r
Nosalty Logó

Pizza ahogy Sylvia készíti

Macska
Pizza ahogy Sylvia készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

928
Kalória
35g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
47g
Zsír
127.2g
Víz
121.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2786 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 256 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    1597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7514.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    4790 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    266.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    381.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 2786 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a hozzávalókat, és a megkelt élesztővel együtt összedolgozzuk. A sütőformát kikenjük olajjal, a tésztát elegyengetjük rajta és kicsit állni hagyjuk. (Minél hosszabb ideig áll (kel) a tészta, annál magasabb lesz később a pizzánk.)

A feltéthez

  1. Amíg a tészta kel, addig a hozzávalókat előkészítjük: karikára vágjuk a feltéteket és a sajtot lereszeljük (én nagy lyukú reszelőt szoktam használni, úgy egy kicsit másképp sül a sajt).
  2. A tésztát megkenjük a pizzakrémmel és szépen rárakjuk a feltéteket. A sütőt előmelegítjük. (Amíg a sütő melegszik, addig még hagyjuk a pizzát egy kicsit pihenni.)
  3. Nagyon forró sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Tepsi mérete: 40x30x2

Ezt a pizzatészta receptet sok-sok évvel ezelőtt kaptam az egyik szomszédomtól, és azóta rengetegszer megcsináltam - mindig nagy sikerrel. Nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom. A feltétek variációjának csak a képzelet szab határt - csináltam már vega vendégeknek zöldségekkel és tonhallal, de a férjem általában a "magyaros" ízesítést szereti - most éppen ezek voltak itthon, így ilyen készült. Nyáron készítettem házi ketchupot (Évi nénitől), most azt használtam hozzá, de ha nincs más kéznél, akkor pizzakrémet is felhasználhatunk. Célszerű a sütéshez pizzasütő tepsit használni - ha az nincs, akkor törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb legyen a tepsi alja.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek