Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirosbogyós-macarontorta

Pirosbogyós-macarontorta
Pirosbogyós-macarontorta
140 perc / előkészület: 120 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy torta, amiben a magyar és francia ízvilág találkozik.

hozzávalók / 8 adag

Krém

Piskóta

Macaron

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, magas fokozaton.
  2. A mascarponét fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék habot, és simára keverjük a krémet. Végül leturmixolva a piros gyümölcsöket is hozzákeverjük.

Piskóta

  1. A tojássárgáját 100 g cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet és az olajat, amit szintén habverővel keverünk egyenletesre.
  2. Ehhez keverjük a lisztet leszitálva a sütőporral együtt.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 35 g cukorral és egy csipet sóval.
  4. Mindent szép egyenletesen összekeverünk, és 180 fokon megsütjük.

Macaron

  1. 2 x 44 g tojásfehérjét kimérünk, és mikróban pár másodpercre felmelegítjük. (Kb. 22-25 fokosra.)
  2. A finomra darált mandulát és porcukrot összekeverjük az egyik tojásfehérjével. Csomómentes legyen!
  3. A másik adag fehérjét kemény habbá verjük a 27 g cukorral. Tehetünk bele por alapú ételfestéket is.
  4. Elkészítjük a cukorszirupot a 107 g cukorból és a vízből. Konyhai hőmérővel ellenőrizzük, hogy 110-120 fokos legyen. Ekkor adjuk a habhoz folyamatos keverés mellett, magas fokozaton kb. 2 percig verjük.
  5. Összekeverjük a mandulás masszával, habzsákból kinyomkodjuk a macaronkorongokat, és 150 fokon 12 percig sütjük.
  6. Végül a kihűlt piskótát három felé vágjuk, megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, és a macaronokkal díszítjük a torta oldalát. A tetejére szórhatunk gyümölcsöt vagy ízlés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Macaron-sziget

Mióta szakács: 2017.06.11.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

781
mascarpone 500 g
tojás 5 db
cukor 4 csapott ek
piros ribizli 70 g
szeder 70 g
meggy 70 g
málna 70 g
cukor 135 g
finomliszt 180 g
napraforgó olaj 70 ml
tej 70 ml
tojás 2 db
1 csipet
sütőpor 6 g
mandula 107 g
cukor 107 g
porcukor 107 g
cukor 27 g
tojásfehérje 88 g
víz 37 g