Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított csirkemáj rizibizivel

Pirított csirkemáj rizibizivel
Pirított csirkemáj rizibizivel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már majdnem a feledés homályába merült, pedig szeretjük! A jövőben újfent gyakrabban kerül terítékre:)!

hozzávalók / 2 adag

Pirított máj

Rizibizi

ajánlat

Zsenge zöldsaláta jól illik hozzá, a rizsre szórhatunk egy kis frissen reszelt parmezán sajtot. A májat ne sózzuk meg a kisütés előtt.

Szólj hozzá!

elkészítés

Rizibizi

  1. A felforrósított olívaolajon állandó kevergetés közben pörköljük meg a rizst fehéredésig.
  2. Öntsük fel a vízzel, egyszer keverjük meg, és nagyon alacsony hőmérsékleten pároljuk készre. Időnként rázogassuk, ne keverjük. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A közben puhára főzött és leszűrt borsót keverjük hozzá a kész rizshez, és adjuk hozzá a petrezselymet is. Fedjük le, és tartsuk melegen.

Pirított csirkemáj

  1. A májat megtisztítjuk, leöblítjük, leitatjuk, és megforgatjuk a lisztben. A pórét karikázzuk, a fokhagymát kockázzuk.
  2. A forró libazsírban pirítsuk meg a máj mindkét oldalát ca. 3-3 percig. Ekkor adjuk hozzá a pórét, és pirítsuk együtt állandó rázogatás közben, míg a hagyma szépen megfonnyad, ca. 10 perc. Majd szórjuk bele a fokhagymát, és süssük össze az egészet, ca. 1 perc. Ajánlatos egy vastagabb májdarabot kipróbálni: akkor jó, ha a közepe szép rózsaszín.
  3. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 999 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pirított máj, pirított csirkemáj borsós rizskörettel, sült máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

934
csirkemáj 40 dkg
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 púpozott ek
libazsír 2 ek
basmati rizs 1 bögre
cukorborsó 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 6 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint