r
Nosalty Logó

Pirított nudli paradicsomcsatnival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pirított nudli paradicsomcsatnival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Összesen 553 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Összesen 2212 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Összesen 112 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 553 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2212 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2267 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt, héjától megszabadítjuk és krumplinyomóval pépesre törjük.
  2. A krumplit csipet sóval és annyi liszttel összeállítjuk, hogy puha állagú tésztát kapjunk.
  3. Ebből gombócokat formázunk, és megfőzzük lobogó vízben. (A gombóckészítés egyszerűbbnek, gyorsabbnak bizonyult, mint a tészta kinyújtása, felszeletelése. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy a forma:))
  4. A megfőtt gombócokat felszeleteljük és olívaolajon a felaprított vöröshagymával egy nagy serpenyőben megpirítjuk a darabkákat. Kurkumát teszünk hozzá. (Ez szép sárga színt és kellemes ízt ad neki.)
  5. A paradicsomcsatnihoz a zsíradékot felhevítjük és abba szórjuk a kurkumát, borsot, fahéjat, római köményt.
  6. Felöntjük a paradicsomlével, mazsolát, sót, cukrot teszünk bele és körülbelül 10 perc alatt összeforraljuk.
  7. A megpirult "nudlikat" ezzel a szósszal megöntözve tálaljuk.
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8563
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis gombóc volt itthon a menü. Én ezt továbbgondoltam, felaprítottam, megpirítottam és egy kevésbé hagyományos paradicsomöntettel a csatnival (chutney) bolondítottam meg. (A csatni indiai eredetű mártás, mindenféle étel édeskés, fűszeres kísérője lehet, készülhet számtalan alapanyagból.) Zseniálisan sikerült a kísérletezésem tárgya.

Hozzávalók

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek