Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzalap, paradicsomszósz 4. - olaszos

Pizzalap, paradicsomszósz 4. - olaszos
Pizzalap, paradicsomszósz 4. - olaszos
28 perc / előkészület: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a családban szokás összeülni házi készítésű pizzára. Amióta így készítem, ez lett a kedvenc. Azoknak ajánlom, akik szeretik az eredeti, vékonylapú pizzákat!

hozzávalók / 5 adag

A tésztához (5 db 28 cm-es pizzához)

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

ajánlat

Egy jó sör elmegy mellé :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél kocka élesztőt feloldjuk a 250 ml vízben.
  2. A lisztbe keverjük az olajat, a cukrot, a sót, az élesztős vizet. Addig gyúrjuk, míg jól összeáll.
  3. Amikor jól dagasztható, 5 percig dagasztjuk. Egy órát hagyjuk pihenni (nem fog sokat nőni!). Ebből a masszából nekem 5 darab 28 cm átmérőjű pizzám lesz. Jó vékonyra kell nyújtani! (lásd a képen)
  4. A lapot jó bekenni egy fűszeres paradicsomszósszal: Egy tálban összefőzzük a sűrített paradicsomot, a ketchupot, a felszeletelt paradicsomot és a fűszereket. Bekenjük a kinyújtott pizzatésztát.
  5. Erre már jöhet ízlés szerint a töltelék. (Nálunk általában hagyma, paprikakarikák, sonka- vagy kolbászszeletek, gomba, olívabogyók és a sajt.)
  6. Előmelegített lerben sütjük (Nekem van pizza-programom, amelyik alulsütős és légkeveréses).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 879
elküldve: 5
receptkönyvben: 223
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

tüci

Mióta szakács: 2011.03.03.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza, pizzatészta olaszos paradicsomszósszal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.suzy
b.suzy Sun, 2013-06-23 12:58

Nos , nekem most sül az első adagom . Én kicsit nagyobb adaggal dolgoztam, arányosan modosítottam a hozzávalokat és csak jót tudok idáig mondani róla, nagyon könnyű volt vele dolgozni, viszont elősütöm a tésztát, mert jó szaftosan szeretjük és nem akaom eláztatni. A végeredményt is megírom. Fontosnak tartom a hozzászólásokat, mert én sokszor ez alapján állok neki a dolgoknak, ezzel csak segítjük egymást. :-)

DragAndi
DragAndi / DragAndi Sat, 2013-03-16 10:04

Eddig ez lett a legjobb pizzatésztám, köszönöm a receptet! :) Természetesen elmentettem. :)

Edit_1991
Edit_1991 Tue, 2012-05-08 21:36

Szia! Lehet egy kicsit butácska kérdés de mi van ha nem olíva olajat teszek a tésztába hanem sima napraforgót?? Nem sűrűn tartunk itthon olíva olajat,(főleg kezdő/ kísérleti fázisban lévő kukta ként) és érdeklődnék h napraforgó olajjal mennyiben változna a tészta?

tucike
tüci / tucike Thu, 2012-05-10 13:56

állagban szerintem semmit. az oliva olaj előnye az hogy egy icipici ízt ad neki és ugye hogy egészségesebb. de szerintem nyugodtan kipróbálhatod napraforgóval.

921
finomliszt 500 g
élesztő 2.5 dkg
víz 250 ml
olívaolaj 5 ek
2 teáskanál
cukor 1 csipet
konzerv paradicsom 140 g
ketchup 1 ek
paradicsom 1 nagy db
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
fehér hagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
gépsonka 15 dkg
kolbász 15 dkg
gomba 15 dkg
olajbogyó 15 dkg
sajt 30 dkg