Nosalty Logó

Gluténmentes pizza csak rizslisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gluténmentes pizza csak rizslisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 955 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3815 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 281 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 955 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9414.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    5524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3815 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2115 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt másfél deci tejjel és a cukorral felfuttatjuk.
  2. Összegyúrjuk az alapanyagokat, a felfuttatott élesztőt, és addig gyúrjuk, míg nyúlós nem lesz.:)
  3. Ha kicsit folyós, lesz nem kell megijedni, hozzáadunk még egy kis rizslisztet.
  4. Ajánlott a kivajazott tepsi, de sütőpapíron is tökéletes lesz.
  5. A paradicsomszósszal megöntözzük a tésztát, rápakoljuk a feltétet, és mehet a sütőbe. (Én a sajt színe alapján állapítom meg, mikor van kész.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 342
  • Össznézettség: 117149
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki drágának találja a GM lisztet, és szeretne egy finomat enni. Vagy csak szeretne egy finomat enni.:)) Jó sütögetést!:P

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy barátnőmnek a születésnapi buliján voltam, ahol pizza party volt, és a barátnőm szülei külön úgy csinálták a tortát, hogy rizslisztes piskóta legyen benne, és akkor már, ha van rizsliszt, miért maradjak ki a pizza buliból, az apukája megpróbálta, és ISTENI lett. Imádom.:) És nem kell hozzá méregdrága GM liszt sem.:P

Hozzászólások

nyihaj

Hú, tuti kipróbálom! Én kukoricaliszttel szoktam a kenyérlisztet keverni és úgy sütöm a pizzát, de ez még pénztárcabarátabb megoldás! Köszönöm a tippet, ha sorra kerül mindenképp referálok róla. Üdv, Hajni

Dobosné Balogh Hajnalka

Én ma megcsinálom vacsira,biztos finom lehet!Süteményt szoktál csinálni rizslisztb?l?Nem tudom,hogy a mézes krémest be vállaljam e.

Törölt felhasználó

Szia. Remélem jól sikerült ebédre. :) ?m igen sütit is rizslisztb?l szoktam, szinte csak abból. :) Mézes krémest még soha nem csináltam,de eddig minden süti bevált sima recept arányok alapján. Pl karácsonykor a mézeskalácsot is úgy sütöttem. És megint úgy fogom. Az elején kicsit megijedek néha, hogy nem áll össze,de aztán mindig sikerül. :) Pl a piskótát simán 4 tojás 4 ek rizsliszt 4 ek cukor arányban sütöm, könnyebb is mint a sima lisztes. Persze lehet kevesebb cukorral is, mióta oda kell figyelnem a kilókra, én is kevesebbel csinálom. :) Remélem tudtam segíteni. Próbáld meg kis adagban fél adag, ilyesmi és akkor ha rossz kevés megy kárba. Bár nálunk még a szétes?s is elfogy :P

Dobosné Balogh Hajnalka

köszönöm a gyors válaszod,így bátrabban merek majd sütkérezni a rizsliszttel.A pizza nagyon fincsi lett,nagy sikert aratott!

Törölt felhasználó

Szia! Hogy sikerül neked ebb?l a mennyiségb?l bármit is alkotni? Én hozzáadtam a 75dkg liszthez a 2,5 dl éleszt?s tejet, plusz az olajat, de az úgy elt?nt, ahogy csak lehet... Én adtam hozzá tojást is, így már legalább összeállt, de olyan száraz, hogy azzal ölni lehet szerintem. Bocsi!

Törölt felhasználó

Semmi gond. A negatív vélemény is vélemény. Én egy hete készítettem el utoljára, ezúttal több tejet tettem bele, más típusú rizsliszt volt itthon és egyáltalán nem volt száraz... igaz én evés el?tt melegítem,nem szeretem a hideg pizzát, de nem volt vele ilyen probléma. Persze megesik,hogy nem sikerül a dolog, nekem is volt már, hogy más receptje nem vált be. :)

nyihaj

Szia Hajnal! Sütöttem már én is ezt a receptet, többet nem teszem. Nem lett jó a tészta, kemény lett... de gondolhattam volna. Rizslisztb?l kemény, ropogós sajtszálat szoktam sütni, annak tudom az állagát, nem tudom miért gondoltam, h. ez pizzának is megfelel. De a próbáinkból tanulunk :) Én maradok a saját bevált receptemnél :) A témába csak azért szóltam bele, mert nekem se jött össze. És szintén oh.-i vagyok, bár már nem ott lakom :) Üdv, Hajni

Törölt felhasználó

Isteni recept, köszönöm szépen, többször megsütöttem :) (bár nekem több tej kellett, hogy összeálljon)

Törölt felhasználó

Kedves Beus96! Csak azért regisztráltam az oldalra, hogy véleményezzem a receptet.Egy recept vagy jó, vagy nem szerintem.A nem az lehet a hiánnyoságok miatt is.Mert hogy, én mindent úgy csináltam ahogy ide van írva, mégse lett bel?le semmi!!!Lehet az adatok hiányosak, pl milyen rízsliszt, hány százalékos tej vagy nem tudom, de valamiért köszön?viszonyban sincs a tiéddel.Vagy ha esetleg megírnád milyen rízslisztet használsz! Köszi Üdv:Dravee

pjudit0228

Mi a rizsliszt márkája?

bettuszka6

Na, most el?ször is rólam azt kell tudni, hogy konyhai analfabéta vagyok, mégis mostanság elkezdtem foglalkozni a témával, hogy tudjak magamnak valami ehet?t készíteni. El?ször sütöttem egyedül pizzát, mivel laktózintoleranciám van és a búzalisztre is kissé érzékeny vagyok, így örültem, hogy rátaláltam erre a receptre. Ma ki is próbáltam, bio rizsliszttel, de mivel nem volt elég, így zabliszttel kevertem, és tejet is laktózmenteset használtam hozzá illetve laktózmentes sajt került rá. Nagyon hamar megsült, jó illata van, viszont nem tudom mit rontottam el, nekem a tésztája túlságosan omlós, kissé szétesik, bár meg lehet enni, mert finom. Esetleg, valami ötlet, hogy mit rontottam el, vagy miért esik szét? Egy biztos, mindenképpen meg fogom sütni legközelebb is. :)

Törölt felhasználó

Hali! Nekem soknak t?nt a 75 dkg liszt, 45-öt raktam bele, plusz két részletben sütöttem, és mivel az els? kicsit fojtós volt, a másodikba már raktam pár kanál tejfölt. Nagyon jó lett t?le, majdnem teljesen olyan, mint a sima pizza (amennyire emlékszem :D)

Törölt felhasználó

Egy gondom van a recepttel, hogy a tej nem gluten mentes! üdv. Sajnos a sajt sem jó. A gluten érzékeny nem ehet tejet tejterméket sem!

Törölt felhasználó

Van akinél így van, van, akinek nem gond a tejtermék. A gyerekeimnek mind gond a normál liszt, de nem mindnek van baja a tejt?l. Ha nem jó a tej, lehet növényi tejekkel helyettesíteni, pl. zabtejjel, mandulatejjel, kókusztejjel. Ha nem kell s?rüsödni az ételnek, akkor rizstejjel is. Sajt helyett tofu (bár nálunk a szójatermékek megint csak nem jók), vagy sajtmentes pesto is mehet a pizza tetejére. Ha végképp nem tetszik a recept, meg lehet keresni a karfiol alapú pizzát...

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek