Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az ördög pirítósa

Az ördög pirítósa
Az ördög pirítósa
13 perc / előkészület: 5 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Függetlenül attól, hogy eléggé férfias, tömény ennivaló, magam is szívesen fogyasztom. :)
Miért is kapta ezt a nevet? Hát, azért, mert kissé csípősebb a kelleténél, de a barna szósz vagy a balzsamecet kellően kiegyenlítik csípősségét.
A recept Nagy Sándor blogjáról származik.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát és a hagymát vágjuk apróra, és egy nagyobb serpenyőben egy teáskanál olívaolajon néhány pillanat alatt pirítsuk meg. Ha kész, tegyük a hagymákat egy tányérra, a debrecenit hosszában vágjuk ketté, majd ugyanebben a serpenyőben süssük meg.
  2. Amint megsült a kolbász, vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, majd tegyük a sajtszeleteket a kolbászokra, hogy kissé olvadjanak meg. A paradicsomból vágjunk 2-3 vastagabb szeletet, majd dobjuk a kolbász mellé, és hagyjuk, hogy egy kicsit átmelegedjen.
  3. Pirítsunk meg egy hosszában kettévágott bagettszerű rozscipót, rakjuk rá egyik felére a hagymákat, a paradicsomszeleteket, majd a kolbászt a sajttal, végül tekerjünk rá ízlés szerint chilit. Végül ízesítsük kevés balzsamecettel vagy barna szósszal, majd fedjük be a pirítóst a cipó másik felével.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-kolbászos pirítós, kolbászos pirítós chilivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1119
debreceni kolbász 15 dkg
paradicsom 1 kis db
cheddar sajt 40 g
olívaolaj 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
gyöngyhagyma 1 db
chilipehely 0 ízlés szerint
balzsamecet 1 ek
rozskenyér 20 dkg