r
Nosalty Logó

Pizza 22.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizza 22.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Összesen 3942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1768.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    8431 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7072.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1528 mg
  • Nátrium
    3712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    2410 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    33724 micro
  • Lut-zea
    2192 micro
Összesen 3942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1495 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el.
  2. A tejet kissé meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, akkor hozzáöntjük a kimért liszthez, amibe már a sót is belekevertük.
  4. Összekeverjük és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát.
  5. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formálunk belőle, lelisztezzük a tetejét és konyharuhával lefedve, meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.
  6. A pizzaszószt elkészítjük a leírás alapján.
  7. A párizsit felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, a csemegekukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot és a paprikát felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük.
  8. Ha a tésztánk megkelt, olajozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, megkenjük a szósszal, rátesszük a feltéteket, majd még egy kevés oregánóval megszórjuk és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  9. Onnan tudjuk, hogy megsült a tészta, hogy körben elválik a tepsitől, illetve szép aranyszínűre sül rajta a sajt.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15013
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

Egy pohár finom vörösborral szerintem akár egy kellemes, már majdnem romantikus vacsoraként is megállja a helyét. :) Legalábbis mi, a párommal nagyon jót tudunk mellette beszélgetni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Próba szerencse alapon készítettem életem első pizzáját, de elég jól sikerült. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek