Quinoa

Quinoa

Leírás

A quinoa a disznóparéjfélék, korábban libatopfélék, családjába tartozik. Dél-Amerikából származik, ahol 6.000 év óta az egyik fő táplálékforrás. Az inkák a "Magok Anyjának" tartották. Ásványi anyagokban gazdag leveleiből főzeléket vagy salátát készítenek. Mustármag nagyságú magja összetételében hasonlít a gabonafélékhez. Gluténmentes álgabonának is nevezik. Magas a fehérje-, magnézium- és vastartalma. Jól helyettesíti a rizst. Mindent elkészíthetünk belőle, amit rizsből szoktunk: köretet, főételt vagy akár desszertet is. Müzlikeverékek összetevője is lehet, sőt gluténmentes sör készítésére is alkalmas.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Zárható csomagolásban,;száraz helyen.

100g Quinoa

fehérjetartalom

14.12 g

zsírtartalom

5.611 g

szénhidráttartalom

64.16 g

víztartalom

13.28 g

Hány kalória

gramm

quinoa?

Top ásványi anyagok

Foszfor

457 mg

Magnézium

197 mg

Kalcium

47 mg

Nátrium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.487 g

Kolin

70.2 mg

E vitamin

2.44 mg

Niacin - B3 vitamin

1.52 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

14.12 g

Zsír

telített zsírsav

0.706 g

egyszeresen telített zsírsav

1.613 g

többszörösen telített zsírsav

3.292 g

ásványi anyagok

Kalcium

47 mg

Vas

4.57 mg

Magnézium

197 mg

Foszfor

457 mg

Nátrium

5 mg

Cink

3.1 mg

Réz

0.59 mg

Mangán

2.033 mg

Szelén

8.5 µg

szénhidrát

rost

7 g

víz

13.28 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.36 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.318 mg

Niacin - B3 vitamin

1.52 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.772 mg

Folát

184 µg

Kolin

70.2 mg

Béta-karotin

8 µg

Béta-kriptoxantin

1 µg

Lutein+zeaxantin

163 µg

E vitamin

2.44 mg

A vitamin

1 µg

B6 vitamin

0.487 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.