r
Nosalty Logó

Pizza 22.

NS
Pizza 22.
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

986
Kalória
40.4g
Fehérje
121.5g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
279g
Víz
46.1g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
13.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Összesen 3942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    8431 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7072.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    3712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2410 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    33724 micro
  • Lut-zea
    2192 micro
Összesen 3942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1495 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el.
  2. A tejet kissé meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, akkor hozzáöntjük a kimért liszthez, amibe már a sót is belekevertük.
  4. Összekeverjük és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát.
  5. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formálunk belőle, lelisztezzük a tetejét és konyharuhával lefedve, meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.
  6. A pizzaszószt elkészítjük a leírás alapján.
  7. A párizsit felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, a csemegekukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot és a paprikát felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük.
  8. Ha a tésztánk megkelt, olajozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, megkenjük a szósszal, rátesszük a feltéteket, majd még egy kevés oregánóval megszórjuk és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  9. Onnan tudjuk, hogy megsült a tészta, hogy körben elválik a tepsitől, illetve szép aranyszínűre sül rajta a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Próba szerencse alapon készítettem életem első pizzáját, de elég jól sikerült. :)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek