r
Nosalty Logó

Nudli paradicsomszósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
szteri
Nudli paradicsomszósszal
adag
Főzés
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nudlihoz

A pirított morzsához

A paradicsomszószhoz

Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nudlihoz

A pirított morzsához

A paradicsomszószhoz

Összesen 3248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nudlihoz

A pirított morzsához

A paradicsomszószhoz

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15815 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4319.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    1989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    535 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1892 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    63259 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 3248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3648 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A nudlihoz

A pirított morzsához

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A nudlihoz

  1. A nudlihoz a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. 4 részre osztjuk, lisztes munkalapon egyenként "kígyókat" formálunk.
  3. Derelyevágóval/késsel nudlikat vágunk.
  4. Két kezünk között kicsit meghengergetjük.
  5. Forró vízben kifőzzük, az előzőleg elkészített, pirított morzsára szedjük.
  6. A paradicsomszószhozaz olajon kicsit megpirítjuk a lisztet (zsemleszínű rántást készítünk).
  7. Felöntjük a paradicsomlével, ételízesítővel, cukorral ízesítjük, és összefőzzük.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5067
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 08.

Ajánló

Lehet lekvárral, nutellával is mártogatni, esetleg mákos vagy diós porcukorral megszórni...mikor mi van itthon :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt, Ausztriaban Schupfnudeln-nek hívjuk, de a Nagymamámtól akkoriban csak Sufnudli-ként ismertem. Az egész család nagyon szereti.

Hozzávalók

A nudlihoz

A pirított morzsához

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!