r
Nosalty Logó

Pizzalap, paradicsomszósz 4. - olaszos

tüci
Pizzalap, paradicsomszósz 4. - olaszos
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (5 db 28 cm-es pizzához)

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

917
Kalória
40.1g
Fehérje
91.6g
Szénhidrát
43g
Zsír
304.9g
Víz
73.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (5 db 28 cm-es pizzához)

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

Összesen 917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (5 db 28 cm-es pizzához)

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

Összesen 4590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához (5 db 28 cm-es pizzához)

A paradicsomszószhoz

A töltelékhez

Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3343.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    2354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1548 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    2057 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16717.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    2307 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    11772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    257 micro
  • β-karotin
    7738 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    10284 micro
  • Lut-zea
    1418 micro
Összesen 4590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    380 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A tésztához (5 db 28 cm-es pizzához)

  1. A fél kocka élesztőt feloldjuk a 250 ml vízben.
  2. A lisztbe keverjük az olajat, a cukrot, a sót, az élesztős vizet. Addig gyúrjuk, míg jól összeáll.
  3. Amikor jól dagasztható, 5 percig dagasztjuk. Egy órát hagyjuk pihenni (nem fog sokat nőni!). Ebből a masszából nekem 5 darab 28 cm átmérőjű pizzám lesz. Jó vékonyra kell nyújtani! (lásd a képen)
  4. A lapot jó bekenni egy fűszeres paradicsomszósszal: Egy tálban összefőzzük a sűrített paradicsomot, a ketchupot, a felszeletelt paradicsomot és a fűszereket. Bekenjük a kinyújtott pizzatésztát.
  5. Erre már jöhet ízlés szerint a töltelék. (Nálunk általában hagyma, paprikakarikák, sonka- vagy kolbászszeletek, gomba, olívabogyók és a sajt.)
  6. Előmelegített lerben sütjük (Nekem van pizza-programom, amelyik alulsütős és légkeveréses).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28

Nálunk a családban szokás összeülni házi készítésű pizzára. Amióta így készítem, ez lett a kedvenc. Azoknak ajánlom, akik szeretik az eredeti, vékonylapú pizzákat!

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek