r
Nosalty Logó

Piknik pite snidlinges túrókrémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Piknik pite snidlinges túrókrémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pogácsa tésztájához

A túrókrémhez

Töltéshez és sütéshez

Összesen 1157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pogácsa tésztájához

A túrókrémhez

Töltéshez és sütéshez

Összesen 4632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pogácsa tésztájához

A túrókrémhez

Töltéshez és sütéshez

Összesen 227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3128.5 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    227.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12514 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1106 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2099 mg
  • Nátrium
    7461 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1428 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 4632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A pogácsa tésztájához

A túrókrémhez

Töltéshez és sütéshez

Elkészítés

A pogácsa tésztájához

  1. A liszteket tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt.
  2. A tejben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, ráöntjük a lisztre, elkeverjük, majd várunk 10 percet, hogy megdolgozza az élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, puha vajat, és egy lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha kell, adunk még hozzá lisztet vagy folyadékot.
  4. Legalább egy órán keresztül langyos helyen kelesztjük.

A túrókrémhez

  1. Közben elkészítjük a túrókrémet: A túrót összetörjük, belekeverünk szűk egy ek tejfölt, hogy éppen krémes legyen. Egy nagyon vékony szelet füstölt szalonnát apróra felkockázunk, azt is belekeverjük. Óvatosan megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.

Töltéshez és sütéshez

  1. A zöldségeket felaprítjuk nagyjából félcentis vagy kisebb darabokra.
  2. A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a pogácsaszaggatónk méretének megfelelő nagyságú túrókupacokat halmozunk a tésztára, kellő távolságra egymástól. A túróhalmokba pár darab zöldséget is belenyomunk.
  3. A tészta másik felét ugyanolyan méretűre nyújtjuk, befedjük vele az első lapot.
  4. A kupacok között lenyomkodjuk a tésztát, majd 15 percig pihenni hagyjuk.
  5. Kiszaggatjuk a pitéket, ha kell, a réseket betömjük a hulladék tésztával, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Megkenjük a pitéket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Ajánló

Vacsorára, kirándulásra. A hulladék tésztából süthetünk pogácsát. Nagyon kiadós!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Nemrégiben egy blogon olvastam a piknik pitéről. Gondoltam, ha úgyis jön a lehűlés, nyugodt szívvel bekapcsolhatom a sütőt, ha már egyszer végre ráérek ilyesmire. A pogácsatészta Horváth Ilona receptkönyvéből való, a túrókrém alapreceptje pedig a spanyol tanárnőmtől származik. Egy kicsit persze mindkettőn variáltam.:)

Hozzávalók

A pogácsa tésztájához

A túrókrémhez

Töltéshez és sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek