r
Nosalty Logó

Pirított borjúmirigy zsályás burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Pirított borjúmirigy zsályás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 2161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    28 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, és megpucoljuk.
  2. A borjúmirigyet keserves munkával kiszabadítjuk a hártyájából, és elkezdjük lepirítani egy kevés olajon.
  3. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, az egy gerezd kilapított fokhagymát és a meghámozott koktélparadicsomot.
  4. Pirítás közben mind a kettő nyomtalanul eltűnik, viszont az ízük ott marad. Hozzáadunk sót, borsot.
  5. Egy kevés citromlével meglocsoljuk, hogy a mirigy kissé vad ízét elvegye, illetve pikánssá tegye.
  6. Ha pusztán, merő véletlenségből fröccsözgetnénk közben, akkor egy kis száraz fehérbort löttyinthetünk bele. Rosszabb nem lesz tőle.
  7. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és az összevágott zsályát.
  8. A burgonyával pürét készítünk mindebből, és a mustárral pikánssá tesszük.
  9. Sózzuk, borsozzuk, beállítjuk az ízét.
  10. Tányérra szedjük. A félrerakott zsályalevéllel és a citromból előre kivágott szeletekkel díszítjük... ha akarjuk.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15681
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Ajánló

Mindenképpen száraz fehérbor. Esetleg fröccs. Bááár, szerintem én söröztem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom (4-5-6) kellemes emlékei közé tartozik a fokhagymás, pirított borjúmirigy burgonyapürével. Akkor még a kutyák után dobálták. A minap vettem egy (1!!!) kilót az egyik kedvenc METRO áruházamban. ...fizetés után a lábamnál fogva húztak ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...