Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyahabos cheesecake

Áfonyahabos cheesecake
Áfonyahabos cheesecake
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem ez a világ a legfinomabb sajttortája. Már nagyon sokszor elkészítettem az elmúlt években, és aki megkóstolta, mind egyetértett velem. Az áfonyahab csak ráadás, anélkül is egy isteni finom vaníliás sajttortát kapunk, amit feldobhatunk például eper- vagy málnaöntettel is. Legutóbb a férjem születésnapi partijára készítettem el ezt a tortát, és egy morzsa sem maradt belőle másnapra, miután többen repetáztak belőle... Sőt, az elmúlt öt évben ez már a második alkalom volt, hogy a sajttorta lett a befutó a szülinapi torták ötletversenyében.

hozzávalók / 12 adag

A kekszes alaphoz

A sajttortaréteghez

Az áfonyahabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A kekszet aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is összedaráljuk. Aprítógép hiányában egy műanyag zacskóba téve húsklopfolóval/sodrófával a lehető legapróbbra törjük a kekszet, majd egy tálban összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. Egy 26 cm-es tortaforma alját és oldalait sütőpapírral kibéleljük. A forma aljába nyomkodjuk a kekszet, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A sajttortaréteghez

  1. A mascarponét, a ricottát, a cukrot és a pudingport gépi habverővel kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, miközben gépi habverővel simára keverjük.
  2. A masszát a tortaformába öntjük. 15 percig 180 fokon sütjük, majd levesszük a sütő hőmérsékletét 120 fokra, és további 90-120 percet sütjük. A torta akkor van kész, ha a sajttorta réteg már megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
  3. Ha elkészült, a sütőt lekapcsoljuk, és a tortát a sütőben, becsukott ajtónál hagyjuk még legalább 10 percig, majd félig kinyitjuk a sütő ajtaját, és így hagyjuk langyosra hűlni. Ha a torta kihűlt, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Az áfonyahabhoz

  1. Az áfonyából és cukorból lassú tűzön sűrű lekvárt főzünk. Félretesszük, és kihűtjük.
  2. A habtejszínt felverjük, nem kell nagyon kemény habbá verni, csak közepesre. Kanalanként hozzáadjuk a mascarponét, miközben gépi habverővel folyamatosan tovább keverjük.
  3. A legvégén az áfonyalekvárt is hozzáadjuk, és egyneműre keverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek találjuk, adhatunk még hozzá kevés porcukrot.
  4. Kivesszük a hűtőszekrényből a sajttortát, az áfonyahabot a tetejére kanalazzuk, és elkenjük, majd áfonyával és ízlés szerint más gyümölcsökkel díszítjük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 219
elküldve: 1
receptkönyvben: 113
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

áfonyás cheesecake cheesecake áfonyahabos sajttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kemiandi
kemiandi Sat, 2019-09-14 10:50

Bármilyen keksz jó a receptben szereplő spekulatius helyett?

636
spekulatius keksz 190 g
vaj 50 g
mascarpone 500 g
ricotta 500 g
cukor 200 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojás 5 db
citromlé 2 ek
áfonya 300 g
cukor 100 g
mascarpone 250 g
habtejszín 200 ml