Resztelt csirkemáj Gabimami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gabimami58

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
320
Kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g csirkemáj833 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
128g gomba27 kcal
-
0 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1923
Kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
40.7g csirkemáj48 kcal
-
15.7g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.6g kukoricaliszt2 kcal
-
7.4g gomba2 kcal
-
0 kcal
-
11.6g paprika2 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.9g napraforgó olaj44 kcal
-
11.6g tej7 kcal
-
5.8g víz0 kcal
Összesen
112
Kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 190.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3850 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 703 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 3838 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 47 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
320
Kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 134.7 g
Zsír
-
Összesen 124.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 2415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4217.2 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 402 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 2350 mg
-
Nátrium 736 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1141.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23103 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 116 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4220 micro
-
Kolin: 1413 mg
-
Retinol - A vitamin: 23030 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 752 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 280 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
1923
Kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 1337 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 16 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
112
Kcal
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 csapott ek kukoricaliszt
-
1 ek mustár
-
1 kk oregánó
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl tej
Elkészítés
- A májat megtisztítjuk a hártyáktól, majd 1 órára tejes vízbe áztatni tesszük, oregánóval, borssal.
- Közben a hagymákat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk, félretesszük.
- Az olajat egy 1,5 literes lábosba tesszük, erre a lisztet és hozzáadjuk a hagymákat, együtt megpirítjuk. Levesszük a tűzről és a kiszedett májakat beletesszük, majd fehéredésig pirítjuk.
- Ehhez adjuk az őrölt paprika és a só kivételével a többi alapanyagot, ezzel is kissé átforgatjuk, és a tejes léből 2 dl-t ráöntünk, majd megkeverjük és fedő alatt közepes lángon 35 perc alatt készre főzzük.
- Ha jócskán elfőtte a levét, és szépen foszlik a máj, akkor hozzáadjuk a pirospaprikát és a sót,átforgatjuk és melegen krumlipürével, vagy bármilyen körettel tálaljuk.
- Bármilyen savanyúságot kínálhatunk mellé.
- Elkészítettem: 180 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 15641
- Feltöltés dátuma: 2012. november 14.
Ajánló
Jó tippként tudom ajánlani mindenkinek: amiben áztatom a májat, azzal öntse fel és isteni finom lesz tőle, de meg sem keményedik... A disznómájnál annyit kivételezek, hogy a sót vagy ételízesítőt tálalásnál kiteszem, és aki amennyit akar, annyi sót tesz rá...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Gabimami58
139 recept
Én így tanultam és így készítem el azóta is. Nem csak a csirkemájpörköltet, de a resztelt májat is, annyival, hogy a disznómájat egy éjszakára teszem (már vékony szeletekre vágva) a tejes hideg vízbe. Így sokkal finomabb és omlósabb is.
Hozzászólások
Biztos finom, de a véres áztatólét nem tenném bele...
Sancho! Én nem avéres lét hanem a tejes páclét öntöm hozzá,és nagyon is finom,még akkor is ha véreslével együtt készítem el mivel ez páclé..De mindenki ahogy tetszi ugy készíti el.Én így készítem....::) Üdv..
Hát, kipróbálom, ha egy ilyen hétpróbás szakácsak ajálnja. Megírom milyen lett!
Szia Sancho! Nyugodtan elkészítheted,mert nagyon finom,és biztos vagyok benne,neked is ízleni fog. Sok sikert hozzá!
pedig az van tele értékes vassal, kár kiönteni... :)
Szia! Hát én nem öntöm ki de SAanco írta nekem,hogy ? biztosan nem igy készítené.Utánna írta,hogy elkészíti az én módszeremmel,de még eddig nem jött válasz t?le,hogy ízlett e neki,vagy egyáltalán valóban megcsinálta.. További szép estét jó sütést f?zést kivánok..
:) Legyen Számodra szép az ünnep és általad finom ételekkel tálalt asztalt kívánok kedves Családodnak !
Szia Almamagocska! Nagyon köszönöm,kedves jó kivánságod. Én szintén neked és kedves szeretett családodnak,kivánok; Nagyon boldog Karácsonyi ünnepeket,és sok finomságtól teli ünnepi asztalt.. Üdv..Gabimami58
szuper lett, nem kell sajnálni a tejet bel?le...és lassabban f?zni.. Én tette bele szárított laskagombát, mert ez volt itthon. és egy teljes paprikát, és így is nagyon finom lett. Salátának tejfölös uborkasaláta készült, céklával. fehérborecettel, fokhagymával, só bors cukor, két ev?kanál tejföl és joghurt keverékkel.