Nosalty Logó

A legegyszerűbb olasz pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
A legegyszerűbb olasz pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 485 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1937 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 485 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4473.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1937 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a cukorral összekeverve 1 percre a mikróba tesszük, így pontosan azt a hőmérsékletet kapjuk, amit az élesztő szeret. Belemorzsoljuk az élesztőt (instant esetén ugyanennyi kell bele), majd 10 percet várunk, és addig nem nyúlunk hozzá, amíg teljesen fel nem futott.
  2. A lisztet, olívaolajat és a sót tálba tesszük, majd alaposan összegyúrjuk az élesztős vízzel. Letakarva legalább egy órán keresztül kelesztjük. Ennyi idő bőven elég neki, de napokig eláll, amitől csak javul a minősége.
  3. Mielőtt nekiállunk, előmelegítjük a sütőt a legmagasabb fokozatra. Négy részre osztjuk a tésztát, és a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, a széle lehet kicsit vastagabb, de akkor nem biztos, hogy négy pizza kijön belőle. Itt még meg lehet locsolni egy leheletnyi olívaolajjal, de csak olívaimádóknak, mert ettől már csöpögni fog. Ízlés szerint mehet rá a feltét, de ne túl gazdagon, mert a vékony tészta nem fogja elbírni.
  4. Mivel otthon keveseknek van kemencéje, el kell érnünk, hogy az otthoni sütőnk imitálja azt. A jó pizza lényege az, hogy minél forróbb kemencében minél rövidebb idő alatt süljön készre. Alul-sütéses funkciót használunk (csak alulról süssük!), és a legalsó polcon sütjük meg a tésztánkat pontosan 10 percen keresztül.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 10147
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 16.

Ajánló

A hagyományos olasz pizzára paradicsomszósz, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, parmezán, sonka és mozzarella kerül.

Receptkategóriák

Fonott Kalács 77 recept

Pizza téren iszonyatosan sznob vagyok, és amit a magyarok pizza néven készítenek, annak köze nincs az igazi, olasz pizzához. Nem mondom, hogy az nem finom, csak épp nem az, aminek hívják. Az igazi pizza vékony tésztájú, ropogós szélű, kevés, de annál jobb minőségű feltéttel. Sok receptet kipróbáltam már, de ez lett eddig a legegyszerűbb és leghűségesebb az igazi olasz tésztához. Ez egy nagyon primitív recept, nem igényel sok munkát és sok időt, a hozzávalók bármelyik magyar háziasszony konyhájában megtalálhatók, így ha pizzázni támad kedvünk, bármikor elkészíthetjük boltba szaladgálás nélkül. Ebből a receptből 4 db 32 centis pizza jön ki. Hagyományosan négy szeletre kell vágni, és félbehajtva kézzel fogyasztani.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek