Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval

Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval
Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egytálétel és sali is. Laktató, színes, gyorsan elkészíthető, ezért jó kis vacsi rohanós hétköznapi estéken. A hozzávalók (édesburgonya, kecskesajt, lilahagyma) külön-külön is finomak; együtt pedig igazán komplex és finom ízt adnak; épp annyira édeskés, mint amennyire savanyú, egy csipetnyi tűzzel fűszerezve.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ebédre, vacsorára, önmagában vagy köretként (pl. csirke mellé.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, közben 2-3 x átmossuk a quinoát, és kb. 10 percre hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Közben jól megsikáljuk az édesburgonyát, felkockázzuk, egy tálban összekeverjük 2 ek olívaolajjal, megszórjuk a száraz fűszerekkel (só, bors, koriandermag, mexikói fűszerkeverék), jól bedörzsöljük a krumplikockákat az olajjal és fűszerekkel. Tepsibe öntjük, és kb. 1/2 óra alatt sütőben megsütjük. (Közben egyszer-kétszer átkeverjük.)
  3. Amíg az édesburgonya sül, megfőzzük a quinoát dupla mennyiségű vízben; először közepes lángon felforraljuk a vizet, majd forrás után a legkisebb lángra vesszük, és lefedve pároljuk kb. 15 percig (amíg a víz teljesen el nem fő róla). Ekkor kikapcsoljuk a tűzhelyet, és lefedve állni hagyjuk legalább 5 percig, majd villával kicsit átmozgatjuk.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a quinoát és a megsült édesburgonya kockákat a hagymával, kevés durvára vágott petrezselyemzölddel és a jó késhegynyi római köménnyel. Meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal és 2 ek limelével, lazán összekeverjük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.
  5. Tálaláskor kecskesajtot csipkedünk a tetejére, meghintjük pirított tökmaggal és petrezselyemzölddel, és pár szelet (érett) avokádóval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 891
elküldve: 2
receptkönyvben: 158
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édesburgonya saláta, kecskesajtos édesburgonya saláta avokádóval, édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

682
quinoa 10 dkg
édesburgonya 1 db
olívaolaj 3 ek
limelé 1 lime-ból nyert
lila hagyma 1 kis db
avokádó 1 közepes db
kecskesajt 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
chili 1 késhegynyi
római kömény 1 csipet
koriandermag 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmag 5 dkg