszószt. A hozzávalókat fazékba rakva, 15-20 percig főzzük, és hagyjuk kihűlni.
  10. A tejfölös alapot csak össze kell keverni, az apróra vágott fokhagymát bele keverjük egy pohár 1,5 dl tejfölbe. Ez kb. 1 pizza alapja.
  11. Lereszeljük a sajtot, felszeleteljük a kolbászt, a sonkát, a paradicsomot, a paprikát.
  12. 1 óra kelés után, kézzel kinyújtjuk a cipót.
  13. Nyújtófával, sütő tepsi formára (kerekre) vagy,
  14. A cipót a közepétől az ujjainkkal kicsit megformázzuk (kerekre), majd a tenyerünkkel elkezdjük széthúzni úgy, hogy közben forgatjuk a tésztát. Ha nincs meg a kívánt méret, akkor egy egyszerű trükkel lehet segíteni ezen. A tészta felét / háromnegyedét lelógatjuk a pultról, és úgy folyatjuk a nyújtását, vigyázzunk le ne szakadjon a logó fele a tésztának.
  15. Kiolajozott formába rakjuk, megkenjünk a kívánt szósszal, majd rátesszük a kívánt feltétet. Figyeljünk, hogy mindig a sajt kerüljön alulra.
  16. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  17. Még melegen felszeleteljük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32

Pizza! Úgy ennék egy jó kis Pizzát!  Jómagam, több éve készítek otthon „Olasz Pizzát”, és többen ácsingóztak a receptért. A tészta nem tartalmaz semmi különlegeset, nincsenek apró betűs részek, egyszerűen liszt, víz, olívaolaj, só és egy csipet élesztő. Persze itt jön a képbe, hogy ahány ember annyi ízlés. Az olaszok a tésztát vékonyra nyújtják, hogy a harmónia élvezhető legyen. Amit a receptben felsorolok csak támpontok, ettől kezdve már az elkészítőn múlik, hogy milyen irányt vesz a kis tésztagombóc elkészítése. Egy próbát megér, csalódni senki nem fog benne, ezt garantálom. :)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek