Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyértallérok

Kenyértallérok
Kenyértallérok
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom és egyszerű recept a maradék kenyér felhasználására. Finom ropogós salátával és/vagy fűszeres mártogatóssal.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret kézzel apróra morzsoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az áttört fokhagymát, tojást, a reszelt sajtot, petrezselymet és a fűszereket. Jól eldolgozzuk. Ha túl száraz a massza, adjunk hozzá kevés tejet vagy vizet.
  2. A masszából nedves kézzel tallérokat formázunk.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a tallérokat oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1965 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

krutontallér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Thu, 2019-01-24 20:01

Egyszerű és nagyszerű! Könnyű vacsora lett belőle. Görög joghurttal kevert madársalátával ettük. Nagyon finom volt.

563
kenyér 175 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sajt 100 g
tojás 2 db
petrezselyem 1 ek
menta 0.5 ek
római kömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek