r
Nosalty Logó

Sóskasaláta paradicsommal és sajttal

NS
Sóskasaláta paradicsommal és sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

196
Kalória
8.5g
Fehérje
13.1g
Szénhidrát
13g
Zsír
208.6g
Víz
30.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 196 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    834.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4214 micro
Összesen 779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1016 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A sóskaleveleket alaposan átmossuk, majd 2-3 centis csíkokra vágjuk. Egy nagy salátástálba tesszük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot és sajtot, a felkarikázott póréhagymát és az olajbogyókat.
  2. Kevés sóval és őrölt borssal fűszerezzük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és az egészet jól átkeverjük.
  3. Tálalás előtt1 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Ahhoz, hogy sóskalevélből készítsek salátát Thrini blogja adta az ötletet, amit ezúton is köszönök neki! Nagyon egyszerűen nagyon finom salátát készíthetünk a sóska leveleiből, szinte bármivel párosítva, amit épp otthon találunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek