Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 22.

Pizza 22.
Pizza 22.
65 perc / előkészület: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próba szerencse alapon készítettem életem első pizzáját, de elég jól sikerült. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

A házi készítésű pizzaszószhoz

ajánlat

Egy pohár finom vörösborral szerintem akár egy kellemes, már majdnem romantikus vacsoraként is megállja a helyét. :) Legalábbis mi, a párommal nagyon jót tudunk mellette beszélgetni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el.
  2. A tejet kissé meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Ha felfutott, akkor hozzáöntjük a kimért liszthez, amibe már a sót is belekevertük.
  4. Összekeverjük és addig adagoljuk hozzá a langyos vizet, amíg jól el nem tudjuk dolgozni a tésztát.
  5. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formálunk belőle, lelisztezzük a tetejét és konyharuhával lefedve, meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. 
  6. A pizzaszószt elkészítjük a leírás alapján.
  7. A párizsit felcsíkozzuk, a hagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, a csemegekukoricát lecsepegtetjük, a paradicsomot és a paprikát felkarikázzuk, a sajtokat lereszeljük.
  8. Ha a tésztánk megkelt, olajozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, megkenjük a szósszal, rátesszük a feltéteket, majd még egy kevés oregánóval megszórjuk és már mehet is az előmelegített sütőbe.
  9. Onnan tudjuk, hogy megsült a tészta, hogy körben elválik a tepsitől, illetve szép aranyszínűre sül rajta a sajt.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 844
elküldve: 3
receptkönyvben: 154
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizza ahogy mi szeretjük, hagymás-párizsis-kukoricás-füstölt sajtos pizza, magyaros pizza

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niki371
Niki. / niki371 Tue, 2011-08-23 23:01

Hmm... érdekesek az emberek... Jó a recept! Ehhez kétség nem fér!
Bízom benne, hogy akkor egyik újabb pizza recept ellenes sem akar feltenni pörkölt recepteket mert abból is millió van már, vagy leves variációkat amihez húsleves kockákat hajigálnak... vagy akármilyen piskóta receptet mert már abból is kur..ul elég volt... :D
A recepted jó, finom a tészta és a fagyasztást is jól tűrte! Én köszönöm Neked!

Kathy0529
Kathy0529 / Kathy0529 Sat, 2011-08-13 13:53

Kedves Renáta!
Nagyon örülök, hogy ízlett mindenkinek, így azt kívánom neked, hogy sokszor kelljen ismételned! :)
Minden jót! Kata

Kathy0529
Kathy0529 / Kathy0529 Sun, 2011-07-03 16:11

Csak most olvastam a kommentet, de remélem, jól sikerült és kellemesen eltelített mindenkit. :)

Kathy0529
Kathy0529 / Kathy0529 Tue, 2011-06-28 11:02

Okéééé... Úgy gondolom, nincs értelme szívni senkinek sem a fogát azért, mert valaki feltöltött valamit, amiről úgy gondolta, hogy esetleg mások örülni fognak neki, de sajnos kiderült, hogy mégsem. Úgy gondoltam, erre az oldalra mindenki azt tölt fel, amit szeretne és a moderátorok szíve joga eldönteni, hogy bekerül-e a nagy NoSalty szakácskönyvbe, vagy sem.
Nem tudom, érezzük-e, hogy a nagy büdös semmiről beszélgetünk. Van egy javaslatom mindenki számára! Ez pedig a következő: akit érdekelnek a pizzák és különböző feltéteik, azoknak azt ajánlom, bátran kattintson akár a százötvenedik pizzareceptre is, akit pedig már idegesít ez a téma, kerülje el ezeket a recepteket. Úgy gondolom, ennél logikusabb módon nem lehet körbejárni a probléma forrását.
Sajnálom, ha ezekkel a mondatokkal, vagy esetleg magával a recepttel valakit megsértettem, de higgyétek el, én is csak egy NoSalty felhasználó szeretnék lenni a sok közül, aki feltölt recepteket, illetve "ellop" jó ötleteket erről az oldalról.
KÖSZÖNÖM!

Randika
Randika / Randika Tue, 2011-06-28 06:59

szerintem elfér a többi pizzarecept mellett ez is! az miért baj ha valaki leírja a saját variációját?épp most néztem pl.bolognai tésztából mennyi felvan rakva,és mindbe ugyanaz kell,csak másképp nevezték el.Én szeretem a sok variációt,pláne ha saját tapasztalat,nem szakácskönyvből van kiírva.

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2011-06-28 03:15

Kathy: Probaltam elmagyarazni, hogy mi a problema, de ugy tunik, nem jutott el hozzad. Tortabol, salatabol millio KULONBOZO fajta van, ezert egy dobostorta mellett igenis megfer egy malnatorta. Ellenben a te (es a masik 21) pizzad alapja tok ugyanaz a szimpla kelt teszta (nehanyan esetleg krumplival varialjak), tok ugyanaz a paradicsomos szosz es sajt. Az, hogy most valaki csak sonkat, vagy kukoricat esetleg ananaszt tesz ra, nem variacio. Ha valaki valami dramaian uj verzioval allna elo (pl. feher vagy edes pizza), az OK. De a tiedet dramainak nem neveznem... Ismetlem, nem szemelyeskedes, mar kb. a 17. receptnel akartam szolni, de mindig remenykedtem (hiaba!) hogy ez lesz az utolso. A tobbi receptedet termeszetesen varjuk.
Konyhatunder: Nem azt mondtam, hogy egyetlen egy se legyen fenn, hanem azt, hogy 22 ne! Hatalmas kulonbseg... Ha fenn van 3-4 recept, abbol boven megtudja mindenki, hogy mibol mennyi kell.

beus_4
beus_4 Mon, 2011-06-27 13:07

Kathy életed elsö pizzájához gratulálok! Ezért is nem szerencsés, hogy Boribon épp most tört ki, de ami azt illeti szerintem igaza van. Konyhatündérnek is igaza van, hogy megvédi, viszont abban nincs igazad, hogy akkor ne kattintsunk rá, ugyanis (legalább is én így vagyok vele) amikor meglátunk egy újabb verziót elsöre mindig azt hisszük, hogy talán valami újdonság rejlik benne, de sajnos aztán mindig kiderül hogy mégse...
Kathy ne bántódj meg kérlek, ez tényleg nem ellened szól.

Kathy0529
Kathy0529 / Kathy0529 Mon, 2011-06-27 09:49

Kedves Boribon!
Úgy gondolom, ezek után akkor senki ne töltsön fel se torta, se tészta, se saláta receptet. Ezekből is már van rengeteg, nemde?
Szerintem sokaknak érdekes lehet egy-egy módozat, Te pedig ha már unod ezt a témát, ne nyiss meg egyetlen pizza receptet se! Köszönjük szépen a szíves közreműködést! Kata

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-06-27 02:51

Kedves pizzakeszitok, hany bort lehet meg lehuzni errol a szegeny pizzarol?! Azt hiszem, kb. 120 recept utan mar valamennyien tisztaban vagyunk a pizzakeszites fortelyaival. Tudom, a feltetek kombinacioja vegtelen szamu, ezert legyszi, meg se probaljatok mindet kulon felsorolni!!
Kathy, ezt mar le kellett irnom, ne haragudj, hogy pont a te oldaladon tortent...

987
finomliszt 50 dkg
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl
párizsi 20 dkg
csemegekukorica 200 g
lila hagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 nagy db
zöldpaprika 1 db
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 1.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
ketchup 2 ek
cukor 2 csipet
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint