r
Nosalty Logó

Pirítós Stroganoff módra

Csutak Enikő
Pirítós Stroganoff módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

462
Kalória
15.7g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
187.6g
Víz
44.4g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    187.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4330.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    2046 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    750.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát szeljük nagyon vékonyra, kevés vajon dinszteljük meg.
  2. Adjuk hozzá a megmosott, felszeletelt gombát, sózzuk ésborsozzuk.
  3. Mikor a gomba elfőtte a levét, keverjük hozzá a tejszínt, az aprított petrezselymet, de ekkor már ne forraljuk fel, csak melegítsük össze.
  4. A kenyérszeleteket pirítsuk meg, dörzsöljük át fokhagymával, kenjük meg a maradék vajjal, majd mindegyikre halmozzunk gazdagon a gombás feltétből.
  5. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

A csiperke az egyik legolcsóbb, leggyakoribb gomba, és mivel rendkívül sokoldalú alapanyag, változatos fogásokat főzhetünk belőle. Francsics Annamária, a Nők Lapja Konyha, 2013. szeptemberi számában ajánl néhány receptet, amelyek természetesen másfajta gombával is elkészíthetők, viszont a páromnak ez a fogás tetszett meg a legjobban, így ezt készítette el uzsonnára.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...