r
Nosalty Logó

Sonkás-többsajtos spagetti sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Sonkás-többsajtos spagetti sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 20% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2211 kcal
  • 20% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 20% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 553 kcal
  • 20% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    97.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1330 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2211 kcal
  • 20% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. A sonkát felkockázzuk.
  2. A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük. Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot, és alaposan elkeverjük benne.
  3. Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk.
  4. Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a spagettit. A tetejére reszeljük a sajtot.
  5. Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13609
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-többsajtos spagetti sütve
Andi80_ 380 recept

Az új év első hetében átnéztem a hűtőszekrényt, találtam egy kis maradék felvágottat, sajtot, egy tömlős sajtot. Elhatároztam, ezt most felhasználom, készítek belőle egy laktatós tésztát. Nem pirítottam nagyon meg, aki inkább úgy szereti, még sütheti tovább egy kicsit. Bármilyen maradék felvágott, szárazka sajtvég felhasználható.

Címlapról ajánljuk

További cikkek