Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piknik pite snidlinges túrókrémmel töltve

Piknik pite snidlinges túrókrémmel töltve
Piknik pite snidlinges túrókrémmel töltve
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben egy blogon olvastam a piknik pitéről. Gondoltam, ha úgyis jön a lehűlés, nyugodt szívvel bekapcsolhatom a sütőt, ha már egyszer végre ráérek ilyesmire. A pogácsatészta Horváth Ilona receptkönyvéből való, a túrókrém alapreceptje pedig a spanyol tanárnőmtől származik. Egy kicsit persze mindkettőn variáltam.:)

hozzávalók / 4 adag

A pogácsa tésztájához:

  • 40 dkg fehérliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs/búza...)
  • 1 tasak instant élesztő
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2 dl tejföl (vagy kefír vagy vegyesen)
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg vaj

A túrókrémhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 szűk ek tejföl
  • 1 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1 kk só
  • 1 ek szárított vagy egy marék friss snidling

A töltéshez és a sütéshez:

  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 szál újhagyma
  • 1 tojás

ajánlat

Vacsorára, kirándulásra. A hulladék tésztából süthetünk pogácsát. Nagyon kiadós!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és az élesztőt.
  2. A tejben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, ráöntjük a lisztre, elkeverjük, majd várunk 10 percet, hogy megdolgozza az élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, puha vajat, és egy lágy, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Ha kell, adunk még hozzá lisztet vagy folyadékot.
  4. Legalább egy órán keresztül langyos helyen kelesztjük.
  5. Közben elkészítjük a túrókrémet: A túrót összetörjük, belekeverünk szűk egy ek tejfölt, hogy éppen krémes legyen. Egy nagyon vékony szelet füstölt szalonnát apróra felkockázunk, azt is belekeverjük. Óvatosan megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
  6. A zöldségeket felaprítjuk nagyjából félcentis vagy kisebb darabokra.
  7. A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd a pogácsaszaggatónk méretének megfelelő nagyságú túrókupacokat halmozunk a tésztára, kellő távolságra egymástól. A túróhalmokba pár darab zöldséget is belenyomunk.
  8. A tészta másik felét ugyanolyan méretűre nyújtjuk, befedjük vele az első lapot.
  9. A kupacok között lenyomkodjuk a tésztát, majd 15 percig pihenni hagyjuk.
  10. Kiszaggatjuk a pitéket, ha kell, a réseket betömjük a hulladék tésztával, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Megkenjük a pitéket felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 641
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

túrókrémmel töltött buci, zöldséges buci, töltött kelt pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bmesyke
Mandula / bmesyke Mon, 2013-07-01 21:52

Kedves Torma!

Köszönöm szépen! És itt be kell, hogy valljam, életem első jól sikerült kelt tésztája az Ön vaníliás kelt kuglófja volt. Azóta mindig sikerültek :)
Szép estét: Emese

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-07-02 03:35

Én is köszönöm a kedves visszajelzést! És örülök a kuglóf recim sikerének is; sokszor készítem én is ( főleg ajándéknak) és mindig sikerül! A legjobb benne, hogy irtó könnyű recept. Emese, nem kell magázni engem, szervusz, üdv, Torma :)

bmesyke
Mandula / bmesyke Tue, 2013-07-02 21:54

Köszönöm, igen, szuper a recept, a kalácsot is ki fogom próbálni.
Üdv: Emese

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-07-03 06:47

Szia Emese, most kelesztek egy túrós-aszaltszilvás kuglófot....mindig kell kicsit változtatni a recepteken...remélem jó lesz! További kellemes kalácsos kalandokat! Üdv, T:)

bmesyke
Mandula / bmesyke Wed, 2013-07-03 07:30

Torma, biztosan finom lesz. Neked már óriási tapasztalatod van a kelt tészták terén, tudod mi mivel jó, és ez remekül hangzik :) Igyekszem a kalácsokkal, bár nálam még sajnos a kreativitás nem mindig hoz jó eredményt, de nem adom fel! Jó sütögetést :) E.