r
Nosalty Logó

Csőben sült ricottás penne

NS
Csőben sült ricottás penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

469
Kalória
31.2g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
157.3g
Víz
75.3g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8624.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    2164 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3372 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    422.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1296 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 3749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    529 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük, leszűrjük.
  2. A húst megsózzuk, megborsozzuk, és egy nagy edényben sütni kezdjük. Fehéredésig pirítjuk, majd hozáadjuk a kockára vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, és tovább pirítjuk. (Ha friss fűszernövényt használunk, csak a végén adjuk a húshoz!)
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, 1 dl vizet, és tovább forraljuk (kb. 5 percig). Végén sózzuk, borsozzuk.
  4. A paradicsomszósz felét egy jénaiba tesszük, a másik feléhez hozzáadjuk a ricottát és a parmezánt.
  5. A ricottás keveréket a tésztába keverjük, és ezt is a jénaiba tesszük, tetejére mozzarellát szórunk.
  6. Sütőbe tesszük, és megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyik este nagyon megéheztünk, és össze kellett dobni valamit, ezért is elnézést kérek a fotóért, de késő este készült.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek