r
Nosalty Logó

Nápolyi 24 órás pizzatészta

Hegedűs Bence
Nápolyi 24 órás pizzatészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

608
Kalória
17.3g
Fehérje
127.3g
Szénhidrátok
1.6g
Zsír
128.6g
Víz
-
Koleszterin
4.6g
Rost
450mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    128.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13541.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    11675 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    771.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 3644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. Poolish elkészítése(előtészta):
  2. Egy nagyobb méretű tálba beleteszünk 300 g pizzalisztet, majd 300 ml vizet, illetve 3 g Budafoki Friss élesztőt. Majd jól csomómentesre keverjük. Egy folyós állagú előtésztát fogunk kapni. Ezt légmentesen letakarva hagyjuk pihenni 10-12 órát szobahőmérsékleten.
  3. Tészta bedagasztása:
  4. A kész Poolishoz öntünk 700 g pizzalisztet és 350 ml hideg vizet, 1 g élesztőt, 30 g sót. Ezt dagasztógéppel kidagasztjuk 10-15 perc alatt. Dagasztás után pihentetjük a dagasztógépben egy 10 percet, majd újra dagasszuk 1-2 percet. A tésztát tegyük ki egy olívaolajos felületre, majd kezdjük el kihúzni az asztalon minél nagyobbra. Az sem baj ha kiszakad.
  5. Kinyújtás után hajtogassuk vissza, majd egy nagy gombócot formáljunk belőle a tetejét kenjük le olívaolajjal és letakarva várjunk 20 percet. Újra kihúzkodjuk a tésztát az olajozott felületen majd megint egy gombócot formálunk felőle és lekenjük 20 percet pihentetjük, majd ezt még egyszer megismételjük. 20 perc pihentetés után egyenlő részekre osztjuk és gombócokat formálva egy olajjal kikent tálba tesszük őket.
  6. A tálakat lefedjük légmentesen és hűtőbe tesszük legalább 10 órára. Sütés előtt 2 órával kivesszük a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten felmelegedni.
  7. Sütés:
  8. A sütőt a legmagasabb hőfokra hevítjük felső sütésen. Az edényt fejjel lefelé fordítjuk egy bőségesen lisztezett területen. A pizzatészta leválik a tálról magától ezt követve elkezdjük belülről kifelé nyomkodni a levegőbuborékokat vigyázva, hogy egy szép peremes szélt kapjunk, majd elkezdjük kézzel nyújtani szinte átlátszóra vigyázva, hogy nehogy kiszakadjon a tészta. Majd ízlés szerint rátesszük a feltéteket vigyázva, hogy a szélét szabadon hagyjuk, majd betesszük a sütőbe. Lehetőleg pizzakövet használjunk, de ha nincs, meg lehet oldani anélkül is. Nagyjából 3-4 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Sütés hőfoka: 350 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Én már több hónapja próbálgatom ezt a receptet, nekem így sikerült a legjobban. Poolis használatával 65% Hidro

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...